Έντυπη Έκδοση

Σε τροχιά συνεδρίου και η Ν.Δ.

Μετά την κρίσιμη συνάντηση της ερχόμενης Πέμπτης με την τρόικα, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θα ανοίξει, με την ομιλία του στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, το Σάββατο, τις διαδικασίες για το συνέδριο της Ν.Δ., τον Ιούνιο.

Η συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής, που μετατέθηκε για να μη συμπέσει με το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, θα αποτελέσει την έναρξη μιας μακράς πορείας με στόχο την ανασυγκρότηση της Ν.Δ. Ο κ. Σαμαράς έχει δεχθεί εισηγήσεις για εκ βάθρων οργανωτικές αλλαγές, με την κατάργηση των τοπικών οργανώσεων στη σημερινή τους μορφή και την αντικατάστασή τους από νέες περιφερειακές οργανώσεις, ώστε να είναι πιο ελκυστικές, ειδικά στους νέους. Ενα είδος «κομματικών ΚΕΠ», όπως χαρακτηριστικά αποκαλούνται, σε νέους χώρους, ανοιχτούς στις τοπικές κοινωνίες, όπου θα μπορούν να απευθύνονται πολίτες για κάθε πρόβλημα ή ερώτημα.

Η συνεδρίαση του Σαββάτου θα ανοίξει και τη συζήτηση για επανασυσπείρωση της Κεντροδεξιάς, με στόχο στο δρόμο προς το συνέδριο να ανακοινωθούν επιστροφές στελεχών. Στο συνδικαλιστικό χώρο, όπου η Ν.Δ. λόγω Μνημονίου είχε υποστεί σοβαρά πλήγματα το προηγούμενο διάστημα, φαίνεται πως έχει στρωθεί ο δρόμος για την επιστροφή του προέδρου της ΔΑΚΕ ιδιωτικού τομέα, Ν. Κιουτσούκη, και του πρόεδρου του ΣΑΤΑ, Θ. Λυμπερόπουλου, αφού γίνει άρση της διαγραφής τους. Η εισήγηση που έχει γίνει στον κ. Σαμαρά είναι στο συνέδριο να απευθύνει προσκλητήριο και σε πρόσωπα πέραν του κόμματος, που αποδέχονται τις ιδεολογικές αρχές της Ν.Δ.

Πριν από την Πολιτική Επιτροπή θα συνεδριάσει η Εκτελεστική Γραμματεία της Ν.Δ., την Πέμπτη, ενώ ο υπεύθυνος για την οργάνωση του συνεδρίου, Φ. Ταυρής, βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τον κ. Σαμαρά, προκειμένου να καταρτιστεί το προσυνεδριακό πρόγραμμα και να χαραχθούν οι βασικές γραμμές. Αντί για τα κλασικά προσυνέδρια, θα πραγματοποιηθεί οδοιπορικό με «στάσεις» στις 12 περιφέρειες της χώρας. Επιθυμία του κ. Σαμαρά είναι να συνδυάσει αυτές τις ανά την επικράτεια «στάσεις» με παρουσίαση έργων και επενδύσεων. Ηδη υπουργοί και κομματικά στελέχη έχουν ξεκινήσει τις εξορμήσεις, αλλά χωρίς ιδιαίτερη δημοσιότητα εκ των προτέρων, για το φόβο των Ιουδαίων, όπως τα επεισόδια με εργαζομένους της Καβάλα Οϊλ, που οδήγησαν στην ακύρωση εκδήλωσης της ΝΟΔΕ Καβάλας με ομιλητή τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο, Μ. Βορίδη.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Νέα Δημοκρατία
Συνέδρια
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Τρόικα
Η τρόικα επιμένει
ΣΥΡΙΖΑ: Δήθεν διαπραγματεύσεις
ΚΚΕ: Επιτάχυνση βάρβαρων μέτρων
Στο τραπέζι και ρύθμιση οφειλών στα Ταμεία
ΠΑΣΟΚ
Αμφιβολίες στη βάση παρά τα σόου και τις ρητορείες
Νέο «όχι» Κουβέλη
Τοποθετήσεις προβεβλημένων στελεχών και αποστάσεις από την ηγεσία
Ελληνοτουρκικές σχέσεις
Αφήνουν τα δύσκολα για αργότερα
Κύπρος
Η Κύπρος στη δίνη της φημολογίας
Δικαστικό ρεπορτάζ
Πρώτη δίκη Τσοχατζόπουλου
Νέα Δημοκρατία
Σε τροχιά συνεδρίου και η Ν.Δ.
Κομισιόν
«Παρανοϊκή» Κομισιόν
ΚΚΕ
Διαπραγμάτευση κυριαρχικών δικαιωμάτων βλέπει η Παπαρήγα
Αριστερά
Διεθνής συνάντηση κομμάτων της Αριστεράς
ΜΜΕ
«Εφυγε» ο Ανδρέας Αναγνώστου
Άλλες ειδήσεις
«Απαράδεκτη απόφαση»