Έντυπη Έκδοση

Ερώτηση του Ν. Τσούκαλη για τις προσλήψεις της ΝΕΡΙΤ

Μια εβδομάδα μετά την ερώτηση για το επίμαχο 20% των προσλήψεων της ΝΕΡΙΤ, ο κοινοβουλευτικός εκπροσώπος της ΔΗΜΑΡ Νίκος Τσούκαλης επανέρχεται με νέα ερωτήματα προς τον υπουργό Επικρατείας, που αφορούν στο διαγωνισμό για την πλήρωση 132 θέσεων δημοσιογράφων με σύμβαση αορίστου χρόνου στο νέο φορέα.

Οπως αναφέρει μεταξύ άλλων το κείμενό του: «Εχει καταγγελθεί η διαδικασία για την πρόσληψη 8 δημοσιογράφων στην κατηγορία "Πολιτικό - Κοινοβουλευτικό ρεπορτάζ" λόγω της δημιουργίας δύο τρόπων αξιολόγησης. Σύμφωνα με την καταγγελία διαχωρίστηκαν οι δημοσιογράφοι σε σειρά κατηγοριών για την αξιολόγησή τους, σε δημοσιογράφους της "τηλεόρασης", του "ραδιοφώνου" και του "Τύπου", ενώ δημιουργήθηκαν και δύο διαφορετικοί τρόποι "αξιολόγησης" των δημοσιογράφων στη διαδικασία αξιολόγησης του βιογραφικού και της συνέντευξης. Συγκεκριμένα, διαφορετική διαδικασία ακολουθείται για την πρόσληψη σε 22 συνολικά θέσεις στους τομείς του αρχείου, πολιτικό-κοινοβουλευτικό ρεπορτάζ, οικονομικό και διεθνές ρεπορτάζ, και άλλη για τους δημοσιογράφους των υπόλοιπων ειδικοτήτων στη ΝΕΡΙΤ. Επίσης τα μέλη του Δ.Σ. της ΝΕΡΙΤ έλαβαν σειρά αποφάσεων σχετικά με θέματα του Διαγωνισμού στην ειδικότητα "Σύνταξη-Παραγωγή Ειδήσεων- Εκπομπών"μετά τη δημοσίευση του αναθεωρημένου πίνακα.

Αποφασίστηκε μεταξύ άλλων η ένταξη στην κατηγορία του 20% 4 υποψηφίων που αρχικά είχαν αποκλειστεί από τις επόμενες φάσεις της διαδικασίας. Το παράδοξο όμως είναι ότι ενώ σύμφωνα με την Προκήρυξη προβλέπεται ότι «έως το 20% των 132 θέσεων (26 θέσεις) μπορεί να καλυφθούν από άτομα με αυξημένα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα ακόμη και με ελάχιστη διετή εμπειρία τεκμηριωμένη μέσω ασφαλιστικού οργανισμού», τελικά αποφασίστηκε η αύξηση από 26 σε 30 των θέσεων ενταγμένων στο 20%. Ωστόσο ο θόρυβος και οι αντιδράσεις που έχουν προκληθεί αφορούν κυρίως το ζήτημα του τρόπου με τον οποίο έχουν αποκλειστεί από την κατηγορία «Σύνταξη - Παραγωγή Ειδήσεων - Εκπομπών» περισσότεροι από 200 υποψήφιοι με τη δικαιολογία ότι δεν διαθέτουν εμπειρία τουλάχιστον δύο χρόνων στο αντικείμενο της θέσης με ασφάλιση στο ΕΤΑΠ- ΜΜΕ. Και ερωτάται ο υπουργός: Τελικά πόσες θέσεις αντιστοιχούν στο 20% της προκήρυξης Διαγωνισμού στην ειδικότητα «Σύνταξη - Παραγωγή ειδήσεων - εκπομπών»; Κρίνεται σκόπιμο να αξιοποιείται το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ ως διαπιστευτήριο εμπειρίας; Με ποιο κριτήριο αξιολογήθηκε η εμπειρία περισσότερων από 200 υποψηφίων προκειμένου να τεθούν εκτός διαγωνισμού; Η απαιτούμενη διετής εμπειρία στο «αντικείμενο της θέσης», αντί της αρχικής πρόβλεψης της προκήρυξης για ασφάλιση στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ για δύο χρόνια, ισχύει για όλες τις κατηγορίες; Απαιτήθηκε από την εταιρεία αξιολόγησης ICAP η επανεξέταση της αρχικής κατάταξης που δημοσιεύθηκε στις 4 Μαρτίου 2014. Αν ναι, για ποιο λόγο και αφορούσε όλες τις κατηγορίες δημοσιογράφων; Και, τέλος, ποια μέτρα προτίθεται να λάβει ώστε να διασφαλίσει τη διαφάνεια, την αξιοκρατία και τελικά την αξιοπιστία της ΝΕΡΙΤ Α.Ε. από τη διαχείριση του διαγωνισμού για την πρόσληψη δημοσιογράφων;

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Τηλεόραση
Εργασιακά θέματα
Νεα Ελληνική Ραδιοφωνία Ιντερνετ και Τηλεόραση (ΝΕΡΙΤ)
TV & Media
Σχετικά θέματα: TV & Media
Ασπίδα προστασίας στην ΕΡΤ3
Στον ALPHA ο Α. Λουδάρος
Άλλα θέματα στην κατηγορία Τέχνες & Πολιτισμός της έντυπης έκδοσης
Φεστιβάλ Βενετίας
Στον όμορφο (και σκληρό) κόσμο των παιδιών
Μουσική
Ο Μάριος Φραγκούλης με τη διεθνή σοπράνο Sissel στο Ηρώδειο
Σήμερα η κηδεία του Αντώνη Βαρδή
Αρχαιολογία
Η Αμφίπολη ριάλιτι σόου ή μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO;
Κριτική κινηματογράφου
Ρομάντζο και φαγητό σε μια ευχάριστη ινδική ταινία
TV & Media
Ασπίδα προστασίας στην ΕΡΤ3
Ερώτηση του Ν. Τσούκαλη για τις προσλήψεις της ΝΕΡΙΤ
Στον ALPHA ο Α. Λουδάρος
Παραστάσεις
Οι κάτοικοι της Ελευσίνας τους έραιναν με κουρέλια