Έντυπη Έκδοση

ΑΠΟΦΑΣΗ-ΒΟΜΒΑ Συμβούλιο της Επικρατείας

Αυθαίρετο το Mall

Το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο της νοτιοανατολικής Ευρώπης κτίστηκε χωρίς έγκριση περιβαλλοντικών όρων. Ο Βενιζέλος είχε χορηγήσει την άδεια.

Πλήρες θέμα...

 • ΕΟΠΥΥ

  • Ολα με το μαχαίρι στον ΕΟΠΥΥ
   Ακόμα και τα λειτουργικά έξοδα του οργανισμού μπαίνουν στον πάγκο του χασάπη, αφού τα 500 εκατ. ευρώ, που προϋπολογίστηκαν για το 2013, δεν υπάρχουν. Ερχονται συγχωνεύσεις, μετακινήσεις πολυϊατρείων και προσωπικού, περικοπές σε ενοίκια ακόμη και σε έπιπλα Σήμερα ο ΕΟΠΥΥ σε όλη τη χώρα διαθέτει συνολικά 550 κτήρια, τόσο μισθωμένα με υψηλά ενοίκια όσο και ιδιόκτητα, τα οποία όμως σε πολλές περιπτώσεις δεν αξιοποιούνται Ερχεται η μεγάλη «σκούπα» του ΕΟΠΥΥ! Μαχαίρι στα υπέρογκα ποσά που δίνονται για καθαριότητα, τηλέφωνα, ταχυδρομικά τέλη, περιττά ενοίκια, έπιπλα, καθώς και σε κάθε είδους ιδιωτικές υπηρεσίες αγνώστου... χρησιμότητας, βάζει η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ προκειμένου να μαζέψει τον προϋπολογισμό του οργανισμού.
 • Συγκοινωνίες-Μεταφορές

  • Η εξυγίανση εκτροχίασε ΟΣΕ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ
   Οι εργαζόμενοι σε ΟΣΕ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ δίνουν απογοητευτικά στοιχεία για τις συνθήκες λειτουργίας των σιδηροδρόμων, κάνοντας λόγο για ελλείψεις σε όλα τα επίπεδα και τριτοκοσμικές υποδομές. Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση ψαλιδίζει διαρκώς τις δαπάνες και εκχωρεί, διά της σαλαμοποίησης, δίκτυα και μεταφορικό έργο
  • Πιο ακριβά, λιγότερο ασφαλή τα τρένα σε χέρια ιδιωτών
   Στην Ευρώπη γίνεται πλέον κοινά αποδεκτό ότι η ιδιωτικοποίηση των σιδηροδρόμων αποτελεί ουσιαστικά κρατική επιδότηση των επιχειρήσεων του κλάδου, ενώ αυξάνονται ατυχήματα και δυστυχήματα Το τρένο είναι κάτι παραπάνω από ένα μεταφορικό μέσο. Στις 28 Δεκεμβρίου 1895, στο υπόγειο του Grand Cafe στο Παρίσι, έγινε η πρώτη κινηματογραφική προβολή στην Ιστορία.
 • Δημοτική Αστυνομία

  • Τώρα τους λείπει η Δημοτική Αστυνομία
   Να «βάλουν πλάτη» ζητεί από τους υποψήφιους ανέργους ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης, καθώς η Αθήνα και άλλες πόλεις τελούν σε καθεστώς διάλυσης, με την απουσία κάθε ελέγχου για παράνομη στάθμευση, παρεμπόριο, καταστήματα κ.λπ. Την ίδια στιγμή, φαίνεται ότι το έργο των δημοτικών αστυνομικών θα αναλάβουν... σεκιουριτάδες
 • Πυρκαγιές

  • Με ευχολόγια και σποτάκια δεν σβήνουν οι φωτιές
   Η λίστα των ελλείψεων της Πυροσβεστικής σε προσωπικό και μέσα δεν έχει τέλος, ζητήματα που και η ίδια η κυβέρνηση παραδέχεται. Παρ' όλα αυτά, τους στέλνει να παλέψουν με τις φλόγες, κάνοντας επικοινωνιακή εκστρατεία «2000-2012: 140.000 πυρκαγιές, 7.000.000 στρέμματα, 125 νεκροί... Μία στις τέσσερις πυρκαγιές από αμέλεια. Μία στις δύο πυρκαγιές από πρόθεση. Το 80% των πυρκαγιών προκλήθηκαν από ανθρώπινο χέρι. Θα γίνεις και εσύ ένας από αυτούς; Είναι υπόθεση όλων μας», λέει το κοινωνικό μήνυμα του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.
  • Τα καμένα του Μαρκόπουλου έσωσαν το δάσος Κουβαρά
   Το μεγάλο πύρινο μέτωπο που ξέσπασε στις 18 Αυγούστου του 2011 στο όρος Μερέντα, στο Μαρκόπουλο Αττικής, «έσωσε» την Παρασκευή τον Κουβαρά.
 • Κέντρα Κράτησης

  • Αργός θάνατος για τους μετανάστες
   Στα κέντρα κράτησης στοιβάζονται χιλιάδες άνθρωποι, σε συνθήκες που τους οδηγούν σε ψυχικά νοσήματα και τελικά στην αυτοκτονία, και μάλιστα για χρονικά διαστήματα έως και 18 μηνών Θάνατοι και απόπειρες αυτοκτονίας σημειώνονται εδώ και ένα χρόνο στα κέντρα κράτησης και τα κρατητήρια αστυνομικών τμημάτων, όπου στοιβάζονται χιλιάδες μετανάστες για χρονικά διαστήματα έως και 18 μηνών. «Οι συνθήκες κράτησης τους οδηγούν σε ψυχικά νοσήματα και στη συνέχεια στην αυτοκτονία», σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ).
  • Απανωτά ευρω-χαστούκια για τις άθλιες συνθήκες κράτησης
   Γι' αυτές τις απάνθρωπες συνθήκες κράτησης των μεταναστών η χώρα μας έχει επανειλημμένα καταδικαστεί από το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και δέχθηκε δριμύτατες παρατηρήσεις από την Επιτροπή για την Πρόληψη των Βασανιστηρίων, αναφέρει ο Σπύρος Ριζάκος (από τη ΜΚΟ «Αίτημα»).
 • Ακτιβισμός/Κινήσεις πολιτών

 • Κάμπινγκ

  • Σκηνικό τρόμου στα κάμπινγκ
   Επαναφέροντας τα στερεότυπα της δεκαετίας του '70 περί «αλητοτουριστών», η κυβέρνηση κυνηγά ανελέητα τους ελεύθερους κατασκηνωτές, επιβάλλει πρόστιμα που μετακυλίονται στην Εφορία (!) και εξοργίζει δημάρχους περιοχών που ζουν από τον τουρισμό Υπό διωγμόν και το ελεύθερο κάμπινγκ και όσοι τολμούν μπορεί να βρεθούν να χρωστούν στην Εφορία. Ο νέος εχθρός της Πολιτείας γι' αυτό το καλοκαίρι είναι οι ελεύθεροι κατασκηνωτές.