Έντυπη Έκδοση

ΤΑΥΡΟΣ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΣΚΡΑΠΑΤΖΙΔΙΚΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑ ΚΑΜΙΝΙΑ ΣΕ ΠΑΡΑΓΚΟΥΠΟΛΗ ΡΟΜΑ ΧΩΡΙΣ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΡΕΥΜΑ, ΜΟΛΙΣ ΔΥΟ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ

Κλίβανοι διοξίνης στους πρόποδες της Ακρόπολης

Μεταλλικοί κάδοι που την ημέρα χρησιμοποιούνται για μαγείρεμα...
Στον Ταύρο η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος ακούγεται ως κακόγουστο ανέκδοτο. Μόλις δυο χιλιόμετρα από την Ομόνοια, κυριολεκτικά στη σκιά της Ακρόπολης, και μια ανάσα από το χώρο της «διπλής ανάπλασης», στα όρια των Δήμων Αθήνας και Ταύρου, λειτουργεί από το 1991 ένας καταυλισμός Ρομά, με προέλευση κυρίως από την Αλβανία. Μια παραγκούπολη στην οποία στριμώχονται πάνω από 500 άτομα, από τα οποία το 60% είναι παιδιά. Χωρίς φως και κυρίως νερό, σε συνθήκες που παραπέμπουν σε Σοβέτο της δεκαετίας του '80.

Πλήρες θέμα...

 • Περιβάλλον

  • Ποδηλατόδρομοι για 6 ώρες την Κυριακή
   Ποδηλατόδρομους, αλλά μόνο για έξι ώρες, θα αποκτήσει την Κυριακή η πρωτεύουσα στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος.
  • Για τα παιδιά
   Την Κυριακή το υπουργείο Περιβάλλοντος οργανώνει στην πρωτεύουσα 30 δράσεις για παιδιά, με σημεία αναφοράς μουσεία, βιβλιοπωλεία και κέντρα πολιτισμού.
  • «Να προστατευτούμε κι εμείς και οι Ρομά»
   Μια ανάσα απ' το δημοτικό σχολείο Ο Ταύρος δεν είναι ο μόνος δήμος όπου οι κάτοικοι οργανώνονται γύρω από ένα τοπικό πρόβλημα.
  • Φιλόδοξα οράματα με Βοτανικό Κήπο και βιόσφαιρα για το «Παύλος Μελάς»
   365 στρέμματα που αναμένεται να αλλάξουν το αστικό περιβάλλον όλης της περιοχής Σε μητροπολιτικό πάρκο με Μεσογειακό Βοτανικό Κήπο και βιόσφαιρα με το περιβάλλον της ερήμου, αλλά και πλήθος περιβαλλοντικών, ψυχαγωγικών, πολιτιστικών, αθλητικών και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων οραματίζεται να μετατρέψει το πρώην στρατόπεδο «Παύλος Μελάς», ο δήμαρχος Παύλου Μελά Θεσσαλονίκης, Διαμαντής Παπαδόπουλος.
  • Τοξική βόμβα 25 τόνων στο Λεκανοπέδιο
   Μια νέα, ιδιαίτερα επικίνδυνη, εστία μόλυνσης προστέθηκε πρόσφατα στον καταυλισμό των Ρομά.
 • Ημέρα Περιβάλλοντος

  • Ημέρα Περιβάλλοντος Τι κερδίσαμε τι χάσαμε σ' ένα χρόνο
   Για μας δεν υπάρχει μια μέρα αφιερωμένη στο περιβάλλον, αλλά 365, λέει ο Τάκης Γρηγορίου, υπεύθυνος για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στο γραφείο της Greenpeace στην Αθήνα. Είναι το σχόλιό του για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, που έχει καθιερωθεί να «γιορτάζεται» στις 5 Ιουνίου. Τα βραβεία μας έχουν συμβολικό χαρακτήρα και αποτελούν ύστατη άμυνα σε όλους αυτούς που κάθε 5η Ιουνίου φορούν τα καλά τους και πλέκουν εγκώμια σε ένα περιβάλλον που εξοντώνεται, λέει με τη σειρά της μια μικρή οργάνωση, η Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης. (Κάθε χρόνο απονέμει αντι-βραβεία σε άτομα που «ξεχώρισαν» με τις ενέργειές τους ή τις δηλώσεις τους σε βάρος του περιβάλλοντος.) Φτάνει, λοιπόν, να γιορτάζουμε μία μέρα κάθε χρόνο με ανακοινώσεις και χάπενινγκ αυτό που αποτελεί την ουσία της ζωής μας;
  • !
   Με ένα πικνίκ για την αποανάπτυξη, στο πλαίσιο της ομώνυμης δράσης που διοργανώνεται σε 60 πόλεις σε όλο το κόσμο, ο Αυτοδιαχειριζόμενος Αγρός Ελληνικού απαντά στην κρίση και την οικονομία της αγοράς, αύριο 5 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.
 • Νοσοκομεία

  • ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ, ΝΥΧΤΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ Αγανακτισμένοι εργαζόμενοι και στον «Αγιο Σάββα»
   Εκλεισαν χθες το πρωί τη λ. Αλεξάνδρας με σύνθημα «δώστε λύση στα δίκαια αιτήματά μας» «Δώστε λύση στα δίκαια αιτήματά μας», έγραφε το πανό των συγκεντρωμένων στην πύλη του νοσοκομείου εργαζομένων στο νοσοκομείο «Αγιος Σάββας». Εννιά και δέκα το πρωί και οι εργαζόμενοι κατηφορίζουν προς τη λεωφόρο Αλεξάνδρας. Κλείνουν το ρεύμα καθόδου και φωνάζουν το σύνθημα που γράφει το πανό. Απέναντι, αστυνομικοί της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, που γειτονεύει με το νοσοκομείο, παρακολουθούν τη διαμαρτυρία. Για μισή ώρα ο δρόμος είναι κλειστός.
  • Δεν πληρώνουν συμβασιούχους σε πρόγραμμα ευρωπαϊκών κονδυλίων
   Δέχτηκαν με χαρά το διορισμό τους, πακετάρισαν τα πράγματά τους και νοίκιασαν σπίτια σε μερικές από τις πιο απομονωμένες περιοχές της βορειοανατολικής Ελλάδας.
 • Εκπαίδευση

  • ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΛΟΓΗ Ψαλίδι στις ξένες γλώσσες στα σχολεία
   Το υπουργείο Παιδείας αφαιρεί το δικαίωμα επιλογής της δεύτερης ξένης γλώσσας (μετά τα αγγλικά). Θα αποφασίζεται κατά πλειοψηφία αν θα διδάσκονται γαλλικά ή γερμανικά στα σχολεία.
 • Αντισεισμική τεχνολογία

  • Αντισεισμική τεχνολογία Πιο ευάλωτοι στα Ρίχτερ
   «Κλειδί» για την προστασία ζωών και κτιρίων η σωστή αντισεισμική θωράκιση (φωτογρ. αρχείου) Διανύουμε τον 21ο αιώνα και ενώ μπορούμε να καυχηθούμε ότι στο θέμα των κατασκευών έχουμε κάνει σημαντικά βήματα και προς την κατεύθυνση της προσαρμογής σπιτιών και άλλων χώρων στο περιβάλλον, αλλά και την αντισεισμική προστασία, βρισκόμαστε μπροστά σε ένα «τεχνολογικό παράδοξο».
  • Αντισεισμική τεχνολογία§Εσωτερικών χώρων για την αποφυγή κινδύνου σε περίπτωση σεισμού Τι να προσέξετε στις ψευδοροφές
   Στις εικόνες φαίνονται οι εκτεταμένες ζημιές που προκύπτουν στους αποθηκευτικούς χώρους προϊόντων αν δεν ληφθούν μέτρα προστασίας. Σε αρκετές περιπτώσεις, εκτός των υλικών απωλειών, μπορεί να φράξουν δίοδοι και να παγιδευτούν άτομα Στα μεγάλα «σύγχρονα κτίρια» έχει γίνει απαραίτητο, αν θέλετε ουσιώδες στοιχείο, η ψευδοροφή. Χρησιμοποιούνται ευρέως για να καλύψουν τη φέρουσα κατασκευή, κυρίως όταν κάτω από αυτή διέρχονται σωληνώσεις, αγωγοί, καλώδια ή άλλος ηλεκτρομηχανολογικός εξοπλισμός.
 • Παιδικοί σταθμοί

  • Παιδικοί σταθμοί Η πρώτη φορά στην κοινωνία
   Μια πραγματικότητα στη ζωή του παιδιού και της οικογένειάς του αλλά και στη σύγχρονη κοινωνία. Ερχεται να ικανοποιήσει την ανάγκη για παιχνίδι με συνομηλίκους -την ανάγκη για χαρά και κοινωνικοποίηση- που γεννάει η σύγχρονη οικογένεια και κοινωνία.
  • Παιδικοί σταθμοί Κριτήριο το παιχνίδι με κανόνες
   Το οξύ πρόβλημα φύλαξης και φροντίδας των βρεφών και των νηπίων δημιουργήθηκε τις τελευταίες δεκαετίες με την εργασία της γυναίκας και την απομόνωση του νεαρού ζευγαριού στις μεγάλες πόλεις, μακριά από τη φροντίδα της ευρύτερης οικογένειας.
  • Παιδικοί σταθμοί «Μαμά μη φύγεις»
   Πολλοί παιδικοί σταθμοί αναγκάζουν τους γονείς να αποχωρήσουν από την πρώτη κιόλας μέρα, αφήνοντας το παιδί τους μόνο του για πρώτη φορά, χωρίς εκείνο να έχει ακόμα χτίσει μια σχέση εμπιστοσύνης απένταντι στις δασκάλες του. Για ένα παιδί το οποίο δεν έχει την εμπειρία τού τι είναι δασκάλα, τάξη και σχολείο, αυτό μπορεί να προκαλέσει μια τραυματική εμπειρία.
  • Παιδικοί σταθμοί Πώς διαλέγουμε το κατάλληλο μέρος
   Η επιλογή παιδικού σταθμού -ιδιωτικού ή δημόσιου-, όπως και η επιλογή σχολείου, δεν είναι απλή υπόθεση, με δεδομένο ότι εκεί τα παιδιά θα περνούν μεγάλο διάστημα του χρόνου τους Η τελική επιλογή του βρεφονηπιακού σταθμού πρέπει να στηριχθεί σε ορισμένα κριτήρια για τα οποία οι παιδίατροι οφείλουν να ενημερώσουν τους γονείς.
  • Παιδικοί σταθμοί Γιατί επέλεξα ιδιωτικό παιδικό σταθμό
   Εχουμε ένα αγοράκι το οποίο κοντεύει τα έξι· μέχρι την ηλικία των τριών τον κρατούσε η μητέρα μου.
 • Συγκοινωνίες

