Έντυπη Έκδοση

Ο κίτρινος κλόουν και η πολική χιονοθύελλα

Ο μεγαλύτερος εν ζωή μίμος του κόσμου, Slava Polunin, και ιδρυτής μεταξύ άλλων της περίφημης «Ακαδημίας των ανοήτων», μιας ομάδας μίμων που δραστηριοποιείται στα καλλιτεχνικά δρώμενα από το 1982, παρουσιάζει το «Slava's Snow Show».

Η κεντρική ιδέα, η «ψυχή» της θρυλικής παράστασης Alegria, του μοναδικού Cirque du Soleil, που πρόσφατα παρουσιάστηκε στη χώρα μας, διασκευάζεται και εξελίσσεται. Κορυφαίοι κλόουν, εξαίσιες μελωδίες, εκπληκτικοί φωτισμοί και εντυπωσιακά εφέ συνθέτουν από κοινού ένα διαδραστικό περιβάλλον που δεν σταματάει, ούτε στο διάλειμμα ούτε καν στο φινάλε, και από το οποίο δεν απουσιάζει ακόμη και η προσομοίωση μιας αληθινής πολικής χιονοθύελλας.

Η ιστορία είναι απλή και εύληπτη για όλους, αφού η παντομίμα είναι η απόλυτη διεθνής κατανοητή γλώσσα. Ενας άνθρωπος, ο κίτρινος κλόουν Slava, απογοητευμένος από τη συμπεριφορά των υπόλοιπων ανθρώπων, γίνεται αναχωρητής.

Ετσι αποφασίζει να εγκαταλείψει την πόλη και τους ανθρώπους, καταφεύγοντας στη φύση και στην απομόνωση της Ανταρκτικής. Εκεί, όμως, κάθε άλλο παρά μόνος είναι, καθώς η Ανταρκτική σφύζει από ζωή! Χιλιάδες πιγκουίνοι (πράσινοι κλόουν), παιχνιδιάρηδες, ζαβολιάρηδες, αστείοι, αδέξιοι και κυρίως άκρως κοινωνικοί, δεν αφήνουν τον Slava στην ησυχία του. Η επαφή είναι μοιραία και για τα δύο μέρη. Και οι δύο πλευρές μαθαίνουν νέα πράγματα, δανείζονται συνήθειες, μιμούνται συμπεριφορές. Το μείγμα που δημιουργείται είναι «εκρηκτικό» και νομοτελειακά ξεσπά, ξεχειλίζει από τη σκηνή, καταλαμβάνει την πλατεία, τους εξώστες, τα φουαγέ του θεάτρου, συμπαρασύροντας τους θεατές. Συνθέσεις του Beethoven, τα Carmina Burana του Orff, τους Δρόμους της Φωτιάς του Βαγγέλη Παπαθανασίου και πανέμορφες πρωτότυπες δημιουργίες, σαν το Blue Canary, να αναμειγνύονται με ήχους τριζονιών και κελαηδίσματα πουλιών. Για 14 παραστάσεις. Από 6 έως 10 Μαρτίου στην Αθήνα και το θέατρο «Παλλάς» (Βουκουρεστίου 5, Αθήνα, τηλ.: 210-3213100) και από 13 έως 17 Μαρτίου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Άλλα θέματα στην κατηγορία Τέχνες & Πολιτισμός της έντυπης έκδοσης
Θέατρο
Μάθημα αντιρατσιστικής ανθρωπιάς
Κριτική θεάτρου
Νεανικές απόπειρες σε ολισθηρό ρεαλισμό
Κινηματογράφος
«Μου θυμίζει τη γιαγιά μου»
Μουσεία
Ενας Αλέξανδρος στην Πομπηία
Ενας Ελληνας στις υπηρεσίες των Αιγυπτίων
Ψηφιακά Μέσα
Πιο ξεκούραστη η ανάγνωση των e-books, για ηλικιωμένους
Βιβλίο
Ο Ναμπόκοφ ξανά στα βιβλιοπωλεία
Τοπική Αυτοδιοίκηση
Ο Δήμος Παλλήνης εκπέμπει SOS
Άλλες ειδήσεις
Ο κίτρινος κλόουν και η πολική χιονοθύελλα