Έντυπη Έκδοση

Γκαλά μπαλέτου με πραγματικά αστέρια

Ειδικά για τον Τιμ Ματιάκη ο Φινλανδός χορογράφος Γιόρμα Ελο δημιούργησε το «Round About Tim»
Ενα σπουδαίο Γκαλά Μπαλέτου. Επί πέντε παραστάσεις (10 και 12-15 Ιανουαρίου). Με επτά μεγάλους χορευτές, από τέσσερα κορυφαία θέατρα της Ευρώπης: την Εθνική Οπερα του Παρισιού, την Οπερα του Βερολίνου, το Μαριίνσκι της Αγίας Πετρούπολης και το Βασιλικό Μπαλέτο της Δανίας. Με διοργανωτή το Μέγαρο Μουσικής, σε συμπαραγωγή με την Εθνική Λυρική Σκηνή.

Πλήρες θέμα...

 • Δύο βιβλία από την «Αγρα»

  • ΕΚΔΙΔΟΝΤΑΙ ΦΕΤΟΣ Ο Μπελογιάννης έγραψε στα μπουντρούμια δύο βιβλία
   Ο άνθρωπος με το γαρίφαλο ολοκλήρωσε τα έργα του για τη «νεοελληνική λογοτεχνία» και για «το ξένο κεφάλαιο» στα κελιά της Ασφάλειας και των φυλακών Κέρκυρας πριν οδηγηθεί στο απόσπασμα.
 • Θέατρο

  • «Πάκμαν» καταβροχθίζει τα σύγχρονα ζευγάρια
   Τα δύο ζευγάρια του «Πάκμαν» που θα «διαλύονται» μπροστά στα μάτια μας: Μάνος Κανναβός, Εκάβη Ντούμα, Θάνος Αλεξίου και Ειρήνη Μαργαρίτη Γιώργος Παλούμπης. Αυτομάτως στο μυαλό μας έρχεται το «Πέναλτυ», το πρώτο θεατρικό του έργο, που έγινε απρόσμενα, όχι αποκλειστικά για τους φανατικούς ποδοσφαιρόφιλους, θεατρικό hit το 2005. Κατέγραφε τα χούγια των «γαύρων» και των «βάζελων».
 • Από το «Κύτταρο» μέχρι σήμερα

  • Χαιρετισμός στον Διονύση Σαββόπουλο
   Ο Διονύσης Σαββόπουλος στο μικρόφωνο και ο Λάκης Παπαστάθης τον κινηματογραφεί: «Κύτταρο», αρχές δεκαετίας '70 Τον είδα προχθές στο «Παλλάς». Μόλις βγήκε στη σκηνή και άρχισε να παίζει τις πρώτες νότες, ευφρόσυνη μνήμη και βαθιά συγκίνηση με κυρίευσε. Τον θυμάμαι στο «Ροντέο», στην οδό Χέυδεν πίσω από την πλατεία Βικτωρίας. Πιο καλά τον έζησα στο «Κύτταρο», Ηπείρου και Αχαρνών, στα χρόνια της δικτατορίας.
 • Αναδρομική Ν. Στεφάνου

  • Ζωγραφική σημαίνει να ονειρεύεσαι με μάτια ανοιχτά
   Ενας φανταστικός ονειρικός κόσμος; Ενα κουτί γεμάτο αντικείμενα και χρώματα; Τα συναισθήματα που προκαλεί η έκθεση του Νίκου Στεφάνου στο Μουσείο Μπενάκη της οδού Πειραιώς μοιάζουν με την έκπληξη και τη χαρά του μικρού παιδιού μπροστά στο καινούργιο παιχνίδι.
 • "Εφυγαν"

  • Εφυγε ο Γιώργος Καμπανέλλης
   Ο ψηλόλιγνος ευγενής ζεν πρεμιέ του ελληνικού κινηματογράφου, ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Γιώργος Καμπανέλλης, αδελφός του θεατρικού συγγραφέα Ιάκωβου Καμπανέλλη, έσβησε την Κυριακή.
  • Ο «Ιχνευτής» των ελληνικών εκδόσεων
   Εφυγε στα 62 του χρόνια ο Κώστας Βουκελάτος, ο πρώτος που εισήγαγε τις στατιστικές στον χώρο του βιβλίου Ο Κώστας Βουκελάτος αγαπούσε τα βιβλία με την ίδια αγάπη που τρέφει ένας γονιός για τα παιδιά του. Αυτή, όμως, η πατρική σχέση δεν ήταν ασφυκτική, ήταν απελευθερωτική. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ με τι επιμονή και τι ανιδιοτέλεια έγραφε, όταν ανακάλυπτε καλά βιβλία νέων συγγραφέων. Τους υπερασπιζόταν μέχρι τελικής πτώσεως μέσα από τις σελίδες του περιοδικού «Ιχνευτής», με το οποίο ταυτίστηκε.
 • Άλλες ειδήσεις

  • Φεστιβάλ σεξουαλικής ρουλέτας
   Για μία ακόμη χρονιά το Porn Berlin Film Festival μετακομίζει στο Gagarin. Για θεατές χωρίς ταμπού και προκαταλήψεις Ο Buck Angel, «σταρ» της διοργάνωσης, ήταν κάποτε γυναίκα φωτομοντέλο. Το 2007 έγινε ο πρώτος άνδρας που κέρδισε το βραβείο του καλύτερου τρανσέξουαλ περφόρμερ της χρονιάς Για να πάει κανείς σε αυτό το φεστιβάλ σίγουρα θα πρέπει να αφήσει στο σπίτι ταμπού, προκαταλήψεις και καθωσπρεπεσμό.