  • Ανοιχτό το Μετρό για τη συγκέντρωση
   Μπορεί οι Αθηναίοι που χρησιμοποιούν το Μετρό να μην καταφέρουν να πάνε στις δουλειές τους τη Δευτέρα, αλλά θα μπορέσουν να κατεβούν στο καθημερινό ραντεβού των «Αγανακτισμένων» στο Σύνταγμα.
 • Αστυνομικό ρεπορτάζ

  • Πώς η κομπίνα με τις πιστωτικές
   «Ζωή και κότα» με τις πιστωτικές κάρτες άλλων κατηγορούνται ότι περνούσαν δυο Ελληνες, ηλικίας 33 και 37 χρόνων.
  • 37χρονος για παιδική πορνογραφία
   Αστυνομικοί του τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Θεσσαλονίκης συνέλαβαν έναν 37χρονο τεχνικό τηλεόρασης με υλικό παιδικής πορνογραφίας, στη Λάρισα.
  • Επιασαν Τούρκο δουλέμπορο
   Στην περιοχή Νέου Χειμωνίου Ορεστιάδας λίγη ώρα μετά τα μεσάνυχτα συνελήφθησαν ένας Τούρκος διακινητής και 11 μετανάστες, οι οποίοι επέβαιναν σε πλαστική βάρκα.
  • Για απόπειρα ανθρωποκτονίας
   Δύο Αλβανοί, ηλικίας 30 και 31 χρόνων, είναι -σύμφωνα με την Αστυνομία- οι δράστες διάρρηξης καταστήματος ψιλικών, οι οποίοι κατηγορούνται ότι πυροβόλησαν επανειλημμένα σε βάρος αστυνομικών που επιχείρησαν να τους συλλάβουν.
 • Δικαστικό ρεπορτάζ

 • Άλλες ειδήσεις

  • ΤΑ ΠΑΛΑΙΜΑΧΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΩΝ ΞΑΝΑ ΣΤΑ ΜΑΤΑΛΑ Οι χίπις ξανάρχονται
   Η εικόνα των χίπις σε καφενείο στην Κρήτη θα αναβιώσει στις 11 και 12 Ιουνίου Οι χίπις ξανάρχονται στα Μάταλα. Η παγκόσμια συνάντηση των πρώην χίπηδων έχει ήδη προγραμματιστεί για το Σαββατοκύριακο 11 και 12 Ιουνίου, με την πρόσκληση να απευθύνεται στα... ατίθασα νιάτα που πέρασαν από τα Μάταλα της Κρήτης και ξεσήκωσαν με την εικόνα, την παρουσία και τον ελεύθερο τρόπο ζωής τους τα ήθη των Κρητικών -και όχι μόνον- εκείνης της εποχής.
  • Μαζί Ελληνες και μετανάστες
   Για πέμπτη χρονιά θα βρεθούν μαζί Ελληνες και μετανάστες ως κάτοικοι της ίδιας πόλης, στη γιορτή που διοργανώνει το Σάββατο το Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών.
  • Τα παιδιά του Χολαργού ζωγραφίζουν την οικονομική κρίση
   Νεύρα από τον μπαμπά που επιστρέφει σπίτι αγχωμένος, στο ψάξιμο δεύτερης δουλειάς η μαμά, καλοκαιρινές διακοπές με τον παππού και τη γιαγιά στο χωριό, σκέψεις για δημόσιο σχολείο από Σεπτέμβρη, τέρμα η οικιακή βοηθός εδώ και λίγους μήνες.
  • Μετέωροι 900 έκτακτοι εκπαιδευτικοί του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης
   Στον αέρα βρίσκονται 900 έκτακτοι εκπαιδευτικοί του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης, που καλύπτουν το 75% των διδακτικών ωρών του ιδρύματος.