Έντυπη Έκδοση

ΚΑΤΑΣΧΕΘΗΚΑΝ ΑΡΧΕΙΑ ΤΟΥ Π. ΚΑΡΑΚΩΣΤΑ, ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΔΕΧΘΕΙ ΟΤΙ ΔΙΑΚΙΝΟΥΣΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ «ΜΑΥΡΑ ΤΑΜΕΙΑ»

Ανθρωπος - κλειδί για τις δουλειές Siemens - Intracom με τον ΟΤΕ

Βόμβες μεγατόνων προκύπτουν από τα αρχεία του Παντελεήμονα Καρακώστα, που είναι αποδέκτης χρημάτων από τα «μαύρα ταμεία» της Siemens.

Siemens - Intracom: οι δίδυμοι πύργοι στις δουλειές του ΟΤΕ Siemens - Intracom: οι δίδυμοι πύργοι στις δουλειές του ΟΤΕ Τα αρχεία κατασχέθηκαν την περασμένη Παρασκευή και το Σάββατο (26 και 27/8) από το γραφείο του Π. Καρακώστα στα Εξάρχεια και από το σπίτι του στο Μαρούσι, από τον εισαγγελέα, ενώ χθες έγινε νέα έφοδος και στο ξενοδοχείο «Κάλαμος Beach» μετά την αποχώρηση των βουλευτών της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής (Τσόνογλου - Καμμένος) από το γραφείο των ανακριτών της υπόθεσης Siemens.

Ο Καρακώστας, που είναι οιονεί κατηγορούμενος για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και του έχει απαγορευτεί η έξοδος από τη χώρα, έχει παραδεχτεί ότι διακίνησε χρήμα της Siemens (μέσω Γεωργίου) επ' αμοιβή ενώπιον της εξεταστικής επιτροπής.

Ο Κόκκαλης

Ωστόσο από τα αρχεία του, που χθες άρχισαν να διαβιβάζονται στην Εξεταστική, προκύπτει ότι ήταν ο άνθρωπος του παρασκηνίου για τις μυστικές δουλειές και της Siemens και της Intracom στον ΟΤΕ. Μόλις προχθές ο Σωκράτης Κόκκαλης, που είχε ερωτηθεί, διαβεβαίωσε την Εξεταστική ότι «δεν είχε καμία σχέση μαζί του». Τα ευρήματα όμως στο αρχείο του Π. Καρακώστα καταρρίπτουν τον ισχυρισμό του και βάζουν και την Intracom, που «δεν δωροδόκησε ποτέ», στο ίδιο κάδρο με τη Siemens.

Την προσεχή Τρίτη ο ενδιάμεσος Π. Καρακώστας θα καταθέσει εκ νέου στην εξεταστική επιτροπή, πλέον υπό το βάρος των ντοκουμέντων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις ατζέντες του καταγράφονται επαφές με κορυφαία στελέχη του ΟΤΕ της περιόδου 1994-2005, κάποιοι από τους οποίους είναι κατηγορούμενοι στην υπόθεση διαφθοράς της Siemens, ενώ άλλοι εξ αυτών κατέχουν και σήμερα υψηλές θέσεις.

Και με ΔΕΗ

Εντύπωση προκαλούν και εγγραφές επαφών του με στελέχη της ΔΕΗ, με επιχειρηματίες από το χώρο της ενέργειας και με γνωστούς συμβούλους εταιρειών consalting που χρησιμοποιούσε ο ΟΤΕ, η Ολυμπιακή και η ΔΕΗ.

Με άλλα λόγια ο Π. Καρακώστας εμφανίζεται να είναι ο αφανής χρήσιμος άνθρωπος που αλωνίζει στον ΟΤΕ και τη ΔΕΗ, που πουλάει «υπηρεσίες» σε μεγάλους επιχειρηματίες για τους ανταγωνιστές και που εξασφαλίζει πρώτος γι' αυτούς από τους κρατικούς οργανισμούς τα μυστικά για τους μεγάλους διαγωνισμούς που θα βγουν. Ο σύμβουλος του παρασκηνίου, που δεν τον ήξερε κανένας, είναι ο κρίκος που συνδέει το καρτέλ της Siemens και της Intracom στον ΟΤΕ στο πάρτι που έγινε με τις προγραμματικές συμφωνίες του 1997 και όχι μόνο. *

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Υπόθεση Siemens
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
ΠΑΣΟΚ
Εκκίνηση με κομμένα φτερά
ΣΥΡΙΖΑ
Υστατη προσπάθεια για λύση συμβιβασμού στον ΣΥΡΙΖΑ
Υπόθεση Siemens
Ανθρωπος - κλειδί για τις δουλειές Siemens - Intracom με τον ΟΤΕ
Η ΜΚΟ της Εκκλησίας
Η εν πολλαίς αμαρτίες περιπεσούσα «Αλληλεγγύη»
Στο διαδίκτυο οι εκλογικές δαπάνες
Σε δημόσια θέα έσοδα και έξοδα των υποψηφίων
ΚΚΕ
Μισή διάψευση Βενιζέλου για Ισραήλ και S-300
Νέα Δημοκρατία
Υψώνει αντι-Μνημόνιο στη σημαία της Ν.Δ.
ΛΑΟΣ
«Απολογία» Κακλαμάνη στον Καρατζαφέρη για να στηρίξει την υποψηφιότητά του