Έντυπη Έκδοση

Κεφαλαλγίες, ένα καθημερινό πρόβλημα

Καθημερινά καταναλώνονται τεράστιες ποσότητες από αναλγητικά και αντιφλεγμονώδη για να καταπραΰνουν τον πονοκέφαλο ή αλλιώς την κεφαλαλγία, η οποία είναι και μια σημαντική αιτία απουσίας και ελαττωμένης παραγωγικότητας στην εργασία ή στο σχολείο. Οι περισσότεροι άνθρωποι βιώνουν τουλάχιστον περιστασιακούς πονοκεφάλους κατά τη διάρκεια της ζωής τους. Ομως σε τι οφείλονται οι πονοκέφαλοι;

Πλήρες θέμα...

 • Άλλες ειδήσεις

  • Οταν η προφορά είναι πρόβλημα επικοινωνίας
   Η επικοινωνία είναι ένα σημαντικό τμήμα της καθημερινής μας ζωής. Μιλούμε σε φίλους, στην οικογένεια, δίνουμε πληροφορίες σε συνεργάτες και ρωτούμε για πράγματα στην κοινωνία όπως, π.χ., «πώς να πάω στο ταχυδρομείο». Μέρος της αποτελεσματικής επικοινωνίας είναι να μιλούμε (αρθρώνουμε) καθαρά, έτσι ώστε οι άλλοι να μπορούν να μας καταλάβουν. Ορισμένες φορές, ακόμη και εάν μιλάτε καθαρά, ακόμη και τότε, δεν μπορείτε να γίνετε κατανοητοί. Ανθρωποι που μιλούν με προφορά ίσως έχουν αυτό το πρόβλημα ορισμένες φορές.
  • Βλαστοκύτταρα και αντιγήρανση
   Η γήρανση του σώματος γίνεται εμφανής στο πρόσωπο, στον σκελετό και στην αύξηση του βάρους. Κατά την ανάπτυξη του σώματος υπάρχει ένα θετικό ισοζύγιο στον μεταβολισμό, με αποτέλεσμα ένα μέρος της ενέργειας που παράγεται να χρησιμοποιείται για την ανάπτυξη και τη διατήρηση του σώματος. Με την πάροδο της ηλικίας, η δραστηριότητα των κυττάρων ελαττώνεται με αποτέλεσμα λιγότερη ενέργεια να είναι διαθέσιμη για τη διατήρηση και ανάπλαση των ιστών. Τα σημεία της γήρανσης γίνονται εμφανή στο πρόσωπο, όπου οι ρυτίδες κυριαρχούν.
  • Πρόωρη διακοπή κλινικών μελετών λόγω εξαιρετικής αποτελεσματικότητας
   Την πρόωρη διακοπή της κλινικής μελέτης με την ουσία sunitinib, λόγω εξαιρετικής αποτελεσματικότητας, αποφάσισε η ανεξάρτητη Επιτροπή Παρακολούθησης Δεδομένων των ΗΠΑ.
  • Μήπως πάσχετε από ιδεοψυχαναγκασμό;
   Αρκετοί από εμάς, κατά διαστήματα, έχουμε δεχτεί σχόλια από φίλους και συγγενείς, ή ακόμα και οι ίδιοι έχουμε εντοπίσει ότι κάποιες ιδέες και συμπεριφορές μας κρύβουν αδικαιολόγητη ανησυχία για διάφορες καταστάσεις. Για παράδειγμα, κάποιος μπορεί να τσεκάρει πάνω από μια φορά αν έχει κλειδώσει τις μπαλκονόπορτες και αν έχει κλείσει τις ηλεκτρικές συσκευές πριν φύγει από το σπίτι. Ακόμη περισσότερο, κάποιος που έχει ήδη ελέγξει και έχει απομακρυνθεί, επιστρέφει πάλι στο σπίτι του, προκειμένου να ξαναελέγξει. Κάποιος άλλος μπορεί να θέλει να τακτοποιεί τα αντικείμενά του κατά έναν συγκεκριμένο τρόπο και με συγκεκριμένη σειρά και να δυσανασχετεί όταν αυτή η σειρά διαταραχτεί. Αλλος τέλος να έχει ανησυχίες σχετικές με την καθαριότητα και αυτές να τον καθιστούν σχολαστικό στην καθαριότητα.
  • Trans λιπαρά οξέα
   Οι γνωστοί-άγνωστοι της διατροφής Αγνωστες λέξεις, γνωστές επιπτώσεις. Τα άγνωστα στους περισσοτέρους λιπαρά της διατροφής μας, με τις γνωστότερες αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία μας.
  • Dietaholic... ένας νέος όρος
   Υπάρχουν άτομα που ακολουθούν πιστά τη μόδα, ακόμη και όταν πρόκειται για ...«δίαιτες». Σε καμία περίπτωση δεν γιορτάζουν στις 6 Μαΐου (Παγκόσμια ημέρα κατά της δίαιτας) και έχουν σαν αγαπημένη τους φράση: «από Δευτέρα δίαιτα». Εξάλλου, ο μύθος που συνδέει το αδύνατο σώμα με την ομορφιά και την ευτυχία καλά κρατεί και αποτελεί πλέον μέρος της κουλτούρας της σύγχρονης εποχής, επηρεάζοντας σημαντικά, και σε ορισμένες περιπτώσεις καταλυτικά, την ψυχοσύνθεση, τη συμπεριφορά και τη νοοτροπία του ανθρώπου του 21ου αιώνα.
  • Η οδοντιατρική του 2010 Διατροφή και χαμόγελο
   Πλαστική - αισθητική των δοντιών, εμφυτεύματα και πολύ σύντομα «βαφή των δοντιών». Επρόκειτο για σενάριο επιστημονικής φαντασίας να σκεφτεί κάποιος πριν από λίγα χρόνια τη δυνατότητα να αλλάξει την εμφάνιση στο χαμόγελό του μεταμορφώνοντας τα δόντια του. Σήμερα είναι πραγματικότητα. Ο οδοντίατρος μέσα σε 2 με 3 ώρες χωρίς ο «ασθενής» να ταλαιπωρηθεί, χωρίς να δεχθεί αναισθησία, χωρίς να τροχίσει τα δόντια του ή σπανίως να τροχισθούν εντοπισμένα ελάχιστα, να αποδώσει οδοντιατρικά μια άλλη εμφάνιση της οδοντοστοιχίας.