Έντυπη Έκδοση

Διυπουργική πλώρη 30 έργων στο λιμάνι

Τριάντα έργα του αναπτυξιακού σχεδίου (2010-2020) για τον Πειραιά και το λιμάνι του, θα εξεταστούν σήμερα, σε διευρυμένη σύσκεψη της διυπουργικής επιτροπής, στον ΟΛΠ, υπό την προεδρία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θόδωρου Πάγκαλου.

Θα μετάσχουν επίσης οι βουλευτές των περιφερειών Πειραιά, ο νομάρχης, οι δήμαρχοι της πόλης και των παραλιμενίων δήμων, ο πρόεδρος του ΟΛΠ και εκπρόσωποι των παραγωγικών τάξεων και των εφοπλιστικών ενώσεων, δεδομένου ότι τα έργα περιλαμβάνουν την αναβάθμιση της Ακτής Ξαβερίου, όπου καταπλέουν τα κρουαζιερόπλοια.

Από τα υπό εξέταση και έγκριση έργα 19 είναι «ώριμα», δηλαδή η κυβέρνηση έχει εξασφαλίσει τη χρηματοδότησή τους, ενώ 11, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΟΛΠ Γ. Ανωμερίτη, θα υλοποιηθούν έως και το 2020.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, τον τελικό λόγο για την έγκριση του αναπτυξιακού σχεδίου θα έχει η υπουργός Οικονομίας - Ανταγωνιστικότητας - Ναυτιλίας Λ. Κατσέλη, η οποία θα ορίσει και ειδική επιτροπή επιστημόνων για την παρακολούθηση της εκτέλεσης των έργων, ενώ έντονες είναι οι αντιδράσεις του δημάρχου Περάματος γιατί από το αναπτυξιακό σχέδιο εξαιρείται η ήδη υποβαθμισμένη πόλη του.

Στα «ώριμα» αναπτυξιακά έργα εντάσσονται: οι επεκτάσεις του μετρό και του τραμ στον Πειραιά, η υπογειοποίηση των γραμμών του ΗΣΑΠ, η σιδηροδρομική σύνδεση του λιμανιού -Ικόνιο- με το Θριάσιο, η επέκταση του λιμανιού για τα κρουαζιερόπλοια, η ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου Ηετιωνίας Πύλης και οι προβλήτες 1 και 3 του ΣΕΜΠΟ Ν. Ικονίου.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Λιμάνια και Ναυπηγεία
Άλλα θέματα στην κατηγορία Οικονομία της έντυπης έκδοσης
Κερδοσκοπία
Ξύπνησαν οι κομισάριοι και θα ψάξουν τα... swaps
Προτάσεις Μπαρόζο
Ρεσιτάλ αοριστολογίας η «Ευρώπη 2020»
Για τα μέτρα
Δεν χόρτασαν οι «αγορές» και κράτησαν το spread στο 2,85%
Ευχαριστημένοι οι Γερμανοί που ρίξαμε το ευρώ
«Μπράβο» από τον ...γκαφατζή της Goldman Sachs
Αμερικανικές τράπεζες
Και από Fed προτροπές διάσπασης των τραπεζών
Ζητούν εκκαθάριση
Σύλλογος θυμάτων Ασπίς- Πρόνοια
Άλλες ειδήσεις
Διυπουργική πλώρη 30 έργων στο λιμάνι
Κομμένες οι αγροεπιδοτήσεις έως 200 ευρώ
Μπλόκο στη μεταλλαγμένη πατάτα