Έντυπη Έκδοση

Ο ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ ΓΙΟΣΑΚΗΣ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΜΠΟΛΕΤΣΗ

Πιλάτοι για παραδικαστικό

Αποποιείται τον «ρόλο» που του αποδίδει ο Ιωάννης Μπολέτσης και επισημαίνει ένα στοιχείο των ισχυρισμών του επιχειρηματία για να καταδείξει ότι «ουδέποτε συναντήθηκα ή συνομίλησα με τον πρόεδρο Εφετών κ. Ευσταθίου». Εκμεταλλευόμενος μάλιστα το σημείο της συνέντευξης Μπολέτση στην «Ε» όπου λέει ότι «είχα μάθει από δικές μου πηγές ότι θα πήγαινα φυλακή» πετάει πίσω την μπάλα και κάνει ο ίδιος λόγο για «ύπαρξη πραγματικού παραδικαστικού που πρέπει να ερευνήσει η Δικαιοσύνη».

Ο Ιάκωβος Γιοσάκης βλέπει κι άλλο παραδικαστικό Ο Ιάκωβος Γιοσάκης βλέπει κι άλλο παραδικαστικό Πρόκειται για τον αρχιμανδρίτη Ιάκωβο Γιοσάκη, ο οποίος είναι κατηγορούμενος σε δίκη για το αποκαλούμενο παραδικαστικό κύκλωμα κι ο οποίος στη χθεσινή του έγγραφη απάντηση, «οφειλόμενη» όπως τη χαρακτηρίζει, αφού κάνει λόγο για «αθλίους και συκοφαντικούς», όσον αφορά το πρόσωπο του, που «βρίθουν κραυγαλέων αντιφάσεων» ισχυρισμούς, εξηγεί ότι:

«Σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς Μπολέτση, προϊδεασμένος ο τελευταίος, από τον κ. Πέτρο Μαντούβαλο, περί παραπλανήσεώς του από εμένα, σχετικά με δήθεν τηλεφωνική συνομιλία μου με τον πρόεδρο κ. Ευσταθίου, προσήλθε ο Μπολέτσης ενώπιόν μου, έχοντας ανά χείρας το προσωπικό νούμερο του προέδρου, δοθέντος σ' αυτόν (ΠΡΟΣΟΧΗ) όχι από εμένα, αλλά από τον κ. Πέτρο Μαντούβαλο, όπως ο ίδιος διατείνεται και ακολούθως, μπροστά του πληκτρολογήθηκε αυτό το νούμερο, επιβεβαιώνοντας ο ίδιος ότι άκουσε ευκρινώς τη φωνή του προέδρου κ. Ευσταθίου.

Αρα συμπεραίνεται ότι:

Εάν ήταν πράγματι η φωνή του κ. Ευσταθίου και εγώ συνομιλούσα μαζί του, αληθεύουν οι ισχυρισμοί Μπολέτση περί διαπλοκής μας. Αν, όμως, δεν ήταν στο τηλέφωνο ο πρόεδρος κ. Ευσταθίου (που δεν ήταν ούτε αυτός ούτε ουδείς έτερος), αυτό σημαίνει ότι δεν έλαβε ποτέ χώρα μια τέτοια συνομιλία, ούτε με τον πρόεδρο ούτε με οποιονδήποτε άλλον, δίκην "μίμου", επιστρατευθέντος από εμένα προς παραπλάνηση Μπολέτση, δοθέντος ότι το νούμερο στο οποίο εκλήθη δήθεν ο πρόεδρος από εμένα, δόθηκε από τον ίδιο τον Μπολέτση, όπως αυτός ισχυρίζεται».

Κατά συνέπεια, καταλήγει ο κ. Γιοσάκης, «θα αποδειχθεί πολύ σύντομα ότι ουδέποτε συναντήθηκα ή συνομίλησα με τον κ. Ευσταθίου».

