Έντυπη Έκδοση

ΡΩΣΙΑ ΕΚΚΕΝΩΣΗ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΛΟΓΩ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ ΣΕ ΑΠΟΘΗΚΗ ΠΥΡΟΜΑΧΙΚΩΝ

Πύρινη κόλαση

Μάχη έδιναν δεκάδες πυροσβέστες, τρία αεροσκάφη, ελικόπτερα και ειδικά ρομπότ να αντιμετωπίσουν την πυργκαγιά που εκδηλώθηκε τη νύχτα της Πέμπτης σε αποθήκη πυρομαχικών στην κεντρική Ρωσία, με αποτέλεσμα να διακοπεί η ροή πετρελαίου από τη μεγαλύτερη παραγωγό εταιρεία της χώρας και δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι να απομακρυνθούν από την περιοχή.

Από την πυρκαγιά, τη δεύτερη σε αποθήκη πυρομαχικών σε διάστημα λιγότερο από μία εβδομάδα, τραυματίστηκαν τουλάχιστον 28 άνθρωποι.

Μάλιστα, η κρατική τηλεόραση μετέδωσε εικόνες με τις τεράστιες φλόγες να χρωματίζουν πορτοκαλί τον ουρανό και να προκαλούν συνεχείς εκρήξεις στη μονάδα κοντά στην πόλη Ιζέφσκ, 1.200 χιλιόμετρα ανατολικά της Μόσχας.

Η ρωσική εταιρεία, που έχει το μονοπώλιο στο δίκτυο μεταφοράς πετρελαίου στη Ρωσία, ανακοίνωσε ότι σταμάτησε να λαμβάνει 131 χιλιάδες βαρέλια πετρελαίου την ημέρα από τη μεγαλύτερη πετρελαϊκή εταιρεία. Διεκόπη επίσης η παροχή πετρελαίου, περίπου 30 χιλιάδες βαρέλια, από δύο άλλες εταιρείες.

Χιλιάδες οβίδες και ΤΝΤ

Στη μονάδα, κοντά στο χωριό Πιγκάτσιοβο, βρίσκονται αποθηκευμένα 10 χιλιάδες οβίδες και άλλα πυρομαχικά, που ισοδυναμούν σε ισχύ με 58.000 τόνους ΤΝΤ.

Εκρήξεις σε αποθήκες πυρομαχικών είναι σχετικά συχνές στη Ρωσία και οφείλονται στην παλαιότητα του εξοπλισμού και τη χαλαρότητα των μέτρων ασφαλείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του κρατικού τηλεοπτικού δικτύου, η πυρκαγιά και οι εκρήξεις σημειώθηκαν κατά τη φόρτωση και εκφόρτωση των πυρομαχικών.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Ρωσία
Άλλα θέματα στην κατηγορία Διεθνή της έντυπης έκδοσης
Πορτογαλία
Η... Ελλάδα στις κάλπες
Η δίκη του Μλάντιτς
«Δεν είμαι σακάτης»
Υεμένη
Τραυματίας από πυρά ο πρόεδρος
ΠΓΔΜ
Για πρώτη φορά θα ψηφίσουν οι ομογενείς
Τουρκία
Ισραήλ, ΗΠΑ και Ελλάδα, οι μεγάλοι εχθροί των Τούρκων
Συρία
Συρία: άλλοι είκοσι επτά διαδηλωτές νεκροί
ΗΠΑ
Λόγω Στρος-Καν «κουμπιά πανικού» για καμαριέρες...
Τζακ Κεβόρκιαν: πέθανε στα 83 του ο «Δρ Θάνατος»
Γερμανία
Η κόλλα της επιδημίας
Ιταλία
«Εκθεμα» τρόμου ο Πέρες
Ρωσία
Πύρινη κόλαση
Άλλες ειδήσεις
Ελπιδοφόρα ανακάλυψη κατά της λευχαιμίας