Έντυπη Έκδοση

ΕΠΙ ΠΟΔΟΣ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

Αγωνιστικό μήνυμα

Δυναμικά διαδήλωσαν χθες φοιτητές, στέλνοντας το μήνυμα για μια καυτή χρονιά
Την ώρα που εντός του Κοινοβουλίου ψηφιζόταν η ρύθμιση του υπουργείου Παιδείας για τους αιώνιους φοιτητές, σύμφωνα με την οποία θα εξαιρούνται της απώλειας της φοιτητικής ιδιότητας όσοι είχαν συμμετάσχει σε εξετάσεις σε τουλάχιστον μια εξεταστική περίοδο κατά τα δυο προηγούμενα ακαδημαϊκά έτη, ή υπέβαλαν τη σχετική δήλωση μαθημάτων, άλλοι φοιτητές διαδήλωναν απ' έξω την αντίθεσή τους σε άλλο ένα αντιλαϊκό νομοσχέδιο-ταφόπλακα για τη δημόσια και δωρεάν παιδεία.

Πλήρες θέμα...

 • Υπουργείο Παιδείας

  • Και νέα δέσμευση Λοβέρδου για μη απολύσεις
   Από τη Βουλή, επανέλαβε τη δέσμευσή του ο υπουργός Παιδείας Ανδ. Λοβέρδος ότι θα κατατεθεί ρύθμιση για να μην απολυθούν οι εκπαιδευτικοί που είναι σε διαθεσιμότητα μετά το κλείσιμο των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ) και Επαγγελματικών Σχολών (ΕΠΑΣ).
 • Μονές/Μοναστήρια

  • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ-ΒΑΤΟΠΕΔΙ Υπέρ του Εφραίμ, κατά του Δημοσίου
   Παρέμβαση υπέρ της Μονής Βατοπεδίου και κατά του ελληνικού Δημοσίου, κατέθεσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως στο Εφετείο Θράκης (Κομοτηνή) για τη γνωστή υπόθεση της λίμνης Βιστονίδας και της επανεκδίκασης της υπόθεσης τον επόμενο μήνα. Ζητεί να ισχύσουν τα χρυσόβουλα και τα σιγίλια.
 • Παιδί/Ψυχολογία

  • ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ ΣΕ ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ Η ΑΠΡΟΣΕΞΙΑ, Η ΥΠΕΡΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ, Η ΠΑΡΟΡΜΗΤΙΚΟΤΗΤΑ Αφηρημάδα με αιτία
   Συνέδριο τον Οκτώβριο στην Αθήνα, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής εβδομάδας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης Η διάσπαση προσοχής, η παρορμητικότητα με ή χωρίς υπερκινητικότητα εκφράζονται από την παιδική ηλικία και αν δεν αντιμετωπιστούν έγκαιρα, περνούν στην ενήλικη ζωή Ο Γιάννης, μαθητής της πέμπτης Δημοτικού, δεν μπορεί να συγκεντρωθεί, αποσπάται εύκολα από άσχετα ερεθίσματα, δεν φαίνεται να ακούει, δεν δίνει σημασία στις λεπτομέρειες, κάνει λάθη απροσεξίας, αποφεύγει εργασίες που απαιτούν συστηματική πνευματική προσπάθεια, ξεχνά τις σχολικές εργασίες.
 • Ανακύκλωση

  • Στο Λούνα Παρκ της Ανακύκλωσης
   Το ψυχαγωγικό και εκπαιδευτικό Λούνα Παρκ της Ανακύκλωσης Συσκευασιών οργάνωσε φέτος για δέκατη συνεχόμενη χρονιά η Ελληνική Εταιρεία Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ) σε συνεργασία με τους δήμους της χώρας.
 • Αρειος Πάγος

  • ΑΠΟΦΑΣΗ-ΣΟΚ Νόμιμη η απόλυση όταν αναρρώνεις
   Ο Αρειος Πάγος δέχθηκε χθες ότι απαγορεύονται οι απολύσεις μόνον όταν ο εργαζόμενος έχει πάρει άδεια αναψυχής και όχι σε περιπτώσεις άλλων αδειών, όπως είναι οι αναρρωτικές. Οι αρεοπαγίτες, ακολουθώντας το νόμο 539/1945, απέρριψαν αγωγή 67χρονου υπαλλήλου στην «Τραμ» Α.Ε., που απολύθηκε κατά τη διάρκεια αναρρωτικής άδειας.
 • Αστυνομικό ρεπορτάζ

