Έντυπη Έκδοση

Ολική επαναφορά της επιδερμίδας του προσώπου μετά το καλοκαίρι

Αφού κολυμπήσατε σε καταπράσινα νερά, περάσατε ατελείωτες ώρες κάνοντας ηλιοθεραπεία, παίζοντας ρακέτες ή beach volley στην παραλία, ήρθε η ώρα της επιστροφής και της ανασύνταξης, τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά. Αποτέλεσμα της παρατεταμένης έκθεσης στον ήλιο, είναι το δέρμα να έχει ταλαιπωρηθεί αρκετά και να «διψάει» για φροντίδα και περιποίηση.

Πλήρες θέμα...

 • Άλλες ειδήσεις

  • Βλεφαροπλαστική
   Βάλτε τέλος στο πρόβλημα της χαλάρωσης του δέρματος και στις σακούλες στα κάτω βλέφαρα Η περιοχή γύρω από τα μάτια είναι αυτή που κατεξοχήν χαρακτηρίζει ένα πρόσωπο γερασμένο ή όχι, μαρτυρώντας την ηλικία του. Παράγοντες που επηρεάζουν την περιοχή αυτή, ώστε να δείχνει γερασμένη, είναι η χαλάρωση του δέρματος των βλεφάρων, πάνω και κάτω, οι ρυτίδες γύρω από τα μάτια, κυρίως στην περιοχή του έξω κανθού (πόδι της χήνας) ή στην περιοχή των κάτω βλεφάρων.
  • 11ο Διεθνές Συνέδριο για την παχυσαρκία: «Δουλέψτε λιγότερο - Κοιμηθείτε περισσότερο»
   Εν μέσω μιας σχεδόν παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, το σύνθημα «Δουλέψτε λιγότερο - κοιμηθείτε περισσότερο», ακούγεται τουλάχιστον προκλητικό... Αν όμως πρόκειται για μια προτροπή που επιφέρει λύσεις στο πολυπαραγοντικό νόσημα της παχυσαρκίας, τότε σίγουρα αξίζει περισσότερης διερεύνησης.
  • Η προαγωγή της υγείας στους χώρους εργασίας βελτιώνει την παραγωγικότητα
   Η προαγωγή της υγείας στους χώρους εργασίας συμβάλλει στη βελτίωση της υγείας, στη μείωση των απουσιών από την εργασία, στην αύξηση των κινήτρων και στη βελτίωση της παραγωγικότητας: αυτό είναι το μήνυμα που προωθεί το σχέδιο «Προαγωγή της υγείας στους χώρους εργασίας» του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια και την Υγεία στην Εργασία (EU-OSHA).
  • Νέα ιδιότητα των προβιοτικών
   Στο συνέδριο υπήρξαν και μερικές άκρως εντυπωσιακές αναφορές, όπως αυτή της ερευνήτριας Anne Bjerg από τη Δανία που παρουσίασε μια νέα ιδιότητα των προβιοτικών, με την οποία μέχρι τώρα ελάχιστες μελέτες έχουν ασχοληθεί.
  • Δυσλεξία και ξένες γλώσσες
   «Μαμά, εγώ θα μπορέσω να μάθω αγγλικά όπως τα άλλα παιδιά της τάξης;». Σε κοιτάζει με απορία και θλίψη, γιατί έχει δυσλεξία και στην τάξη των αγγλικών το μόνο που κάνει είναι να... ζωγραφίζει! Γιατί όπως λέει... «η κυρία μιλάει πολύ γρήγορα», «δεν προλαβαίνω να γράψω και να καταλάβω» και «όλα γυρίζουν στο κεφάλι μου και μπερδεύονται...».
  • Ο κόσμος των ηλεκτρονικών παιχνιδιών στην υγεία
   Από τότε που η Nintendo έβγαλε το Wii, οι λάτρεις των ηλεκτρονικών παιχνιδιών διαδρούν με εικονικούς προπονητές όπως στο Electronic Arts «ΕΑ Sports Active» ή το «Your Shape» της Ubisoft.
  • Ελεγχος υγείας πριν από την καινούργια σχολική χρονιά
   Εφτασε η ώρα, τα σχολεία ανοίγουν! Μια σημαντική κίνηση αυτής της περιόδου είναι ο προληπτικός έλεγχος της υγείας του παιδιού μας από τον παιδίατρο. Η πρόληψη είναι πάντα πιο σημαντική από τη θεραπεία και στα παιδιά αυτό ισχύει ακόμα περισσότερο.
  • Ποιος θέλει να πάει σχολείο;
   Οσο πιο αργά χτυπάει το πρώτο κουδούνι τόσο πιο ξεκούραστα και άρα ευδιάθετα και δραστήρια παιδιά μπαίνουν στις τάξεις, λέει νέα επιστημονική δημοσίευση στο Archives of Pediatrics and Adolescent Medicine.
  • Γυναικολογικά προβλήματα μετά τις διακοπές
   Τα γυναικολογικά προβλήματα αυξάνουν αισθητά μετά τις διακοπές, γεγονός που επιβεβαιώνει η μεγαλύτερη προσέλευση των γυναικών στα γυναικολογικά ιατρεία ή στα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων.
  • Οι σαλάτες και το κρυμμένο μυστικό υγείας
   Είναι γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια ολοένα και περισσότερο ασχολούμαστε με την ποιότητα του πιάτου μας. Δεν μας νοιάζει μόνο αν αυτό που τρώμε είναι αρκετά γαργαλιστικό για τον ουρανίσκο μας, αλλά σχεδόν ισότιμα ασχολούμαστε και με το αν είναι ωφέλιμο ή επιζήμιο για την υγεία μας.
  • Δύο φορές την εβδομάδα ψάρι
   Το ψάρι ωφελεί την υγεία της καρδιάς, λέει νέα επιστημονική ανακοίνωση της American Heart Association. Τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα πρέπει να τρώμε ψάρι για να λαμβάνουμε μία γερή δόση ωφέλιμων λιπαρών οξέων τύπου Ωμέγα-3.
  • Αρθρίτιδα μια συχνή αιτία αναπηρίας
   Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλον τον κόσμο υποφέρουν από οστεοαρθρίτιδα και ρευματοειδή αρθρίτιδα - ο δε αριθμός των πασχόντων αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά, καθώς η πληθυσμιακή ηλικία αυξάνεται ανά έτος.