Έντυπη Έκδοση

ΑΥΣΤΗΡΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΡ ΓΙΑ ΧΟΡΗΓΙΕΣ

Ακριβοί στα πίτουρα...

Την ώρα που το ΕΣΡ αφήνει θέματα μείζονος σημασίας (βλέπε μεταβίβαση 902 σε κυπριακή offshore) να χρονίζουν, αποφάσισε μέσα στην κρίση να τηρήσει κατά γράμμα το νόμο και να «τιμωρήσει» ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς για παραβάσεις διαφημιστικού χρόνου και χορηγιών.

Πρόστιμο 10.000 ευρώ επιβλήθηκε από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης στο ραδιοφωνικό σταθμό Real fm και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, που μεταδόθηκε στις 29 και 30 Μαΐου 2013, για χορηγία Πρόστιμο 10.000 ευρώ επιβλήθηκε από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης στο ραδιοφωνικό σταθμό Real fm και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, που μεταδόθηκε στις 29 και 30 Μαΐου 2013, για χορηγία Συγκεκριμένα, πρόστιμο 10.000 ευρώ επιβλήθηκε από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης στο ραδιοφωνικό σταθμό Real fm και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, που μεταδόθηκε στις 29 και 30 Μαΐου 2013, για χορηγία. Σύμφωνα με την ανεξάρτητη Αρχή, ο νόμος επιτρέπει χορηγίες μόνο σε ψυχαγωγικές και όχι σε ενημερωτικές ραδιοφωνικές εκπομπές.

Παράλληλα ο πρόεδρος του ΕΣΡ Ιωάννης Λασκαρίδης ενημέρωσε πως γίνονται έλεγχοι για ανάλογες παραβιάσεις και σε ενημερωτικές εκπομπές άλλων ραδιοσταθμών.

Από την πλευρά του ο Real Fm, μετά τη δημοσιοποίηση του προστίμου, ανήρτησε σε ένα από τα site του ομίλου, στον οποίο ανήκει, την εξής απάντηση: «Το νέο εξοντωτικό πρόστιμο είναι το πιο πρόσφατο μιας σειράς αποφάσεων που προσπαθούν να οδηγήσουν τον Real fm σε οικονομικό αδιέξοδο, ακυρώνοντας κάθε δέσμευση της ανεξάρτητης αρχής προς την αντικειμενικότητα, την ισοτιμία και βέβαια την ειλικρίνεια.

Η συγκεκριμένη απόφαση των μελών του ΕΣΡ, των οποίων η θητεία παρατάθηκε (άγνωστο για πόσο), αποδεικνύει ότι δεν είναι αντικειμενικοί κριτές και "φρουροί της δεοντολογίας", καθώς έχουν στο στόχαστρό τους τον πρώτο ραδιοφωνικό σταθμό της χώρας, με μια σειρά από "περίεργες" αποφάσεις. Η νέα "δικαιολογία" των "αιωνίων" του ΕΣΡ, που οι πάντες καταγγέλλουν ότι θα έπρεπε να έχουν αντικατασταθεί από νόμιμα μέλη, καθώς η θητεία τους έχει λήξει από καιρό, θα προκαλούσε τουλάχιστον θυμηδία αν δεν ήταν τραγική».

Υπέρβαση διαφημίσεων

Εξάλλου το ΕΣΡ επέβαλε πρόστιμο 15.000 ευρώ στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ για υπέρβαση νομίμου ορίου διαφημίσεων, αλλά και 20.000 ευρώ στο STAR για λανθασμένη σήμανση και ώρα μετάδοσης, στις τηλεοπτικές σειρές «Gossip Girl» και «Floricienta».

Επίσης, με σχετική του οδηγία, το ΕΣΡ καλεί τους τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς της χώρας να μην προβάλλουν τυχερά παίγνια χωρίς την απαιτούμενη διοικητική άδεια. Οπως αναφέρεται στη σχετική του υπόδειξη: «Η διεξαγωγή απλών κληρώσεων επιτρέπεται μόνο όταν η συμμετοχή γίνεται μέσω τηλεφωνικών γραμμών αστικής χρέωσης, καθώς στην περίπτωση αυτή δεν συντρέχει το στοιχείο της οικονομικής διακινδύνευσης και δεν πρόκειται για τυχερό παίγνιο».

Ακόμη, το ΕΣΡ ανακοίνωσε πως 20 εργαζόμενοι του Star fm Νομού Θεσσαλονίκης πήραν παράταση μέχρι τις 3.1.2014 για να προσκομίσουν όλα τα δικαιολογητικά, μετά το αίτημά τους να διαχειριστούν οι ίδιοι τη συγκεκριμένη συχνότητα.

Ο σταθμός δεν έχει βεβαίωση λειτουργίας και έχει κηρυχθεί σε πτώχευση. Το Συμβούλιο ενέκρινε, τέλος, την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου αξίας 2.240.000 ευρώ του Δρόμος fm (πρώην Soho Radio) Νομού Αττικής στους ίδιους του τους μετόχους.

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

Κανένα σχόλιο

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 0

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Πρόστιμα/κλήσεις/ποινές
ΕΣΡ
TV & Media
Σχετικά θέματα: TV & Media
Πλάνα χωρίς άδεια
Συζήτηση για την ΕΡΤ στην έκθεση Newspeak
Άλλα θέματα στην κατηγορία Τέχνες & Πολιτισμός της έντυπης έκδοσης
Εικαστικά
Στην 35χρονη Λορ Προυβόστ το βραβείο Turner
Θέατρο
Ζούμε το εφιαλτικό παραμύθι «Το κοριτσάκι με το μαγκάλι»
Βιβλίο
Στο τραπέζι πάλι η ενιαία τιμή βιβλίου
Μνημεία
Αναστηλώνεται ως τζαμί;
Εκθέσεις
Ο Παζολίνι εμπνέει
Κι αυτά
Η μαγεία του αργαλειού
Κι εκείνα
Για ρατσισμό κατηγορείται ο Μπομπ Ντίλαν
Ο πιο κακός ο μαθητής
Λογοτεχνία
Απεβίωσε ο Αιγύπτιος λογοτέχνης Αχμάντ Φουάντ Νεγκμ
TV & Media
Ακριβοί στα πίτουρα...
Πλάνα χωρίς άδεια
Συζήτηση για την ΕΡΤ στην έκθεση Newspeak
Κινηματογράφος
Τρόμος στην οθόνη
Άλλες ειδήσεις
6 χρόνια σε κλουβί φυλακής