Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία - 04/07/2010
-
Άλλες ειδήσεις
-
Γιαούρτι με λεμόνι και δυόσμο
Για 6 ποτήρια
-
Πιπεριές ψητές, με αντσούγιες
Για 8-10 άτομα
-
Μελιτζάνες γλυκόξινες, με ξηρούς καρπούς, σταφίδες και βασιλικό
Ορεκτικό για 6-8 άτομα
-
Σουβλάκι κοτόπουλο με κρεμμύδι και δάφνη
Για 4-6 άτομα (8-12 σουβλάκια)
-
Ταμπουλέ: Σαλάτα με μαϊντανό, πλιγούρι, αρωματικά και λεμόνι
Για 4-6 άτομα
-
Πάβλοβα με φράουλες
Για 6-8 άτομα
-
«Τάρτα» μαρέγκα
-
Φουσίλι με πεκορίνο, λιαστές ντομάτες και φρέσκια ρίγανη
Για 4 μερίδες
-
Φαρφάλες με καπνιστή πανσέτα και γλυκόξινο ντρέσινγκ
Για 4 μερίδες
-
Σπαγγέτι με φρέσκο σολομό και σπανάκι
Για 4 μερίδες
-
Ριγκατόνι με ψητά λαχανικά, φέτα και φρέσκα αρωματικά
Για 4 μερίδες
-
Φρέσκο καλαμάρι ροδέλα γεμιστό με 2 κιμάδες, κουκουνάρι και κορινθιακή σταφίδα
Για 4 άτομα
-
Μοσχάρι με φασολάκια στρογγυλά
Για 6 άτομα
-
Μουσακάς με καραβιδόψιχα
Για 6 άτομα
-
Σούπα βελουτέ με αρακά, γιαούρτι και καβούρι
Για 6 άτομα
-
Σκορπιός μπουρδέτο
Για 4 άτομα
-
Βλίτα σοτέ με γλυκόξινες γαρίδες
Για 4 άτομα
-
Βλίτα με ψάρι στο φούρνο
Για 4 άτομα
-
Κρητική σοφεγάδα
Σε αυτή τη συνταγή δεν θα δώσω γραμμάρια. Οσοι έχουν περιβόλι , δεν έχουν παρά να ακολουθήσουν τις οδηγίες (τις ίδιες που άκουσα κι εγώ, γνώρισα κι εγώ, στον τόπο της, την Κρήτη).
-
Βλίτα γκραντινέ με μήλο και ροκφόρ
Για 6 άτομα
-
Κέικ ντομάτας με γεύσεις της φαντασίας μας
Και μία συνταγή εύκολη, γρήγορη και υγιεινή, για τους μικρούς όσο και για τους μεγάλους φίλους μας.
-
Μπιφτέκια στον ατμό και καλοκαιρινή πατατοσαλάτα
Για 4 άτομα
-
2 ντιπάκια, το ένα με ψητή μελιτζάνα και τζίντζερ και το άλλο με γιαούρτι, ούζο και βασιλικό
-
Σαλάτα με ζυμαρικά, γαρίδες και αχιβαδάκια
-
Σαλάτα με ψητά κρεμμύδια, ρόκα και γκοργκοντζόλα
-
Μπιφτεκάκια με πέστο
-
Χταπόδι με αστεροειδή γλυκάνισο και πιπέρι Σετσουάν
-
Μύδια με σάλτσα μπάρμπεκιου
-
Ψητά χοιρινά μπριζολάκια μαριναρισμένα σε μέλι και μπαλσάμικο
-
Gelato dulce del leche
Η αγαπημένη γεύση της Αργεντινής, θυμίζει τόσο πολύ καραμέλα γάλακτος: αν είχα να διαλέξω την πιο comfort food γεύση παγωτού στον κόσμο, σίγουρα θα διάλεγα αυτή.
-
Γρανίτα αμύγδαλο
Η γεύση του Νότου: το καλοκαίρι οι Σικελοί την τρώνε για πρωινό χρησιμοποιώντας για κουταλάκι το σιτσιλιάνικο brioche - κάτι ανάμεσα σε κρουασάν και τσουρεκάκι. Γευστική εμπειρία, διατροφική ευφυΐα.
-
Gelato γιαούρτι
Το μόνο gelato που διεκδικεί την ελληνική υπηκοότητα, μιας που ακόμη και οι Ιταλοί το φτιάχνουν per excellenza με ελληνικό στραγγιστό γιαούρτι. Ανάμεσα σε δύο μπισκότα πτι μπερ ολικής άλεσης είναι ένα εξαιρετικό κολατσιό για τα παιδιά, αν σκεφτεί κανείς ότι η ψύξη δεν σκοτώνει την καλλιέργεια του γιαουρτιού.
-
Gelato από μαύρη σοκολάτα
Χωρίς γάλα ή κρέμα, αλλά με μέλι και μαύρη ζάχαρη: Μόνο σοκολάτα!
-
Κρέμα a la Procope
Βασισμένη στη συνταγή του Procopio Coltelli, του πρώτου gelatiere, ιδρυτή του περίφημου Cafe Procope στο Παρίσι του 1690.
-
Σορμπέ λεμόνι
Φρέσκο, καλοκαιρινό, υπέροχο: ο καλύτερος τρόπος να κλείσει κανείς ένα γεύμα με ψάρια, συνδυάζεται εξαιρετικά με το gelato μαύρης σοκολάτας.