Έντυπη Έκδοση

Από Αλβανό κρατούμενο πέρασαν χειροβομβίδες και πιστόλι

Από τα χέρια τουλάχιστον ενός Αλβανού κρατούμενου, ο οποίος έχει βαρύτατο ποινικό παρελθόν και είναι καταδικασμένος για σειρά ανθρωποκτονιών, πέρασαν, σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο χειροβομβίδες και το πιστόλι που βρέθηκαν στις Φυλακές Κορυδαλλού.

Είναι αξιοσημείωτο ότι ο συγκεκριμένος βαρυποινίτης κρατούμενος που φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση επρόκειτο να μεταταχθεί σε άλλη φυλακή, αλλά τελικά επιδίωξε και πέτυχε να παραμείνει στον Κορυδαλλό. Οι αρχές έχουν βάσιμες υποψίες ότι έπαιξε καθοριστικό ρόλο, αν και έτερος συγκρατούμενός του, επίσης αλβανικής καταγωγής, έσπευσε άμεσα, μετά τον εντοπισμό των ευρημάτων, να αναλάβει την ευθύνη, παραδεχόμενος ότι αυτός είναι ο κάτοχος του οπλισμού. Η ομολογία του ελέγχεται ως προς την αξιοπιστία της.

Με βάση τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί μέχρι τώρα, υπάρχουν ενδείξεις ότι ο οπλισμός που βρέθηκε το περασμένο Σάββατο το πρωί σε κοινόχρηστο χώρο στη Δ' Πτέρυγα των Φυλακών Κορυδαλλού, ύστερα από έλεγχο σωφρονιστικών υπαλλήλων, θα χρησιμοποιούνταν στο πλαίσιο σχεδίου απόδρασης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πιστόλι με γεμιστήρα πέντε σφαιρών φέρεται να έχει συναρμολογηθεί και εκτιμάται ότι μπήκε στη φυλακή κομμάτι κομμάτι, ενώ οι ενεργές χειροβομβίδες, ρωσικής προέλευσης, ήταν αμυντικού τύπου με μεγάλη διασπορά.

Ο συναγερμός στον Κορυδαλλό είχε σημάνει πριν από τουλάχιστον ενάμιση μήνα, όταν οι αρμόδιες υπηρεσίες «πληροφορήθηκαν» ότι στη φυλακή κυκλοφορεί όπλο. Ενήμερη ήταν τόσο η ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης όσο και η αρμόδια εισαγγελέας-επόπτης του σωφρονιστικού καταστήματος.

Ολο αυτό το διάστημα βρίσκονταν σε εξέλιξη συνεχείς έρευνες σε όλες τις πτέρυγες, αλλά και «συνεννοήσεις» μεταξύ κρατουμένων και σωφρονιστικών υπαλλήλων για τον εντοπισμό του οπλισμού, ο οποίος φέρεται ότι κυκλοφορούσε σε κελιά της Δ' Πτέρυγας και άλλαζε συνεχώς χέρια. Μάλιστα, όταν υπάλληλοι της φυλακής, στο πλαίσιο των ελέγχων, βρήκαν μέσα σε πυροσβεστική φωλιά της Γ' Πτέρυγας του Κορυδαλλού ένα κλείστρο όπλου, υποψιάστηκαν ότι το «εύρημα» είχε σκοπό να λειτουργήσει ως αντιπερισπασμός προκειμένου οι έρευνες να στραφούν στη συγκεκριμένη πτέρυγα και όχι στη Δ' Πτέρυγα, όπου πράγματι κρύβονταν οι χειροβομβίδες και το πιστόλι.

Τελικά, ύστερα από αιφνιδιαστικό έλεγχο δύο υπαλλήλων της φυλακής που έγινε όταν τα κελιά ήταν κλειστά, αλλοδαπός έγκλειστος της Δ' Πτέρυγας, στην οποία κρατούνται κυρίως Αλβανοί και Κούρδοι ποινικοί κρατούμενοι, παρέδωσε τις χειροβομβίδες και το όπλο.

Η ΕΔΕ που διέταξε το υπουργείο Δικαιοσύνης επικεντρώνεται στο να εντοπιστεί ο κάτοχος και οι συνεργοί του, να διακριβωθεί ο τρόπος εισαγωγής του οπλισμού στον Κορυδαλλό, αλλά και εάν «συνέδραμαν» και σωφρονιστικοί υπάλληλοι.

Πάντως, σε αυξημένη επιφυλακή εξακολουθεί να βρίσκεται η διοίκηση των Φυλακών Κορυδαλλού, όπου συνεχίζονται εκτεταμένες έρευνες, όπως και σε άλλα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Σωφρονιστικό σύστημα
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
Νοσοκομεία και υπηρεσίες υγείας
«Τράπεζα» μοσχευμάτων ιδρύει το ΚΑΤ
Στην τελική ευθεία ο διαγωνισμός
Αστυνομικό ρεπορτάζ
Οκτώ αποτρόπαια εγκλήματα μιας εικοσιπενταετίας
Τη σκότωσε επειδή του... άρεσε
Εκοψε τη γυναίκα του 16 κομμάτια
«Πρόλαβα και τους ξέκανα πρώτος»
Βίασε και σκότωσε το εξάχρονο παιδί του
Πριόνισε το γιο του
Περιέφερε το κεφάλι της στα σοκάκια του χωριού
Ο «δράκος με το σιδεροπρίονο»
Λάρισα
Μάχη για να ζήσει δίνει ακόμη ο τρίτος φοιτητής
Συγκλονισμένη η κοινωνία των Χανίων για την τραγωδία στη Λάρισα
Ρεπορτάζ
Ως Ρουμάνος, στα αζήτητα Σαν Σουηδός, στα υπ' όψιν
Ιδιωτικοποιήσεις
Πουλάνε για 5 εκατ. παρθένα γη του «Ερημίτη» στην Κέρκυρα
Ορυκτός πλούτος
Θρακιώτικο «όχι» για τα μεταλλεία χρυσού στον Εβρο
Εκπαίδευση
«Οχι» στο λουκέτο του Γενικού Τμήματος
Ορυτκός πλούτος
Οι χρυσές δουλειές προκαλούν μη αναστρέψιμες βλάβες
Σωφρονιστικό σύστημα
Από Αλβανό κρατούμενο πέρασαν χειροβομβίδες και πιστόλι
Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής
320 δισ. δολάρια και 500.000 θέσεις εργασίας
«Οι μισθοί θα υπερβαίνουν τα 2.000 ευρώ το μήνα»
Άλλες ειδήσεις
«Δεν γίνεται στα Καμίνια προσηλυτισμός μαθητών από τη Χρυσή Αυγή»