Έντυπη Έκδοση

Εφυγε ο Γιώργος Καμπανέλλης

Ο ψηλόλιγνος ευγενής ζεν πρεμιέ του ελληνικού κινηματογράφου, ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Γιώργος Καμπανέλλης, αδελφός του θεατρικού συγγραφέα Ιάκωβου Καμπανέλλη, έσβησε την Κυριακή.

Ηταν 80 ετών.

Είχε γεννηθεί το 1930 στη Νάξο και απέκτησε άδεια ηθοποιού ως εξαιρετικό ταλέντο -ήταν εποχές που δεν υπήρχε επίσημη σχολή, αλλά παρακολούθησε μαθήματα σε μια ανεπίσημη Δραματική. Η πρώτη του επαγγελματική εμφάνιση πραγματοποιήθηκε το 1956 σε επιθεώρηση και μουσική κωμωδία με τον θίασο των αδελφών Καλουτά και του Νίκου Σταυρίδη. Η ζωή του στη θεατρική σκηνή είχε ημερομηνία λήξης. Διήρκεσε μόλις είκοσι πέντε χρόνια, ώς το '74.

Η απομάκρυνσή του από το θέατρο έγινε υπέρ της μεγάλης οθόνης. Ο Καμπανέλλης έπαιξε σε περισσότερες από 70 ταινίες. Ανάμεσά τους η «Ζαΐρα (1951), «Ο Πύργος των Ιπποτών» (1952), «Ο μπαμπάς εκπαιδεύεται» (1953), «Θυσιάστηκα για το παιδί μου» (1960), «Ο Γολγοθάς μιας αθώας» (1961), «Το κορίτσι του Λόχου» (1962), «Αμαρτίες γονέων» (1963), «Τα δάκρυά μου είναι καυτά» (1964), «Πάρε το δάκρυ μου» (1965), «Δοκιμασία» (1966), το «Αηδόνι και το κανόνι» (1968), «Τα παιδιά του λιμανιού» (1969), «Στη θύελλα της μεγάλης αγάπης» (1972).

Μάλιστα σκηνοθέτησε μερικές, ενώ σε κάποιες συνεργάστηκε στο σενάριο με τον αδελφό του Ιάκωβο Καμπανέλλη (όπως στο περίφημο «Το κανόνι και τ' αηδόνι»). Αργότερα στράφηκε στον τομέα της διαφήμισης κι εργάστηκε ως παραγωγός και σκηνοθέτης διαφημιστικών σποτ.

Η κηδεία του θα γίνει την Πέμπτη στις 3 το μεσημέρι στο νεκροταφείο του Κόκκινου Μήλου.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Θέατρο
Κινηματογράφος
Σχετικά θέματα: "Εφυγαν"
Ο «Ιχνευτής» των ελληνικών εκδόσεων
Άλλα θέματα στην κατηγορία Τέχνες & Πολιτισμός της έντυπης έκδοσης
Μπαλέτο
Γκαλά μπαλέτου με πραγματικά αστέρια
Δύο βιβλία από την «Αγρα»
Ο Νίκος Μπελογιάννης ως ιστορικός λογοτεχνίας
Θέατρο
«Πάκμαν» καταβροχθίζει τα σύγχρονα ζευγάρια
Από το «Κύτταρο» μέχρι σήμερα
Χαιρετισμός στον Διονύση Σαββόπουλο
Αναδρομική Ν. Στεφάνου
Ζωγραφική σημαίνει να ονειρεύεσαι με μάτια ανοιχτά
"Εφυγαν"
Εφυγε ο Γιώργος Καμπανέλλης
Ο «Ιχνευτής» των ελληνικών εκδόσεων
Άλλες ειδήσεις
Φεστιβάλ σεξουαλικής ρουλέτας