Έντυπη Έκδοση

Προσωρινά σημεία πώλησης με αβάντες

ΤΟ ΝΕΟΦΕΡΜΕΝΟ ΕΙΔΟΣ ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟΥ ΣΥΝΔΥΑΖΕΙ ΧΑΜΗΛΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΠΟΛΥ ΧΑΜΗΛΩΝ ΤΙΜΩΝ

ΝΕΑ μοντέλα χαμηλού κόστους λειτουργίας επεξεργάζεται το εγχώριο εμπόριο, σε μια εποχή που η κατανάλωση φθίνει. Μετά τη λειτουργία των εκπτωτικών καταστημάτων και των stock outlets, που καταγράφουν αύξηση τζίρου και μεριδίων τους τελευταίους μήνες, στην ελληνική αγορά παρουσιάστηκε και ένα νέο είδος καταστήματος λιανικής: το λεγόμενο flash store.

Το Colour Code, που λειτουργεί στα πρότυπα των Flash stores, στεγάζεται σε αποθήκες 1.000 τ.μ. στην Κάτω Κηφισιά. Το Colour Code, που λειτουργεί στα πρότυπα των Flash stores, στεγάζεται σε αποθήκες 1.000 τ.μ. στην Κάτω Κηφισιά. Πρόκειται για κατάστημα που εμφανίζεται σαν «αστραπή», λειτουργεί μόνο για ένα δίμηνο και προσφέρει επώνυμη ανδρική και γυναικεία ένδυση σε τιμές από 5 έως 50 ευρώ. Εν συνεχεία ανοίγει σε άλλο σημείο, πάλι για λίγες εβδομάδες.

Η ιδέα του flash store με την επωνυμία Colour Code - μιας πρακτικής που ήδη εφαρμόζεται στις ΗΠΑ- υιοθετήθηκε στην ελληνική αγορά από την εταιρεία Σαμ Νατάν Α.Ε.

Σύμφωνα με τον βασικό της μέτοχο, κ. Νατάν, παλαιό στέλεχος της αγοράς ένδυσης και παλαιό μέτοχο της εταιρείας Fanco, η συγκεκριμένη ιδέα συνδυάζει το χαμηλό λειτουργικό κόστος με την προσφορά επώνυμων ρούχων παλαιότερων σεζόν σε τιμές κόστους.

Το κατάστημα Colour Code λειτουργεί από τις 14 Σεπτεμβρίου με σκοπό να «κατεβάσει ρολά» στις 14 Νοεμβρίου στην Κάτω Κηφισιά. Στεγάζεται σε αποθήκες 1.000 τ.μ. Διατίθενται προϊόντα περισσότερων από 20 εταιρειών casual ένδυσης και υπόδησης.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό της εταιρείας, το επόμενο Colour Code θα ανοίξει σε άλλη περιοχή της πρωτεύουσας, πιθανότατα μετά τις εκπτώσεις.

Εχοντας εμπειρία από τη λειτουργία της παραδοσιακής λιανικής, αφού μέχρι πρότινος διαχειριζόταν δίκτυο καταστημάτων αθλητικών ειδών υπό το σήμα Umbro στην Ελλάδα, το οποίο όμως αποφάσισε να κλείσει, ο κ. Νατάν υπογραμμίζει ότι η συγκεκριμένη λιανική πρόταση δεν απαιτεί μεγάλη επένδυση, ενώ εκτιμά ότι θα αποφέρει πολλαπλάσια κέρδη.

«Το Colour Code δεν έχει σταθερά έξοδα και δεν βαρύνεται από τα κόστη μιας διοικητικής υποδομής, που απαιτείται να διατηρείς στην παραδοσιακή λιανική. Επιπλέον, χρησιμοποιεί χώρους χαμηλής προβολής και άρα φθηνού μισθώματος, ενώ ταυτόχρονα δεν απαιτεί την παρουσία μεγάλου αριθμού εκπαιδευμένων εργαζομένων».

Η εταιρεία Σαμ Νατάν μπορεί να έβαλε λουκέτο στα καταστήματα της αλυσίδας που διατηρούσε στην Ελλάδα, εξακολουθεί όμως να έχει δίκτυο 30 καταστημάτων αθλητικών και casual ένδυσης στην Κροατία, όπου μέχρι πρότινος αντιπροσώπευε την εταιρεία Puma.

Στην ελληνική αγορά, σκοπεύει να επιμείνει σε χαμηλού κόστους επενδύσεις, αποφεύγοντας τα παραδοσιακά μοντέλα, και σχεδιάζει την επέκταση της ιδέας του Colour Code και σε άλλες κατηγορίες προϊόντων.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Επιχειρήσεις
Σχετικά θέματα: Επιχειρήσεις
Μέτωπα από το χθες
Νέο σαφάρι για τις υπερτιμολογήσεις
Μένουν εδώ μόνο τα... γραφεία
Παραδοσιακά πράσινο επιχειρείν
Στη Βουλγαρία
Άλλα θέματα στην κατηγορία Οικονομία της έντυπης έκδοσης
ΠΑΣΟΚ
Το βάρος στις κρατικές τράπεζες
Αγορές
Να βγει κανείς ή να μην βγει, ιδού η απορία
Οι αναλυτές της Citi
Η αβεβαιότητα επιστρέφει στους δείκτες
Πιστωτική συρρίκνωση
Ελπιδοφόρα deals «ψήθηκαν» στο Λονδίνο
Ετοιμάζουν την επόμενη φούσκα
Χρηματιστήριο Αθηνών
Φθινοπωρινό ράλι θέλουν οι αναλυτές
Γρίφος ο Οκτώβριος
Ο πονοκέφαλος του νέου πρωθυπουργού
Ζητείται... ζεστό χρήμα μέχρι το τέλος του χρόνου
Εκθεση της Κομισιόν
Κομισιόν: Οι κυβερνητικές επιλογές όξυναν την κρίση
Προβλέψεις ΙΟΒΕ
Μαύρο φθινόπωρο για τη βιομηχανία
Ευρωπαϊκή Ένωση
Συμμαχία στην Ε.Ε. για ελαστικότερα κριτήρια
Δημόσιο χρέος
Ακριβότερος ο δανεισμός για το ελληνικό Δημόσιο
Ασφαλιστικά Ταμεία
Κουβάρι χρεών πνίγει τα ταμεία
Λουκέτο ΑΣΠΙΣ
Τι πρέπει να προσέξουν όσοι έχουν συμβόλαια ζωής στην Ασπίς Πρόνοια
Ζητούνται στρατηγικοί επενδυτές στον «όμιλο»
Οφειλές 32 εκατ. ευρώ στην Aspis Holdings
Κυπριακό ενδιαφέρον για την Commercial Value
Olympic Air
Ρελάνς με Μακεδονικές Αερογραμμές
Επιχειρήσεις
Μέτωπα από το χθες
Νέο σαφάρι για τις υπερτιμολογήσεις
Μένουν εδώ μόνο τα... γραφεία
Παραδοσιακά πράσινο επιχειρείν
Προσωρινά σημεία πώλησης με αβάντες
Στη Βουλγαρία
Διεθνή
Το στοίχημα της κεντροαριστεράς στην Ιαπωνία
Ευρωπαϊκός εμφύλιος για τα σκληρά μέτρα
Εργασία-λάστιχο η «απάντηση» στην ανεργία