Έντυπη Έκδοση

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

Ταξιδιωτική οδηγία ΗΠΑ για την Ευρώπη!

Ταξιδιωτική οδηγία για Γαλλία, Γερμανία εξέδωσε και το Φόρεϊν Οφις (φωτ. Ass. Press)
Με επίσημη ταξιδιωτική σύσταση το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών καλεί τους Αμερικανούς που ζουν ή ταξιδεύουν στην Ευρώπη να προσέχουν γιατί είναι πιθανές τρομοκρατικές επιθέσεις από την Αλ Κάιντα σε τουριστικά μέρη και μέσα συγκοινωνιών. Ως πιθανότερες χώρες αναφέρονται η Βρετανία, η Γαλλία, η Γερμανία. Την ίδια σύσταση έκανε και η Βρετανία προς τους πολίτες της, να μην ταξιδεύουν δηλαδή σε Γαλλία και Γερμανία.

Πλήρες θέμα...

Για το ίδιο θέμα

 • ΗΠΑ

  • Μ. Ανατολή: Οι ΗΠΑ δίνουν «μάχη» για τις συνομιλίες
   Οι Αμερικανοί επιμένουν στη συνέχιση των άμεσων ισραηλινο- παλαιστινιακών διαπραγματεύσεων πάση θυσία και «μέσα από τις γραμμές» προσβλέπουν κι εκείνοι -όπως και οι Παλαιστίνιοι- σε απτή εκδήλωση ειρηνευτικής πρωτοβουλίας των χωρών του Αραβικού Συνδέσμου κατά την επικείμενη συνεδρίασή τους στη Σύρτη της Λιβύης την Παρασκευή.
  • Συγγνώμη ΗΠΑ στη Γουατεμάλα, για τα πειράματα
   «Εγκλημα κατά της ανθρωπότητας» χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Γουατεμάλας τα πειράματα Αμερικανών επιστημόνων σε βάρος εκατοντάδων πολιτών της χώρας του, τους οποίους μόλυναν με σεξουαλικά μεταδιδόμενες ασθένειες, πριν από 60 χρόνια, «τακτική» για την οποία ο Μπάρακ Ομπάμα ζήτησε συγγνώμη.
 • Γαλλία

  • ΓΑΛΛΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ-ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ, ΧΑΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΜΕΤΡΗΜΑ Πόλεμος αριθμών
   Για 2,9 εκατ. διαδηλωτές μιλούν τα συνδικάτα, 899.000 μέτρησε η αστυνομία (φωτ. Reuters) Η τρίτη σε ένα μήνα κινητοποίηση στη Γαλλία κατά του συνταξιοδοτικού έγινε το Σάββατο με τη συμμετοχή 2,9 εκατ. διαδηλωτών, σύμφωνα με τα συνδικάτα, αλλά οι αρχές ανακοίνωσαν άλλους αριθμούς.
 • Άλλες ειδήσεις

  • Βοσνία-Ερζεγοβίνη: κάλπες ένωσης ή διχασμού;
   Σε εντόνως εθνικιστικό κλίμα διεξήχθησαν χθες οι γενικές εκλογές στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, το αποτέλεσμα των οποίων θεωρείται κρίσιμο για τη μελλοντική πορεία της χώρας, είτε προς την ενότητα και την Ε.Ε. είτε προς τον περαιτέρω διχασμό.
  • Λετονία: η Κεντροδεξιά πήρε ψήφο για λιτότητα
   Τα μέλη του κεντροδεξιού κυβερνητικού συνασπισμού στη Λετονία συμφώνησαν να συνεχίσουν τη συνεργασία τους, από τη στιγμή που οι ψηφοφόροι ουσιαστικά ενέκριναν τα σχέδιά τους για σειρά επίπονων μεταρρυθμίσεων, που είχαν κριθεί αναγκαίες για την ανάκαμψη της οικονομίας της βαλτικής χώρας.
  • Καλή καρδιά
   Στο Νοσοκομείο Παίδων στη Ρώμη έγινε μια μικρή επανάσταση.