Έντυπη Έκδοση

ΤΟ ΖΗΤΗΣΕ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΜΟΣΑΝΤ, Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΤΟΥ ΝΤΟΥΜΠΑΪ

«Ενταλμα σύλληψης» Νετανιάχου

Την έκδοση εντάλματος σύλληψης του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου και του αρχηγού των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών ζητεί από τις δικαστικές Αρχές η αστυνομία του Ντουμπάι, δηλώνοντας πλέον βέβαιη ότι η Μοσάντ σκότωσε το στέλεχος της Χαμάς Μπαχμούντ αλ-Μαμπχούχ.

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου δεν πρόκειται να συλληφθεί ποτέ. Ομως, ακόμη και ως συμβολική πράξη, η έκδοση εντάλματος σύλληψής του τού περνάει πολιτικές... χειροπέδες (φωτ. ΑΠΕ) Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου δεν πρόκειται να συλληφθεί ποτέ. Ομως, ακόμη και ως συμβολική πράξη, η έκδοση εντάλματος σύλληψής του τού περνάει πολιτικές... χειροπέδες (φωτ. ΑΠΕ) Πρόκειται, βεβαίως, για μια μάλλον συμβολική κίνηση, δεδομένου ότι η τελική απόφαση για το εάν θα ζητηθεί έκδοση διεθνούς εντάλματος σύλληψης ανήκει όχι στην εισαγγελία αλλά στις πολιτικές Αρχές του εμιράτου. «Υπέβαλα στον γενικό εισαγγελέα αίτημα για τη σύλληψη του Νετανιάχου και του αρχηγού της Μοσάντ Μεΐρ Νταγκάν» ανακοίνωσε χθες ο αρχηγός της αστυνομίας του Ντουμπάι, στρατηγός Νταχί Χαλφάν, παραδεχόμενος αμέσως μετά ότι γνωρίζει πολύ καλά πως ο Ισραηλινός πρωθυπουργός «δεν θα συλληφθεί ποτέ».

Η δολοφονία Μπαμπχούχ

Ο Μαχμούντ αλ-Μπαμπχούχ, βασικός, κατά το Ισραήλ, σύνδεσμος στο δίκτυο λαθρεμπορίου όπλων με προορισμό τη Λωρίδα της Γάζας, βρέθηκε νεκρός σε δωμάτιο ξενοδοχείου του Ντουμπάι στις 20 Ιανουαρίου. Οι Ισραηλινοί αξιωματούχοι δηλώνουν ότι τίποτε δεν αποδεικνύει την ανάμειξη της Μοσάντ, παρ' όλο που τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης αφήνουν σαφώς να εννοηθεί ότι η μυστική υπηρεσία είναι η υπεύθυνη της δολοφονίας. Η αστυνομία του Ντουμπάι έχει δημοσιεύσει λίστα 26 υπόπτων, κατόχων γνήσιων αλλά παραποιημένων ξένων διαβατηρίων (12 βρετανικών, έξι ιρλανδικών, τεσσάρων γαλλικών, τριών αυστραλιανών και ενός γερμανικού) με τις δικές τους φωτογραφίες. Ο στρατηγός Χαλφάν τόνισε χθες ότι στο εξής τα δυτικά διαβατήρια θα ελέγχονται εξονυχιστικώς.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Ντουμπάι
Ισραήλ
Άλλα θέματα στην κατηγορία Διεθνή της έντυπης έκδοσης
Ιράκ
Μακελειό πριν από τις κάλπες
Τουρκία
Η «ισοπέδωση» της Πόλης
«Βαριοπούλα» χτύπησε στις δημοσκοπήσεις και το κόμμα του Ερντογάν
Ντουμπάι
«Ενταλμα σύλληψης» Νετανιάχου
Ουκρανία
Αυλαία για την ωραία Γιούλια
Ισπανία
Εξαρθρώθηκε το μεγαλύτερο δίκτυο κλοπής δεδομένων με 12,7 εκατ. υπολογιστές!
ΗΠΑ
Ενας πιτσιρικάς καθοδηγούσε τους πιλότους από τον πύργο ελέγχου του JFK
Άλλες ειδήσεις
Ιταλία: συλλήψεις για εξαγωγή όπλων στο Ιράν
Στρατιώτης «κάρφωσε» επιχείρηση στο Facebook
Αρνήθηκαν να περάσουν από σαρωτή, τους αρνήθηκαν να πετάξουν...
AIDS: Ο ΟΗΕ χτυπάει το καμπανάκι στις γυναίκες
Διαβήτης και καρδιαγγειακά από διφαινόλη Α