  • Μέχρι 31 Δεκεμβρίου οι άδειες κατοχής συλλεκτικών όπλων
   Εως τις 31 Δεκεμβρίου του 2014 παρατείνεται, με απόφαση του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, η ισχύς των αδειών κατοχής συλλεκτικών όπλων και λοιπών αντικειμένων, που εκδόθηκαν πριν από τη δημοσίευση της Απόφασης (ΦΕΚ Β' 2244 από 18.08.2014) και έχουν λήξει ή λήγουν μέχρι την ημερομηνία αυτή.
  • Η κοκαΐνη ήρθε με ταχυμεταφορές
   Μέσα σε υποκατάστημα εταιρείας ταχυμεταφορών, τη στιγμή που παρέλαβε δέμα με 162,8 γραμμάρια κοκαΐνης συνελήφθη ένας 22χρονος από το Κονγκό. Το δέμα που, σύμφωνα με την αστυνομία, είχε ταχυδρομηθεί από την Ινδία και είχε φτάσει στην Ελλάδα μέσω Γερμανίας, περιείχε 30 κυλινδρικά πλαστικά φιαλίδια με κοκαΐνη.
 • Δήμος Αθηναίων

  • Ο Γ. Καμίνης σάς... περιμένει
   Τα παράπονα στο δήμαρχο, λέει η φράση. Τώρα μπορούν οι πολίτες να τα λένε απ' ευθείας στον ίδιο. Το «Ραντεβού με τον δήμαρχο», είναι ο νέος θεσμός για την ουσιαστική επικοινωνία του δημάρχου Αθηναίων με τους πολίτες της Αθήνας, όπως ανήγγειλε χθες ο Γιώργος Καμίνης, προσθέτοντας ότι δύο φορές τον μήνα θα δέχεται προσωπικά πολίτες και συλλογικούς φορείς και θα συζητά τα προβλήματα της πόλης.
 • ΟΑΣΘ

  • ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΦΑΛΩΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΟΑΣΘ «Σβήστε τα πρόστιμα»
   Στα γραφεία του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ) συγκεντρώθηκαν μέλη του «Δικτύου Ανέργων και Επισφαλώς Εργαζομένων», ζητώντας τη διαγραφή των προστίμων των ανέργων, αλλά και διεκδικώντας δωρεάν μεταφορά των ανέργων και επισφαλώς εργαζομένων στον ΟΑΣΘ.
 • Ανθρώπινα

  • «Σκληρή προσπάθεια και προσήλωση στο στόχο»
   ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Με τον ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΚΟΚΚΙΝΟ «Παππού, φώναξα τώρα πιο δυνατά, δώσ' μου μια πιο δύσκολη, πιο κρητικιά προσταγή. Μια φωνή όρθια, γεμάτη προσταγή, κι ο αέρας έτρεμε: - Φτάσε όπου δεν μπορείς». ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ Αποφοίτησε από το ΓΕΛ Πικερμίου. Αισθάνεται τυχερός που βρέθηκε σε ένα θετικό σχολικό περιβάλλον, με άριστους καθηγητές γεμάτους γνώση και όρεξη να παράσχουν υποστήριξη, αλλά και με συμμαθητές που είχαν στόχους και φιλοδοξίες, κάτι που σε εμπνέει να εργαστείς πιο σκληρά.
  • Στο θέατρο της Εμπειρίας
   Μια καλλιτεχνική ομάδα προσανατολισμένη στις παραστατικές τέχνες. «Θέατρο της Εμπειρίας». Σχηματίστηκε στο Ναύπλιο από τον Νίκο Φυτά το 2012 ως τόπος συνάντησης ανθρώπων εστιασμένων στη μελέτη της ζωής μέσα από το πρίσμα των τεχνών. Με πυρήνα της ομάδας τη Νάλια Ζήκου, τον Μανώλη Μαμαλάκη, την Αρρήτη Κεχαγιά και τον Κωνσταντίνο Αμαραντίδη, βρίσκεται πάντα σε ανοιχτό διάλογο με νέα πρόσωπα και νέους χώρους επιθυμώντας διαρκώς τον επαναπροσδιορισμό του σχήματός του.