Έντυπη Έκδοση

Τοποθετήσεις προβεβλημένων στελεχών και αποστάσεις από την ηγεσία

Οι αποστάσεις και οι διαφορετικές απόψεις που ακόμα υπάρχουν στο ΠΑΣΟΚ για την πολιτική του κόμματος και την προοπτική του φάνηκαν με καθαρό τρόπο στις ομιλίες των στελεχών.Ενδεικτικά είπαν:

Σύνεδροι μελετούν τα ψηφοδέλτια πριν από την ψηφοφορία Σύνεδροι μελετούν τα ψηφοδέλτια πριν από την ψηφοφορία Κώστας Σκανδαλίδης

«Ή θα αναγεννηθούμε τώρα, συγκεντρώνοντας εκ βάθρων τον προοδευτικό και δημοκρατικό χώρο, ή θα ζήσουμε το κύκνειο άσμα της παράταξης που κυριάρχησε πάνω από 30 χρόνια στη δημόσια ζωή. Η χώρα είναι γονατισμένη και το συνέδριο γίνεται διαγωνισμός εσωκομματικών χαρακωμάτων».

Φώφη Γεννηματά

«Ενα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης και εξόδου από τα Μνημόνια μπορεί να αποτελέσει το σπόρο της ελληνικής Κεντροαριστεράς. Δεν ηττήθηκαν τα σύμβολα και η ιδεολογία μας, αλλά τα πρόσωπα που διαχειρίστηκαν την εξουσία».

Πάρις Κουκουλόπουλος

«Σε άλλη χώρα ζούσαμε τους προηγούμενους μήνες; Εσείς δεν λέγατε ότι δεν μπορούσαμε να κυκλοφορήσουμε στο δρόμο; Ρωτάνε κάποιοι πώς έπεσε η κυβέρνηση Παπανδρέου. Επεσε, γιατί χάσαμε την πλειοψηφία και όποιος αντέχει ας ψάξει να βρει την πολιτική καταγωγή των 40 στελεχών που μας εγκατέλειψαν.

»Απ' όσους μίλησαν εδώ, κανένας δεν ανέλαβε την ευθύνη για το χάλι της παράταξης. Οταν όλοι μαζί αναλαμβάνουμε την ευθύνη, η ευθύνη χάνεται».

Νίκος Ανδρουλάκης

«Το ζήτημα αν συμμετέχουμε στην κυβέρνηση ή όχι, δεν έχει κανένα περιεχόμενο. Το πραγματικό ζήτημα είναι πώς συμμετέχουμε. Πρέπει να σταματήσουμε εδώ το λάθος της στελέχωσης του κράτους με όρους τους οποίους καταδίκασαν οι πολίτες.

»Δώσαμε τη μάχη της επιβίωσης για το ΠΑΣΟΚ, όταν οι πρωταγωνιστές των μεγάλων αποφάσεων του 2009 έγιναν καθηγητές, τουιτεράδες, ρεπόρτερ».

Θάνος Μωραΐτης

«Καμία κοινωνία και καμία Βουλή δεν μπορεί να υπηρετήσει νέα μέτρα. Η προγραμματική συμφωνία πρέπει άμεσα να αλλάξει. Να τελειώνουμε με πρακτικές που απαξίωσαν το κόμμα, με λογικές κολλητών, αυλών και φίλων. Ενδιάμεσοι ανάμεσα στον αρχηγό και τον πρόεδρο της τοπικής δεν χρειάζονται. Οι κολαούζοι ας πάνε στα σπίτια τους».

Δημήτρης Ρέππας

«Δεν μπορείς να μιλάς για το λαό γυρνώντας του την πλάτη. Ολοι παλιοί είμαστε μέσα στο ΠΑΣΟΚ, κανένας νέος υπάρχει; Κεντρικό δίλημμα δεν είναι η συμμετοχή στην κυβέρνηση, αλλά η πολιτική που θα εφαρμοστεί».

Χρήστος Παπουτσής

«Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να επιμείνει στην ανάγκη επανακαθορισμού της συμφωνίας της κυβερνητικής συνεργασίας. Θα επιτρέψουμε στα συμφέροντα να βάζουν και να βγάζουν υπουργούς;»

Γιάννης Μανιάτης

«Πιστεύω βαθιά στη δημιουργία της μεγάλης Κεντροαριστεράς, ως πλειοψηφικού ρεύματος που μπορεί να αλλάξει το σκηνικό. Αυτό απαιτεί να θέσουμε το συλλογικό συμφέρον πάνω από το ατομικό».

