Έντυπη Έκδοση

ΤΣΙΠΡΑΣ: Δεν στηρίζουμε αντισυγκεντρώσεις

«Εχουμε δώσει εντολή στα μέλη μας να μην παίρνουν μέρος σε αντισυγκεντρώσεις, για να μη γίνονται βούτυρο στο ψωμί της κυβέρνησης», δήλωσε χθες στη Βουλή ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς το ΠΑΣΟΚ ζήτησε εκ νέου πιστοποιητικό κοινωνικού φρονήματος, με αφορμή την αποδοκιμασία Πεταλωτή στην Αργυρούπολη.

«Εγινε αντισυγκέντρωση, πολύ συγκεκριμένη, ονοματισμένη και με στελέχη κατονομασμένα πολιτικής δύναμης σε τοπικό επίπεδο», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της κυβερνητικής παράταξης Π. Ευθυμίου, υποστηρίζοντας παράλληλα ότι «ξαναγυρίζουμε σ' αυτό που τελείωσε το '67, στη λογική των αντισυγκεντρώσεων, των αντιφρονούντων».

«Αρχισαν πάλι τα κυβερνητικά "παπαγαλάκια" να στοχοποιούν την Αριστερά, γιατί ξέρουν ότι την Κυριακή, χιλιάδες κόσμου σε όλες τις πόλεις της Ευρώπης, θα βρουν στο δρόμο», απάντησε ο Αλ. Τσίπρας.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ επέμεινε για τη συμμετοχή στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στην συγκέντρωση έξω από το ΚΑΠΗ της Αργυρούπολης, επικαλούμενος την εμπειρία του και την πληροροφόρησή του από την εκλογική του περιφέρεια.

Στις έντονες διαμαρτυρίες της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και στην πρόκληση του Αλ. Τσίπρα «δώστε τα ονόματα», ο Π. Ευθυμίου διέφυγε λέγοντας: «Αν νομίζετε ότι είναι θέμα ονομάτων να προχωρήσω. Εσείς ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είστε υπέρ των αντισυγκεντρώσεων, νομίζετε ότι είναι πολιτικά νόμιμο να οργανώνεται αντισυγκέντρωση;».

«Ουδέποτε στηρίξαμε ή προκρίναμε αντισυγκεντρώσεις. Δώστε ονόματα για να σταματήσει το καλαμπούρι. Κάνει κακό στη δημοκρατία», απάντησε ο κ. Τσίπρας. «Χαίρομαι που πήρατε σαφή θέση για τις αντισυγκεντρώσεις», τερμάτισε την αντιπαράθεση ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ.

Στη δική του παρέμβαση, ο Γ. Καρατζαφέρης πρότεινε να ζητηθεί από επιτροπή των διαδηλωτών στο Σύνταγμα να τοποθετηθεί στη Βουλή.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΣΥΡΙΖΑ
Σχετικά θέματα: "Αγανακτισμένοι"
«Τώρα μιλάμε εμείς»
ΠΑΠΑΡΗΓΑ: Αντιδραστική θέση το «έξω τα κόμματα»
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Μνημόνιο
Συμφώνησαν σε απολύσεις και αύξηση φόρων
Παιχνίδια παρασκηνίου με φόντο την οικονομία και τη... Γάζα
«Οχι» από παντού
Νέο δάνειο, με επιμήκυνση από τους ομολογιούχους
Πράσινη επιχείρηση για εκτόνωση των αντιδράσεων
Και ο Ρεν ζητεί πάλι συναίνεση
"Αγανακτισμένοι"
«Τώρα μιλάμε εμείς»
ΠΑΠΑΡΗΓΑ: Αντιδραστική θέση το «έξω τα κόμματα»
ΤΣΙΠΡΑΣ: Δεν στηρίζουμε αντισυγκεντρώσεις
Ιδιωτικοποιήσεις
Η ΔΕΗ και η ΕΥΔΑΠ φεύγουν, η POWER και η ULEN έρχονται
Το τραπέζι είναι στρωμένο
Από τους ιδιώτες στις κρατικοποιήσεις και από το Δημόσιο στις εκποιήσεις
Ρόζα Λούξεμπουργκ
Καταδικασμένος καπιταλισμός
Άλλες ειδήσεις
Τη Δευτέρα και επισήμως η παραπομπή του Ακη
Σε αργία από Δευτέρα ο Ψωμιάδης
Ενημερώθηκαν για το ΝΑΤΟ
Τα διλήμματα της Αριστεράς