Έντυπη Έκδοση

Περνούν στην επίθεση

Από τη Διεθνή Εκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού (2-17 Οκτωβρίου) ξεκινά η νέα προσπάθεια των εταιρειών για κατάκτηση μεγαλύτερου μεριδίου στην ευρωπαϊκή αγορά. Το 2011 προβλέπεται να είναι μια δύσκολη χρονιά και γι' αυτό η αυτοκινητοβιομηχανία προετοιμάζεται κατάλληλα.

Πρώτη προτεραιότητα είναι η ενίσχυση της γκάμας με νέα μοντέλα που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες τάσεις. Μεγάλη βαρύτητα δίνεται στους τομείς της κατανάλωσης και των ρύπων. Οι νέες νόρμες είναι αυστηρότερες και πολλοί κινητήρες καταργούνται. Οσον αφορά την ασφάλεια, η πρόοδος είναι σημαντική μετά την εξέλιξη των ηλεκτρονικών συστημάτων.

Η Mazda δίνει μεγάλη έμφαση στην ανανεωμένη σειρά 2. Το βραβευμένο σουπερμίνι με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά έχει καταγράψει επιτυχημένη εμπορική καριέρα στις περισσότερες ευρωπαϊκές αγορές και προβλέπεται να ενισχυθεί η παρουσία του μετά την εφαρμογή του προγράμματος αναβάθμισης. Επίσης, η ιαπωνική φίρμα παρουσιάζει το νέο Mazda5, ένα πολυμορφικό όχημα με πολλές μεταφορικές δυνατότητες. Το ιδανικό μοτέρ για ένα τέτοιο αυτοκίνητο είναι ο καινούργιος οικονομικός πετρελαιοκινητήρας ΜΖ-CD 1.6. Εχει ισχύ 115 ίππους και απαιτεί μόλις 5,2 λίτρα ντίζελ για 100 χλμ. Εκπέμπει περιορισμένη ποσότητα ρύπων και συνδυάζεται με ένα νέο περιορισμένου βάρους 6τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο. Δυστυχώς, ακόμη στην Ελλάδα τα αυτοκίνητα ντίζελ είναι απαγορευμένος καρπός για όσους κατοικούν στα δύο μεγάλα αστικά κέντρα.

Σημαντικός σταθμός στην ιστορία της Chevrolet είναι η έκθεση στη Πόλη του Φωτός. Προγραμμάτισε τέσσερις παγκόσμιες πρεμιέρες. Το μενού περιλαμβάνει το νέο οικογενειακό crossover Orlando, το νέο Aveo, το ανανεωμένο Captiva και το πεντάθυρο Cruze. Πλέον η εταιρεία διαθέτει πλουσιότερη γκάμα με νέα αξιόλογα προϊόντα.

»MAZDA

H Mazda εκμεταλλεύεται την τεχνολογική της υποδομή για να δημιουργήσει νέα μοντέλα υψηλών προδιαγραφών και να μειώσει τις συνέπειες στο περιβάλλον από τη χρήση των αυτοκινήτων. Στο Παρίσι η παρουσία της θα είναι σημαντική γιατί πρόκειται να παρουσιάσει τρεις ενδιαφέρουσες προτάσεις.

Αναμφισβήτητα το ισχυρότερο όπλο της είναι η ανανεωμένη σειρά 2. Το μικρότερο μοντέλο της ευρωπαϊκής γκάμας της εταιρείας απέκτησε νέα στοιχεία, τα οποία αναβαθμίζουν τη θέση του στην αγορά.

Το Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2008, που είχε τιμηθεί την ίδια χρονιά και με αντίστοιχη βράβευση από τους Ελληνες δημοσιογράφους, διαθέτει ανανεωμένη μάσκα και ομορφότερο σαλόνι. Στη μελέτη αξιοποίησης του εσωτερικού χώρου περιλαμβάνονται η βελτίωση της εργονομίας, της ποιότητας των υλικών και της ηχομόνωσης. Οι κινητήρες απέκτησαν νέες προδιαγραφές για να καλύψουν τις απαιτήσεις Euro V. Επίσης προστέθηκε και μια έκδοση με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, που απευθύνεται ιδίως σε όσους χρησιμοποιούν το αυτοκίνητο ιδίως στο αστικό περιβάλλον. Οι παρεμβάσεις περιελάμβαναν αλλαγές στις ρυθμίσεις του πλαισίου και των αναρτήσεων με στόχο την αύξηση των οδηγικών χαρακτηριστικών.

Για τις αγορές που έχουν εκτιμήσει τα οφέλη από την πετρελαιοκίνηση, ενδιαφέρον παρουσιάζει το νέο Mazda5 με τον καινούργιο οικονομικό πετρελαιοκινητήρα ΜΖ-CD 1.6.

