Έντυπη Έκδοση

ΤΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΔΕΙΞΕ Ο Α. ΣΑΜΑΡΑΣ

Υψώνει αντι-Μνημόνιο στη σημαία της Ν.Δ.

Διλημματικό χαρακτήρα με πολιτικά χαρακτηριστικά, τα οποία έχουν σημείο αναφοράς το Μνημόνιο, προσδίδει ο Α. Σαμαράς στην ψήφο για τις περιφέρειες και τους μεγάλους δήμους.

Ο Α. Σαμαράς στο Λαογραφικό Μουσείο, στα Αμπελάκια Ο Α. Σαμαράς στο Λαογραφικό Μουσείο, στα Αμπελάκια Οι πολίτες «έχουν τη δυνατότητα, στις εκλογές που έρχονται, να στείλουν το μήνυμα» τόνισε ο πρόεδρος της Ν.Δ. μιλώντας στα Αμπελάκια της Λάρισας. «Γιατί, αλίμονο. Εάν το μήνυμα είναι μία από τα ίδια, αντιλαμβάνεστε τι πρόκειται να ακολουθήσει, και σε ασφυξία και σε λουκέτα και σε φόρους και σε ανεργία, αν το μήνυμα που εκείνοι θα πάρουν είναι ότι τα πήγαν και καλά από πάνω».

Σε τρία σημεία κινήθηκε η στρατηγική του, που θα κλιμακωθεί κατά τη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα:

1Δεν μίλησε ανοιχτά για δημοψήφισμα, αλλά όλα δείχνουν ότι θα κινείται πλέον στη λογική της διαχωριστικής γραμμής ανάμεσα στις δυνάμεις που ψήφισαν το Μνημόνιο (ΠΑΣΟΚ, ΛΑΟΣ, Ντόρα) και σ' αυτές που το καταψήφισαν (Ν.Δ., Αριστερά).

«Δεν είναι μονόδρομος»

«Πριν από λίγους μήνες, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ προσπάθησε να κάνει στον πολιτικό κόσμο έναν εκβιασμό συνενοχής: να ψηφίσουμε όλοι το Μνημόνιο», είπε. «Μερικοί υπέκυψαν. Αλλοι αρνηθήκαμε. Τρίτοι αποφασίζουν, διατάζουν. Και εμείς εκτελούμε. Τους έχουν βάλει υπό επιτήρηση. Δεν θεωρώ "μονόδρομο" το να σου υποδεικνύουν οι ξένοι πώς θα μας σώσουν, το πώς θα μας κυβερνήσουν οι δανειστές».

2Ανήμερα της επετείου της 3ης Σεπτέμβρη του ΠΑΣΟΚ, έκανε επίθεση στον Γ. Παπανδρέου, με αιχμή του δόρατος τον «4ο δρόμο προς το σοσιαλισμό», στον οποίο αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός σε πρόσφατη συνέντευξή του. «Ο δικός μας ο λόγος δεν μεγαλοπιάνεται με μεγαλομανίες περί "παγκόσμιας διακυβέρνησης" και με τετριμμένα συνθήματα για τον 4ο δρόμο του σοσιαλισμού στο πουθενά», είπε ο Α. Σαμαράς. «Οπως είχε αποδειχθεί ο τρίτος δρόμος πριν από δέκα χρόνια, που σήμερα δεν θυμάται κανένας, ούτε και θέλει να θυμάται κανένας», συνέχισε. «Δεν υποσχόμαστε εμείς επίγειους παράδεισους, χωρίς θυσίες δρόμους, ούτε επιστροφή στον παρασιτισμό των προηγούμενων ετών».

3Ποντάρει στη λαϊκή δυσαρέσκεια, σε μια προσπάθεια να προσελκύσει γύρω από τη Ν.Δ. τους «απελπισμένους», όπως είπε, ιδιαίτερα στο β' γύρο.

«Εμείς λέμε στον πολίτη, σ' αυτή τη μάχη μεταξύ ελπίδας και απελπισίας, να μην πέσει στην απελπισία. Εμείς του λέμε, μη νομίσει ότι, αν ξαναπάει μ' εκείνους που άλλα του είπαν και άλλα έκαναν, ότι δεν θα υπάρξει συνέπεια». Και πρόσθεσε: «Δεν παραπλανώ κανέναν με ανεδαφικές ουτοπίες, που πληρώνονται τελικά στην πράξη πανάκριβα από την ίδια την κοινωνία, όπως εκείνο το "λεφτά υπάρχουν"».

Οπως μεταδίδει ο Δ. ΧΑΤΖΗΕΥΘΥΜΙΟΥ από τη ΛΑΡΙΣΑ, ο πρόεδρος της Ν.Δ. έφτασε λίγο πριν από το μεσημέρι στα Αμπελάκια, όπου έγινε δεκτός από πλήθος κόσμου και τον πρόεδρο της ιστορικής κοινότητας Γ. Σολομό, ο οποίος τον προσφώνησε στο αμφιθέατρο της «Μανιαρείου Σχολής».

Φυγή νεολαίας

Ο κ. Σαμαράς κάλεσε τις «δημιουργικές δυνάμεις της χώρας να μείνουν εδώ», καθώς και όσους είναι εκτός Ελλάδας να επιστρέψουν! Χαρακτήρισε, μάλιστα, «ύψιστη προτεραιότητα» να σταματήσουμε τη «νέα τάση φυγής νεολαίας προς τη Δύση, που έχει ήδη αρχίσει».

Επισκέφθηκε το Λαογραφικό Μουσείο Αμπελακίων και το αρχοντικό του Σβαρτς, ενώ το μεσημέρι παρακάθισε σε γεύμα στην πλατεία της κοινότητας, παρουσία βουλευτών και τοπικών κομματικών παραγόντων. *

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Νέα Δημοκρατία
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
ΠΑΣΟΚ
Εκκίνηση με κομμένα φτερά
ΣΥΡΙΖΑ
Υστατη προσπάθεια για λύση συμβιβασμού στον ΣΥΡΙΖΑ
Υπόθεση Siemens
Ανθρωπος - κλειδί για τις δουλειές Siemens - Intracom με τον ΟΤΕ
Η ΜΚΟ της Εκκλησίας
Η εν πολλαίς αμαρτίες περιπεσούσα «Αλληλεγγύη»
Στο διαδίκτυο οι εκλογικές δαπάνες
Σε δημόσια θέα έσοδα και έξοδα των υποψηφίων
ΚΚΕ
Μισή διάψευση Βενιζέλου για Ισραήλ και S-300
Νέα Δημοκρατία
Υψώνει αντι-Μνημόνιο στη σημαία της Ν.Δ.
ΛΑΟΣ
«Απολογία» Κακλαμάνη στον Καρατζαφέρη για να στηρίξει την υποψηφιότητά του