Από το περιεχόμενο της απάντησης Γιοσάκη ανακύπτουν μια σειρά από ερωτήματα:

**Από τη στιγμή που ο ίδιος κατηγορηματικά λέει ότι δεν συνομίλησε ποτέ είτε με τον πρόεδρο είτε με κάποιον «μίμο», ποια είναι τα δύο πρόσωπα τη συνομιλία των οποίων κατέγραψε ο Ιωάν. Μπολέτσης; Υπάρχει τελικά καταγραφή συνομιλίας του κ. Γιοσάκη ανεξάρτητα με το ποιο είναι το τρίτο πρόσωπο και ανεξάρτητα από το περιεχόμενό της; Υπήρξαν συναντήσεις Μπολέτση και Γιοσάκη; Σε θετική περίπτωση, με τη μεσολάβηση τίνος έλαβαν χώρα; Σε αρνητική, ποιους λόγους είχε ο κ. Μπολέτσης να τον εμπλέξει;

Ετσι ή αλλιώς το δείγμα φωνής των ανθρώπων που εμπλέκονται θα οδηγήσει αμέσως στην αποκάλυψη της αλήθειας, αν είναι διατεθειμένος ο κ. Γιοσάκης να δώσει δείγμα όπως, κατά πληροφορίες, θα πράξει ο κ. Ευσταθίου. Δεν έχει ακόμη γίνει γνωστό αν συναινεί και στην άρση του απορρήτου κινητών και σταθερών του τηλεφώνων. Αν, τέλος, οι συνομιλίες είναι «μαϊμού» και οι φωνές τρίτων προσώπων, τότε δεν υπάρχει υποκλοπή αλλά προφανώς άλλου είδους αδικήματα.

Η αίτηση εξαίρεσης

Στο μεταξύ, ο Δικηγορικός Σύλλογος δεν έχει απαντήσει ακόμη στον Αλέξη Κούγια στο ερώτημά του εάν υπάρχει κώλυμα να παραστεί ως πληρεξούσιος δικηγόρος του Ιωάν. Μπολέτση στη συζήτηση της αίτησης εξαίρεσης που έχει υποβάλει σε βάρος των μελών του δικαστηρίου το οποίο τον έκρινε ένοχο. Κι αυτό γιατί είχε εξεταστεί ως μάρτυρας κατά τη διάρκεια της δίκης που αφορά σε παραδικαστική δράση.

Σύμφωνα με την άποψη του γνωστού ποινικολόγου αλλά και πανεπιστημιακών στους οποίους, όπως τονίζει ο κ. Κούγιας, απευθύνθηκε, δεν υφίσταται ζήτημα, γιατί η δίκη για την αίτηση εξαίρεσης είναι αυτοτελής. *

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Δικαστικό ρεπορτάζ
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
"Παραδικαστικό" κύκλωμα
Πιλάτοι για παραδικαστικό
«Ακρόπολις» χρηματιστηριακή
Στη φυλακή για το αμαρτωλό ομόλογο
«Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς»
Νάιλον σακούλα... η προφυλάκιση - ελεύθερος ο 21χρονος
Ακαδημία Πλάτωνος
«Σεβασμός στο αρχαιότερο πανεπιστήμιο του κόσμου»
Αντιρρησίες συνείδησης
«Η εναλλακτική θητεία να μην είναι τιμωρία»
Γεωλογία
Γεω-θαύματα
Κρίσεις στην Αστυνομία
Ανανέωση μεσαίας... κλίμακας
Ολυμπιακή
Εκλεισαν την Πανεπιστημίου οι εργαζόμενοι της Ολυμπιακής
Συνέδριο επαγγελματιών
Διερμηνείς: Προβλήματα σε όλες τις γλώσσες
Υπόθεση Siemens
«Ουδέν νεώτερον» από την κατάθεση Ζαγοριανού
Κατέθεσε και η Σαλίνα Καραβέλα
Άλλες ειδήσεις
Με αποσπάσεις η νέα υπηρεσία αυθαιρέτων
Ο Ελληνας καθηγητής που «προέβλεψε» τα Ρίχτερ στη Χιλή
Συγχώνευση τρόλεϊ και μετρό
Ασφαλιστικά μέτρα σε Παύλο Ψωμιάδη, σύζυγο και κόρη
Πιο ελκυστικό το Δημόσιο από το... επιχειρείν
ΠΑΜΕ: «Πλοιοκτήτες τρομοκρατούν αλιεργάτες»
Εξι προσωπικότητες «πρεσβευτές Ελληνισμού»
Μαφιόζικη επίθεση κατά δημοτικής υπαλλήλου
Εμπρησμός «απολύει» 400
Δικάζονται για κακούργημα 19 τελωνειακοί
Υποσχέσεις για νέα σχολεία στον Εύοσμο
Τρεις μέρες χωρίς σχολικούς τροχονόμους
Το πρόωρο κλείσιμο κρύβει νέες εξορύξεις
Καμιά νέα άδεια για πετ-κοκ
Εισβολή στην «Terra Α.Ε. - Βιοκεράλ»