Παντελής Οικονόμου

«Οχι σε νέα μέτρα, ναι στην επαναδιαπραγμάτευση.Το πρόγραμμα έχει αποτύχει. Φτιάχτηκε για άλλο πράγμα. Τότε το πρόβλημα ήταν το έλλειμμα και το χρέος, τώρα είναι η ανεργία».

Γ. Παναγιωτακόπουλος

«Αποχώρηση εδώ και τώρα από την κυβέρνηση Σαμαρά. Οχι άλλα μέτρα για μισθωτούς και συνταξιούχους. Το ΠΑΣΟΚ της δεξιάς πολιτικής της κυβέρνησης Σαμαρά δεν μπορεί να ανακάμψει και να αναγεννηθεί. Μπορεί να μετατραπεί σε κάτι άλλο, αλλά δεν θα είναι ΠΑΣΟΚ».

Λ. Γρηγοράκος

«Ούτε ΕΛΙΑ ούτε μηλιά ούτε κανένα φρούτο. Δεν πρέπει να χαρίσουμε το χώρο μας σε κανέναν».

Παύλος Γερουλάνος

«Πρόεδρε Βαγγέλη, αναφέρθηκες στους Ελληνες, αλλά δεν τους μίλησες. Αυτό είναι το πρόβλημα που αφορά βαθύτατα το ΠΑΣΟΚ. Κάναμε λάθος να εντάξουμε το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ στο Μνημόνιο. Μη με ρωτάτε αν πρέπει ή δεν πρέπει να συμμετέχει το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση».

Μ. Καρχιμάκης

«Να προσέξουν οι βιαστικοί νεκροθάφτες του ΠΑΣΟΚ, γιατί θα μείνουν με το φτυάρι στο χέρι. Ο,τι επιδεικνύει σήμερα η κυβέρνηση Σαμαρά ως επιτυχία είναι αποφάσεις της κυβέρνησης Παπανδρέου. Το ΠΑΣΟΚ δεν γεννήθηκε ούτε για να είναι ο δεξιός ψάλτης του ΣΥΡΙΖΑ ούτε για να είναι αριστερός ψάλτης του Σαμαρά».

Γ. Σουλαδάκης

«Η κοινωνία κινείται αλλού και εμείς αλλού. Οσοι είναι παρόντες από το '81, να αφήσουν νέους ανθρώπους να διεκδικήσουν νέα προσπάθεια. Εμείς τελειώσαμε».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Συνέδρια
ΠΑΣΟΚ
Σχετικά θέματα: ΠΑΣΟΚ
Αμφιβολίες στη βάση παρά τα σόου και τις ρητορείες
Νέο «όχι» Κουβέλη
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Τρόικα
Η τρόικα επιμένει
ΣΥΡΙΖΑ: Δήθεν διαπραγματεύσεις
ΚΚΕ: Επιτάχυνση βάρβαρων μέτρων
Στο τραπέζι και ρύθμιση οφειλών στα Ταμεία
ΠΑΣΟΚ
Αμφιβολίες στη βάση παρά τα σόου και τις ρητορείες
Νέο «όχι» Κουβέλη
Τοποθετήσεις προβεβλημένων στελεχών και αποστάσεις από την ηγεσία
Ελληνοτουρκικές σχέσεις
Αφήνουν τα δύσκολα για αργότερα
Κύπρος
Η Κύπρος στη δίνη της φημολογίας
Δικαστικό ρεπορτάζ
Πρώτη δίκη Τσοχατζόπουλου
Νέα Δημοκρατία
Σε τροχιά συνεδρίου και η Ν.Δ.
Κομισιόν
«Παρανοϊκή» Κομισιόν
ΚΚΕ
Διαπραγμάτευση κυριαρχικών δικαιωμάτων βλέπει η Παπαρήγα
Αριστερά
Διεθνής συνάντηση κομμάτων της Αριστεράς
ΜΜΕ
«Εφυγε» ο Ανδρέας Αναγνώστου
Άλλες ειδήσεις
«Απαράδεκτη απόφαση»