Έντυπη Έκδοση

«Απολογία» Κακλαμάνη στον Καρατζαφέρη για να στηρίξει την υποψηφιότητά του

Υποστήριξη υπό αυστηρούς όρους και μάλιστα γραπτούς, σε κρίσιμα θέματα όπως το μεταναστευτικό και η ασφάλεια, έδωσε στον Νικήτα Κακλαμάνη για το Δήμο της Αθήνας, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης.

Από την αλληλογραφία των δύο ανδρών προκύπτει ότι ο κ. Κακλαμάνης, κατ' απαίτηση του κ. Καρατζαφέρη, υποχρεώθηκε να συντάξει αναλυτική επιστολή με «συντηρητικές» θέσεις, προκειμένου να στηριχθεί η υποψηφιότητά του από τον ΛΑΟΣ.

Συγκεκριμένα, στο μεταναστευτικό, ο κ. Κακλαμάνης αναφέρεται σε παλαιότερα δημοσιεύματα που τον εμφάνιζαν, όπως και τον κ. Καρατζαφέρη, ως «Λεπέν της Ελλάδος», χωρίς ο χαρακτηρισμός να τους εκπροσωπεί. Δηλώνει ότι είχε ζητήσει από τον κ. Καραμανλή, αλλά και από τον σημερινό πρωθυπουργό να θέσουν στη σύνοδο κορυφής της Ε.Ε. το θέμα της παράνομης μετανάστευσης από τα παράλια της Τουρκίας, να ζητήσει βοήθεια και να πάρει μέτρα κατά της Τουρκίας, διακόπτοντας ακόμη και τη στήριξη στην ευρωπαϊκή προοπτική της.

Τάσσεται υπέρ της λήψης μέτρων ασφάλειας όπως οι αστυνομικές ομάδες «Δέλτα» και «Δίας» και κατά της ίδρυσης μονάδων ΟΚΑΝΑ στο κέντρο της πόλης. Υπενθυμίζει μάλιστα ότι όλες έγιναν επί υπουργών Υγείας του ΠΑΣΟΚ, ενώ επί των ημερών του όλες οι νέες μονάδες εγκαταστάθηκαν σε πόλεις της επαρχίας εντός των νοσοκομείων.

Ο κ. Καρατζαφέρης σε συνέντευξη Τύπου φωτογράφισε τον υποψήφιο περιφερειάρχη που θα στηρίξει στην Αττική. Είπε ότι χρειάζεται «ισχυρή προσωπικότητα», κάτι μεταξύ Τζουλιάνι (Ν. Υόρκης) και Σιράκ (Παρίσι), για να αντιμετωπίσει την εγκληματικότητα και τους λαθρομετανάστες.

Το όνομά του θα αποκαλυφθεί μετά τις επιλογές του ΠΑΣΟΚ. Συνεργάτες του έλεγαν ότι «παίζουν» τα ονόματα και του Μ. Βορίδη και του Αδ. Γεωργιάδη.

Επιμένει ωστόσο σε κοινή κάθοδο της «μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης», για να μην «πρασινίσει ο χάρτης», αποκάλεσε όμως «αφελή» τον κ. Σαμαρά για την «επιλογή ήττας» του Β. Κικίλια στην Περιφέρεια Αττικής και τον κατηγόρησε για «απομονωτισμό».

Για την περίπτωση Ψωμιάδη, είπε ότι ο κ. Σαμαράς τον μετέτρεψε από «Ζορμπά σε πολιτικό κολίγο» και αποκάλυψε ότι μελετά για την Περιφέρεια Θεσσαλονίκης υποψηφιότητες όπως ο κ. Κιλτίδης ή ο βουλευτής Κ. Βελόπουλος.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΛΑΟΣ
Τοπική Αυτοδιοίκηση
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
ΠΑΣΟΚ
Εκκίνηση με κομμένα φτερά
ΣΥΡΙΖΑ
Υστατη προσπάθεια για λύση συμβιβασμού στον ΣΥΡΙΖΑ
Υπόθεση Siemens
Ανθρωπος - κλειδί για τις δουλειές Siemens - Intracom με τον ΟΤΕ
Η ΜΚΟ της Εκκλησίας
Η εν πολλαίς αμαρτίες περιπεσούσα «Αλληλεγγύη»
Στο διαδίκτυο οι εκλογικές δαπάνες
Σε δημόσια θέα έσοδα και έξοδα των υποψηφίων
ΚΚΕ
Μισή διάψευση Βενιζέλου για Ισραήλ και S-300
Νέα Δημοκρατία
Υψώνει αντι-Μνημόνιο στη σημαία της Ν.Δ.
ΛΑΟΣ
«Απολογία» Κακλαμάνη στον Καρατζαφέρη για να στηρίξει την υποψηφιότητά του