Έντυπη Έκδοση

ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ «ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ» ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΘΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΡΑ ΦΡΑΓΜΑΤΟΣ

Στη λήθη οι Αλλιανοί του 2ου αιώνα π.Χ.

«Προϊόν μυθοπλασίας» είναι για τον Τούρκο υπουργό Τουρισμού οι Αλλιανοί. Αρα, γιατί να προστατευτούν;
Ενδεχομένως και ζήτημα ημερών να είναι πλέον η βύθιση του αρχαίου θεραπευτηρίου των Αλλιανών κάτω από τα νερά του ταμιευτήρα υδάτων που θα τροφοδοτείται από το φράγμα του Γιορτανλί στην περιοχή της Περγάμου. Ενας μακρύς αγώνας ιστορικών, αρχαιολόγων και περιβαλλοντιστών, που συνεπικουρήθηκαν διεθνώς από πολιτικούς χάνεται, στο όνομα της ανάπτυξης της Τουρκίας. Ο Τούρκος υπουργός Τουρισμού, ο οποίος πριν από λίγες ημέρες δέχτηκε σοβαρό πλήγμα από τον δημοφιλέστερο στη γείτονα τραγουδιστή Ταρκάν, έφτασε μέχρι του σημείου να πει ότι οι Αλλιανοί, που χρονολογούνται στους ρωμαϊκούς χρόνους, «ουδέποτε υπήρξαν» και το όνομά τους «είναι προϊόν μυθοπλασίας».

Πλήρες θέμα...

 • Βρετανία

  • «Ταξίδι» χωρίς επιστροφή
   Κάποτε ήταν μια σχέση αγάπης. Ομως στην αυτοβιογραφία του ο Τόνι Μπλερ περνάει «γενεές δεκατέσσερις» τον Γκόρντον Μπράουν, δημιουργώντας νέο πονοκέφαλο στους Εργατικούς Η κυκλοφορία των απομνημονευμάτων του Τόνι Μπλερ και η σκληρή κριτική που ασκεί στον Γκόρντον Μπράουν εγκλωβίζουν τους υποψήφιους για την ηγεσία των Εργατικών στη σκιά ενός δηλητηριασμένου παρελθόντος.
 • Ε.Ε.

  • ΕΥΡΩΠΗ ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΠΡΩΧΝΟΥΝ ΓΙΑ ΚΟΙΝΗ ΑΜΥΝΑ Στρατός ένας και φτηνός...
   Βρετανία, Γαλλία και Γερμανία θεωρούν πως η συνεργασία τους σε θέματα άμυνας θα έχει μεγάλα -κυρίως οικονομικά- πλεονεκτήματα. Οσο για το σήμα-σλόγκαν του Γερμανού στρατιώτη, εκεί θα τα χαλάσουν; (Reuters) Οι αμυντικές περικοπές στις οποίες προβαίνουν τα ισχυρότερα ευρωπαϊκά κράτη θα εξαναγκάσουν τα μέλη της Ε.Ε. να προχωρήσουν σε στενότερη στρατιωτική συνεργασία, υλοποιώντας μέρος της περιβόητης κοινής αμυντικής πολιτικής.
 • Ιταλία

  • «Δολοφόνησαν τον Μουσολίνι για να μη μιλήσει»
   Ο Ουίνστον Τσόρτσιλ διέταξε πιθανόν τη δολοφονία του Μουσολίνι προκειμένου να μην αποκαλυφθούν εγκωμιαστικές επιστολές που είχε στείλει στον Ιταλό δικτάτορα, πριν από το ξέσπασμα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και τις φρικαλεότητες που ακολούθησαν.