Έντυπη Έκδοση

Ψάχνουν τον νοικάρη με το ντουφέκι

Οι δρόμοι γράφουν τη δική τους ιστορία. Γεμάτοι λουκέτα και ξενοίκιαστα μαγαζιά στις περισσότερες γειτονιές του Λεκανοπεδίου. Η αγορά δέχεται πλήγματα από την οικονομική κρίση και οι επιχειρηματίες, μικροί και μεγάλοι, παρακολουθούν με αγωνία την πτώση του τζίρου τους.

Πλήρες θέμα...

 • Νέα γρίπη

  • Λουκέτα χωρίς κανένα σχέδιο
   Κυνηγοί της νέας γρίπης έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα δάσκαλοι και καθηγητές, αναγκασμένοι να «παραμονεύουν» στην πόρτα της τάξης για να εντοπίσουν τους... ύποπτους μαθητές. Ευτυχώς, όμως, αν ένα σχολείο βάλει λουκέτο, δεν θα χρειαστεί να ξανακλείσει.
  • Δικαστικό θρίλερ για ένα εμβόλιο
   Το Λύκειο Μελισσίων είναι ένα από τα πρώτα σχολεία της χώρας, όπου εμφανίστηκαν κρούσματα της νέας γρίπης. Με μια κίνηση της τελευταίας στιγμής αποσύρθηκε, εν τέλει, ο όρος της έγγραφης συναίνεσης όποιου επιθυμούσε να κάνει το εμβόλιο για τον ιό Η1Ν1. Ετσι κι αλλιώς δεν είχε νόημα, αφού δεν κάλυπτε νομικά ούτε τις φαρμακοβιομηχανίες ούτε την ίδια την πολιτεία σε περίπτωση θανατηφόρων παρενεργειών!
 • Εκκλησία

  • Δος ημίν υπεραξίες
   Ο θόρυβος που προκάλεσε η πώληση οικοπέδων-φιλέτων της Εκκλησίας στη Βουλιαγμένη, τον Ιούνιο του 2008, θεωρείται από πολλούς ιεράρχες προσπάθεια υπονόμευσης του οικονομικού επιτελείου του αρχιεπισκόπου: Του μητροπολίτη Ιωαννίνων Θεόκλητου και του Αντ. Ζαμπέλη, προέδρου και διευθυντή αντιστοίχως της αρμόδιας οικονομικής υπηρεσίας.
 • Από το Εψιλον της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας

  • ΜΕ ΤΟΝ ΒΕΡΟΛΙΝΕΖΟ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΑ RICHARD WODITSCH Die Polykatikien
   Ο Γερμανός που γοητεύεται -πλάκα μας κάνει;- από τις πολυκατοικίες Εμείς δεν την αντέχουμε πια. Αυτός πάλι τη βρίσκει γοητευτική. Ο γερμανός αρχιτέκτονας και καθηγητής Richard Woditsch ανακάλυψε στην ελληνική πρωτεύουσα έναν -όχι και τόσο κρυμμένο- αρχιτεκτονικό «θησαυρό». Την πολυκατοικία! Το γιατί τον εντυπωσίασε τόσο, εκτός από τους φοιτητές του στο Βερολίνο, το εξηγεί σήμερα και σ' εμάς. Παρηγοριά στον άρρωστο! Εμείς δεν την αντέχουμε πια. Αυτός πάλι τη βρίσκει γοητευτική. Ο γερμανός αρχιτέκτονας και καθηγητής Richard Woditsch ανακάλυψε στην ελληνική πρωτεύουσα έναν -όχι και τόσο κρυμμένο- αρχιτεκτονικό «θησαυρό». Την πολυκατοικία! Το γιατί τον εντυπωσίασε τόσο, εκτός από τους φοιτητές του στο Βερολίνο, το εξηγεί σήμερα και σ' εμάς. Παρηγοριά στον άρρωστο!