Έντυπη Έκδοση

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ, ΝΥΧΤΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ

Αγανακτισμένοι εργαζόμενοι και στον «Αγιο Σάββα»

«Δώστε λύση στα δίκαια αιτήματά μας», έγραφε το πανό των συγκεντρωμένων στην πύλη του νοσοκομείου εργαζομένων στο νοσοκομείο «Αγιος Σάββας». Εννιά και δέκα το πρωί και οι εργαζόμενοι κατηφορίζουν προς τη λεωφόρο Αλεξάνδρας. Κλείνουν το ρεύμα καθόδου και φωνάζουν το σύνθημα που γράφει το πανό. Απέναντι, αστυνομικοί της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, που γειτονεύει με το νοσοκομείο, παρακολουθούν τη διαμαρτυρία. Για μισή ώρα ο δρόμος είναι κλειστός.

Εκλεισαν χθες το πρωί τη λ. Αλεξάνδρας με σύνθημα «δώστε λύση στα δίκαια αιτήματά μας» Εκλεισαν χθες το πρωί τη λ. Αλεξάνδρας με σύνθημα «δώστε λύση στα δίκαια αιτήματά μας» «Από τον Δεκέμβριο του 2010 δεν έχουμε πληρωθεί τις υπερωρίες, τα νυχτερινά, τις αργίες. Μας δίνουν υποσχέσεις που δεν τηρούν. Αρχικά μας είπαν ότι μέχρι τις 20 Μαΐου θα πληρωθούμε τον Δεκέμβριο, τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο. Η 20 Μαΐου έγινε 31 Μαΐου και η 31 Μαΐου 13 Ιουνίου. Ξεκινήσαμε τις κινητοποιήσεις και δεν θα σταματήσουμε αν δεν πληρωθούμε τις δεδουλευμένες υπερωρίες μας», είπε στην «Ε» η πρόεδρος του συλλόγου των εργαζομένων στο νοσοκομείο, Μαρίνα Μαργαρώνη.

«Εχουμε οικογένειες, έξοδα: ενοίκια, ΔΕΗ, φροντιστήρια των παιδιών μας κ.ο.κ. Εχουμε δει τους μισθούς μας να μειώνονται, τις συνθήκες εργασίας μας να επιδεινώνονται λόγω των πολλών συνταξιοδιοτήσεων και των μηδενικών προσλήψεων. Περιμένουμε τα 80 -100 ευρώ των υπερωριών το μήνα με αγωνία να πληρώσουμε κάποιο λογαριασμό και μας κοροϊδεύουν», είπε ο Δημήτρης Τσουρακας, εργαζόμενος στο νοσοκομείο.

Το πρόβλημα είναι τεχνικό, σύμφωνα με τον υποδιοικητή του νοσοκομείου Κώστα Καψή. «Η αλλαγή του τρόπου πληρωμής των δημοσίων υπαλλήλων είναι το πρόβλημα. Εκεί οφείλεται η μεγάλη καθυστέρηση των πληρωμών των υπερωριών των εργαζομένων στο νοσοκομείο», εξήγησε στην «Ε» ο Κώστας Καψής.

«Μέχρι πρόσφατα οι πληρωμές των δημοσίων υπαλλήλων γίνονταν με μία διαδικασία κατά την οποία το λογιστήριο του νοσοκομείου έστελνε στην Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου τις μισθοδοσίες και τις υπερωρίες, εκείνη πραγματοποιούσε τον έλεγχο, στη συνέχεια το νοσοκομείο λάμβανε εντάλματα που πήγαιναν στην Εφορία, μετά στην Τράπεζα της Ελλάδος, η οποία έβαζε τα ποσά των μισθοδοσιών στο λογαριασμό του νοσοκομείου και το νοσοκομείο στους λογαριασμόυς των εργαζομένων του.

«Τεχνικοί λόγοι»

»Σήμερα τις πληρωμές των δημοσίων υπαλλήλων κάνει κατευθείαν η Ενιαία Αρχή Πληρωμών. Οσον αφορά τις υπερωρίες, αυτές τις λαμβάνει η Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου ηλεκτρονικά αλλά και ταχυδρομικά από το νοσοκομείο και στη συνέχεια η Ενιαία Αρχή Πληρωμών βάζει τα χρήματα στους λογαριασμούς των εργαζομένων», εξήγησε ο υποδιοικητής του «Αγίου Σάββα»:

«Εχουν δίκιο οι εργαζόμενοι να διαμαρτύρονται για την καθυστέρηση στην πληρωμή των δεδουλευμένων τους. Φαίνεται ότι υπάρχει κάποιο τεχνικό πρόβλημα στο θέμα της πληρωμής των υπερωριών. Αρχικά η ημερομηνία που είχε δώσει η Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου ήταν η 31η Μαΐου. Τώρα με διαβεβαίωσαν προσωπικά ότι τα χρήματα θα έχουν μπει μέχρι τις 15 Ιουνίου».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Νοσοκομεία και υπηρεσίες υγείας
Απεργίες και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας
Σχετικά θέματα: Νοσοκομεία
Δεν πληρώνουν συμβασιούχους σε πρόγραμμα ευρωπαϊκών κονδυλίων
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
Περιβάλλον
Κλίβανοι διοξίνης στους πρόποδες της Ακρόπολης
Ποδηλατόδρομοι για 6 ώρες την Κυριακή
Για τα παιδιά
«Να προστατευτούμε κι εμείς και οι Ρομά»
Φιλόδοξα οράματα με Βοτανικό Κήπο και βιόσφαιρα για το «Παύλος Μελάς»
Τοξική βόμβα 25 τόνων στο Λεκανοπέδιο
Ημέρα Περιβάλλοντος
Τι κερδίσαμε τι χάσαμε σ' ένα χρόνο
!
Νοσοκομεία
Αγανακτισμένοι εργαζόμενοι και στον «Αγιο Σάββα»
Δεν πληρώνουν συμβασιούχους σε πρόγραμμα ευρωπαϊκών κονδυλίων
Εκπαίδευση
Πιπέρι Μνημονίου στις ξένες γλώσσες
Αντισεισμική τεχνολογία
Πιο ευάλωτοι στα Ρίχτερ
Τι να προσέξετε στις ψευδοροφές
Παιδικοί σταθμοί
Η πρώτη φορά στην κοινωνία
Κριτήριο το παιχνίδι με κανόνες
«Μαμά μη φύγεις»
Πώς διαλέγουμε το κατάλληλο μέρος
Γιατί επέλεξα ιδιωτικό παιδικό σταθμό
Συγκοινωνίες
Ανοιχτό το Μετρό για τη συγκέντρωση
Αστυνομικό ρεπορτάζ
Πώς η κομπίνα με τις πιστωτικές
37χρονος για παιδική πορνογραφία
Επιασαν Τούρκο δουλέμπορο
Για απόπειρα ανθρωποκτονίας
Δικαστικό ρεπορτάζ
Καταγγέλλουν το «ιερό κοινόβιο»
Άλλες ειδήσεις
Οι χίπις ξανάρχονται
Μαζί Ελληνες και μετανάστες
Τα παιδιά του Χολαργού ζωγραφίζουν την οικονομική κρίση
Μετέωροι 900 έκτακτοι εκπαιδευτικοί του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης