Έντυπη Έκδοση

Γερμανικό βραβείο στον Παπανδρέου

Πριν από μερικούς μήνες, όταν οι ελληνογερμανικές σχέσεις βρίσκονταν στο χαμηλότερο σημείο τους και η πτώχευση χτυπούσε την πόρτα της Ελλάδας, κανείς δεν περίμενε αυτό που συνέβη χθες το βράδυ στο Βερολίνο: ο Ελληνας πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου να τιμηθεί με το βραβείο «Γκουάντριγκα» και με τον τίτλο «Δύναμη για Αλήθεια» από τη γερμανική πολιτική και επιχειρηματική ελίτ.

Η χθεσινοβραδινή λαμπρή τελετή πραγματοποιήθηκε στο ιστορικό μουσικό θέατρο του πρώην Ανατολικού Βερολίνου και μάλιστα την ημέρα που η Γερμανία γιόρταζε τα 20 χρόνια από την ενοποίησή της. Παρόντες, πολλοί νυν και πρώην πολιτικοί, ανάμεσά τους ο πρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Γκάμπριελ και ο τουρκικής καταγωγής ηγέτης των Πρασίνων Εζντεμίρ.

Το βραβείο παρέδωσε στον Γ. Παπανδρέου ο διοικητής της Ντόιτσε Μπανκ, Γ. Ακερμαν, ο οποίος στην προσφώνησή του ανέφερε: «Κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες, πήρατε την απόφαση να ακολουθήσετε την οδό της αλήθειας, γνωρίζοντας ότι θα μπορούσατε να χάσετε τα αξιώματά σας και να γίνετε ιδιαίτερα αντιδημοφιλής στον λαό σας. Τα ελληνικά δημοσιονομικά βρίσκονται στον δρόμο της βελτίωσης και οι δομικές μεταρρυθμίσεις στην οικονομία προχωρούν, ακόμη και αν αυτό σε κάποιους φαίνεται ότι δεν συμβαίνει αρκετά γρήγορα. Σας ευχόμαστε όλοι να παραμείνετε σταθερός στην πορεία σας, προς το συμφέρον της χώρας σας, προς το συμφέρον της Ευρώπης».

Ο Γ. Παπανδρέου είπε ότι στην Ελλάδα γίνονται βαθιές αλλαγές και ότι το βραβείο που του απενεμήθη ανήκει ουσιαστικά στο ελληνικό έθνος. «Φτιάχνουμε μια νέα Ελλάδα, η οποία αλλάζει ραγδαία» τόνισε και πρόσθεσε: «Εάν κάποιος πίστευε τα όσα μετέδιδαν πριν από λίγο καιρό αρκετά ΜΜΕ, η Ελλάδα θα ήταν μια χώρα τεμπέληδων. Ολες όμως οι στατιστικές δείχνουν ότι οι Ελληνες δουλεύουν πιο πολύ από όλους στην Ευρώπη».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Η Κίνα στην Ελλάδα
Σινική ψήφος εμπιστοσύνης
Συμμαχία για την επιστροφή των Μαρμάρων
Θετική η Ν.Δ., γενική αποδοκιμασία ΚΚΕ, ριζική αντίθεση ΣΥΡΙΖΑ
500 εκατ. € σε μία πενταετία
Ενδεκα συμφωνίες και πάνω από 10 δισ. δολάρια
«Επίσκεψη σημαντική και απ' ό,τι φαίνεται επιτυχημένη»
Ζιγκ ζαγκ ή απευθείας;
Δέσμευση για στήριξη ευρώ και Ελλάδας
Θριάσιο: Το φιλέτο βγαίνει σε διαγωνισμό
Σινικό τείχος παραμένει η πανάκριβη βίζα
Το τρίγωνο του διαβόλου και στη μέση η Ελλάδα
Νομισματική Γιάλτα για το γουάν
Νέα Δημοκρατία
Ο Καραμανλής στεναχώρησε τον Καρατζαφέρη
Αδειάζουν τη βάρκα με τρύπιο κουβά
Δημοτικές & περιφερειακές εκλογές
Τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ στην Κ. Μακεδονία
Καστανίδης υπέρ Μπουτάρη
Ψηφίστε τη νίλα τους
Από Καμίνια ξεκινά ο Μίχας
ΣΥΡΙΖΑ
Εγωισμούς και αδιέξοδα καταλογίζει στον Αλαβάνο
Συρία - Τουρκία
Φλερτ Συρίας - Τουρκίας
Γ. Παπανδρέου
Γερμανικό βραβείο στον Παπανδρέου
Άλλες ειδήσεις
Σφίγγουν ζωνάρι στους Απόδημους