Έντυπη Έκδοση

Προθέσεις αιματοχυσίας διέγνωσε η Διαμαντοπούλου

Σε «οργανωμένο σχέδιο» αποσταθεροποίησης στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις αποδίδει η κυβέρνηση την κατάληψη της Νομικής, όπως τουλάχιστον επανέλαβαν χθες στη Βουλή -επιρρίπτοντας εκ νέου ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ- οι υπουργοί Παιδείας και Προστασίας του Πολίτη, με την Αννα Διαμαντοπούλου μάλιστα να αναφέρεται σε ομάδες που επιδίωξαν «αίμα και άμμο».

Απαντώντας σε σχετική με το πανεπιστημιακό άσυλο ερώτηση του βουλευτή της Ν.Δ. Σπ. Ταλιαδούρου, η υπουργός Παιδείας, αναφερόμενη στην κατάληψη, μίλησε για οργανωμένη προσπάθεια να συνδεθούν το θέμα της παράνομης μετανάστευσης με το θέμα του πανεπιστημιακού ασύλου και δήλωσε χαρακτηριστικά: «Είναι σαφές ότι υπήρχε σχέδιο να γίνει η συγκεκριμένη κίνηση με τη συσσώρευση ανθρώπων σε αίθουσα της Νομικής και την ταυτόχρονη εμφάνιση ομάδων της Αριστεράς. Συγκεκριμένες ομάδες ήθελαν να γίνει αίμα και άμμος στην Αθήνα εκείνο το βράδυ και τα επόμενα».

Δεδομένου ότι η τροπολογία της Ν.Δ. για περιστολή του θεσμού του πανεπιστημιακού ασύλου δεν έγινε αποδεκτή, ο κ. Ταλιαδούρος υπέδειξε στην υπουργό την ενεργοποίηση του άρθρου 4 του νόμου Γιαννάκου (3549/2007) που επιτρέπει στις διοικήσεις των ΑΕΙ τη δυνατότητα ανάθεσης της φύλαξης σε ιδιωτική αστυνομία. Αποδεικνύοντας έτσι πως συναινεί με την αντίστοιχη πρόταση που προωθείται από την κυβέρνηση, στο πλαίσιο της αλλαγής του μοντέλου διοίκησης των ΑΕΙ.

«Είμαστε ανοιχτοί στο διάλογο και στις προτάσεις των κομμάτων» απάντησε η υπουργός και δήλωσε ικανοποιημένη, θεωρώντας πως ο βουλευτής διαφοροποιείται με τη θέση του κόμματος, λέγοντας πως «η τροπολογία της Ν.Δ. δείχνει την επιστροφή της δεξιάς του παρελθόντος μας».

Νωρίτερα, απαντώντας σε παρόμοια ερώτηση του Θ. Νάκου (Ν.Δ.), ο Χρ. Παπουτσής επανέλαβε μιλώντας για τη Νομική πως «η νεολαία του Συνασπισμού άφησε ανοιχτές τις πόρτες» προσθέτοντας ότι «πρόκειται για μέτωπο ανεύθυνο. Η επιδίωξη δεν επετεύχθη, η κυβέρνηση απογοήτευσε όσους επένδυσαν πολιτικά στην εκμετάλλευση του γεγονότος».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Βουλή
Υπουργείο Παιδείας
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Ευρωζώνη
Συμφωνία στα γενικά, αλλά με καχυποψία
Τα αγκάθια για την Ελλάδα
Τσίπρας: Εχουν συναινέσει σε σχέδιο εξαθλίωσης
«Ανταλλάξτε ελληνική γη με ομόλογα»
Μιλάνε για «ναι», αποκρύπτουν το «πόσο»
Υπόθεση Βατοπεδίου
Επιμένει το Βατοπέδι
ΠΑΣΟΚ
Το μνημόνιο γεννά ανεξάρτητους στο ΠΑΣΟΚ
Υπουργείο Παιδείας
Προθέσεις αιματοχυσίας διέγνωσε η Διαμαντοπούλου
Τουρκία
Ερντογάν κατά Τουρκοκυπρίων
Βουλή
Ντόρα κατά Αναστασιάδη και κυβερνητική δέσμευση: Τιμωρία χωρίς εξαιρέσεις
Άλλες ειδήσεις
ΕΡΤ: Το μικρό δελτίο «έφαγε» τον Σαμαρά
Πρωθυπουργικό... γραφείο κατά Τσίπρα για τους συμβασιούχους
Κέντρα απεξάρτησης από αλκοόλ και τζόγο
Ναι στους Οικολόγους από τον Τσίπρα
Αέριο Αζερμπαϊτζάν στην Ελλάδα χωρίς τουρκική συμμετοχή