Έντυπη Έκδοση

Φρούτα και λαχανικά του χειμώνα

Το καλοκαίρι είναι μια εποχή που προτιμούμε και συνηθίζουμε να καταναλώνουμε περισσότερα φρούτα και λαχανικά, σε σαλάτες ή μαγειρεμένα, δεδομένου ότι οι υψηλές θερμοκρασίες ευνοούν την κατανάλωσή τους, πολλές φορές και ως υποκατάστατα πλήρων γευμάτων. Αντίθετα, το χειμώνα, οι περισσότεροι από εμάς μειώνουμε την κατανάλωσή τους, τη στιγμή που στην αγορά υπάρχει μεγάλη ποικιλία λαχανικών και φρούτων για να διαλέξουμε. Τα χειμωνιάτικα φρούτα και λαχανικά έχουν υψηλή διατροφική αξία και υπέροχη γεύση και πρέπει να αποτελούν βασικό συστατικό της διατροφής μας κατά τη διάρκεια του χειμώνα, κυρίως για να ενισχύουν την άμυνα του οργανισμού μας. Παρακάτω δίνονται διατροφικά στοιχεία για τα πιο δημοφιλή φρούτα και λαχανικά που βρίσκουμε στον πάγκο της λαϊκής κατά τους χειμερινούς μήνες.

Πλήρες θέμα...

 • Αισθητική χειρουργική

  • Χειμερινές επεμβάσεις
   Τι μπορούμε να κάνουμε έτσι ώστε να βελτιώσουμε τόσο την εικόνα όσο και τη διάθεσή μας, τώρα που χειμωνιάζει; Με τη βοήθεια του πλαστικού χειρουργού μπορούμε να διορθώσουμε τις ατέλειες που μας ενοχλούν, ακολουθώντας επεμβάσεις ομορφιάς για πρόσωπο και σώμα. Ετσι προλαβαίνουμε ν' ανανεώσουμε την εμφάνισή μας μέχρι τις γιορτινές μέρες που δεν απέχουν και πολύ.
 • Άλλες ειδήσεις

  • Ακράτεια ούρων στους άνδρες ύστερα από ουρολογικές επεμβάσεις
   Η ακράτεια ούρων είναι μια κατάσταση που συζητιέται σπάνια και που μπορεί ν' αλλάξει δραματικά τη ζωή ενός ατόμου και της οικογένειάς του. Αφορά χιλιάδες άνδρες, στους οποίους περιορίζει τον τρόπο και την ποιότητα ζωής τους, τις δραστηριότητες και τις κοινωνικές τους σχέσεις.