Έντυπη Έκδοση

Φρέσκος Αλμοδόβαρ στις αίθουσες

Ο Πέδρο Αλμοδόβαρ φαίνεται ότι αφήνει κατά μέρος τους μελοδραματικούς τόνους των μεγάλων αριστουργημάτων του και επιστρέφει στο κωμικό είδος με τη νέα του ταινία «Los Amantes Pasajeros», που κάνει πρεμιέρα στις ευρωπαϊκές αίθουσες την τελευταία εβδομάδα του Μαρτίου.

Η ιστορία αναφέρεται στο περιπετειώδες ταξίδι μιας ομάδας τουριστών από την Ισπανία στο Μεξικό αλλά και στη δημιουργία μιας παράνομης σχέσης.

Ενα αεροπορικό δυστύχημα φέρνει τους επιβάτες του αεροπλάνου πιο κοντά και τους εμπνέει ακαταμάχητες χορευτικές φιγούρες. Ο ισπανικός τίτλος έχει διττή σημασία και ερμηνεύεται είτε ως εραστές-επιβάτες (ενός αεροπλάνου) είτε ως εφήμεροι εραστές.

Ο Αλμοδόβαρ έχει εκφράσει την επιθυμία, στις χώρες όπου η μετάφραση δεν ανταποκρίνεται στον ισπανικό τίτλο, το φιλμ να λέγεται «Ι'm So Excited»! Στο cast βρίσκουμε μεταξύ άλλων τους γνωστούς και μη εξαιρετέους «αλμοδοβαρικούς» Χαβιέ Κάμαρα, Αντόνιο Μπαντέρας, Σεσίλια Ροθ, Λόλα Ντουένιας, Ραούλ Αρέβαλο, Χιούγκο Σίλβα, ενώ εμφανίζονται και οι Πενέλοπε Κρουζ και Παθ Βέγκα.

Ο Αντόνιο Μπαντέρας και η Πενέλοπε Κρουζ δέχτηκαν να ερμηνεύσουν δύο μικρούς ρόλους στην αρχή της ταινίας παρά το φόρτο εργασίας που είχαν από άλλες υποχρεώσεις τους. Ο μέντοράς τους ανέφερε εν πολλοίς χαρακτηριστικά: «Παρόλο που είναι τρομερά απασχολημένοι, δέχτηκαν να έρθουν στη Μαδρίτη για μία ημέρα και να γυρίσουν τις τρεις πρώτες σεκάνς της ταινίας. Αν δεν ακουγόταν τόσο γλυκανάλατο, θα έλεγα ότι ξεχειλίζω από ευγνωμοσύνη. Είμαι πολύ συγκινημένος που θα είναι στο ξεκίνημα της ταινίας. Είναι σαν δύο μέλη της καλλιτεχνικής μου οικογένειας να καλωσορίζουν το θεατή στην κινηματογραφική μου επιστροφή στην κωμωδία παρεξηγήσεων, ένα είδος απ' το οποίο είχα αποστασιοποιηθεί τα τελευταία χρόνια».

Πρόσφατα ο Ισπανός σκηνοθέτης ανέφερε χαρακτηριστικά για τη νέα του ταινία: «Οι ήρωές μου οφείλουν να αντιπαλέψουν τις φοβίες και τα άγχη τους έξω από οτιδήποτε μη φυσικό. Γυμνοί. Χωρίς τη βοήθεια της τεχνολογίας. Χωρίς iPad, iPhone ή άλλου είδους ψηφιακές εικόνες, που τους αποξενώνουν. Το μόνο όπλο που διαθέτουν είναι ο λόγος. Λόγος αισθαντικός, συγκινησιακός, κατανυκτικός, διασκεδαστικός, εξοργισμένος, λεπτεπίλεπτος, προσηνής, ηδονιστικός και ελεύθερος». Μια πλημμυρίδα επιθέτων για έναν δημιουργό που λατρεύει την υπερβολή.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Στη στήλη
Κι αυτά...
Άλλα θέματα στην κατηγορία Τέχνες & Πολιτισμός της έντυπης έκδοσης
Θέατρο
Μάθημα αντιρατσιστικής ανθρωπιάς
Κριτική θεάτρου
Νεανικές απόπειρες σε ολισθηρό ρεαλισμό
Κινηματογράφος
«Μου θυμίζει τη γιαγιά μου»
Μουσεία
Ενας Αλέξανδρος στην Πομπηία
Ενας Ελληνας στις υπηρεσίες των Αιγυπτίων
Ψηφιακά Μέσα
Πιο ξεκούραστη η ανάγνωση των e-books, για ηλικιωμένους
Βιβλίο
Ο Ναμπόκοφ ξανά στα βιβλιοπωλεία
Τοπική Αυτοδιοίκηση
Ο Δήμος Παλλήνης εκπέμπει SOS
Άλλες ειδήσεις
Ο κίτρινος κλόουν και η πολική χιονοθύελλα