Το οικογενειακό αυτοκίνητο αποδίδει 115 ίππους και καταναλώνει μόλις 5,2 λίτρα ντίζελ ανά 100 χλμ. Η μείωση στις εκπομπές ρύπων σε σχέση με το προηγούμενο μοτέρ 2.000 κ.εκ. είναι 15%. Επιλέχθηκε ένα νέο ελαφρύτερο 6τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο.

Ο σχεδιασμός είναι εντυπωσιακός και του επιτρέπει να ξεχωρίζει στην κατηγορία του.

Βελτιώθηκε η εσωτερική ευελιξία, φιλοξενεί μέχρι 7 επιβάτες και διαθέτει συρόμενες πίσω πόρτες για ευκολότερη πρόσβαση στον εσωτερικό χώρο. Επίσης,το ντεμπούτο του θα κάνει και το Mazda3 με τον αναβαθμισμένο πετρελαιοκινητήρα ΜΖ-CD 1.6.

Τα οφέλη, επιπλέον 6 ίπποι, αυξημένη ροπή κατά 12%,κατανάλωση 4,4 λίτρα/100 χλμ. και εκπομπές CO2 117 γραμ. /χλμ.

»CHEVROLET

Η εμπορική επιτυχία του Chevrolet Spark, ακόμη και σε αγορές με ιδιαιτερότητες, όπως η ελληνική, επιτρέπει στην εταιρεία να ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία.

Η φίρμα, που διατηρεί στενούς δεσμούς με τη Ν. Κορέα και δέχεται τη θετική επίδραση της μητρικής General Motors, στην Εκθεση του Παρισιού θα πραγματοποιήσει τέσσερις παγκόσμιες πρεμιέρες. Στο περίπτερό της θα αποκαλυφθούν το νέο Orlando, το νέο Aveo, το ανανεωμένο Captiva και το πεντάθυρο Cruze.

Το νέο οικογενειακό crossover Orlando είναι βασισμένο στο πρωτότυπο που εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο Παρίσι πριν από δύο χρόνια. Είναι ένα οικογενειακό αυτοκίνητο που συνδυάζει την πρακτικότητα του 7θέσιου με την ευελιξία του εσωτερικού και το εντυπωσιακό στιλ των crossover.

Στα νέα σχεδιαστικά στοιχεία ξεχωρίζουν η χαμηλή οροφή και οι μυώδεις προεξέχοντες θόλοι που φιλοξενούν τροχούς 16, 17 ή 18 ιντσών. Ανακοινώθηκε ότι θα παίξει βασικό ρόλο στη νέα γκάμα της μάρκας που θα ολοκληρωθεί σε 15 μήνες. Προγραμματίστηκε το λανσάρισμα επτά νέων προϊόντων.

Το εσωτερικό υιοθετεί τα τελευταία σχεδιαστικά στοιχεία της μάρκας, όπως το εμπνευσμένο από την Corvette διπλό cockpit και μπλε κρυφό φωτισμό στην κεντρική κονσόλα. Η διάταξη των καθισμάτων σε τρεις σειρές, ο μεγάλος χώρος αποσκευών και οι πολυάριθμες λύσεις αποθήκευσης προβλέπεται να ικανοποιήσουν τους απαιτητικούς οικογενειάρχες. Παρά τη χαμηλή γραμμή οροφής, οι σχεδιαστές κατάφεραν να ανεβάσουν ψηλότερα τη δεύτερη και τρίτη σειρά καθισμάτων, έτσι ώστε οι επιβάτες να έχουν καλή ορατότητα.

Διαθέτει πολλούς αποθηκευτικούς χώρους για μικροαντικείμενα. Βασίζεται στο Cruze sedan και εφοδιάζεται με ένα βενζινοκινητήρα 1.800 κ.εκ. ισχύος 141 ίππων.

Η παραγωγή του ξεκινά τον Οκτώβριο και τα πρώτα αυτοκίνητα θα έρθουν στην Ευρώπη στις αρχές της νέας χρονιάς.

Σημαντικά όπλα της μάρκας για την ελληνική αγορά είναι το καινούργιο Aveo, ένα σουπερμίνι με ανανεωμένα χαρακτηριστικά, καθώς και η πεντάθυρη έκδοση του επιτυχημένου Cruze.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Αυτοκίνητο
Με λέξεις-κλειδιά
Αυτοκινητοβιομηχανία και εμπόριο αυτοκινήτων
Άλλα θέματα στην κατηγορία Αυτοκίνητο της έντυπης έκδοσης
Άλλες ειδήσεις
Περνούν στην επίθεση