Έντυπη Έκδοση

«ΦΥΣΙΚΟ ΕΠΑΚΟΛΟΥΘΟ ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ»

Πιέζουν για περικοπές και στον ιδιωτικό τομέα

Για τον Ολι Ρεν η εξέλιξη αυτή είναι λίγο-πολύ αναπόφευκτη. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του «η μείωση των μισθών αναμένεται ότι θα περάσει αμέσως και στον ιδιωτικό τομέα».

Πλήρες θέμα...

 • Οικονομικά μέτρα

  • ΠΑΜΕ, στον αέρα της ΕΤ-3
   Παρέμβαση στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων της ΕΤ-3 έκαναν χθες συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ.
  • Κατέλαβαν τη νομαρχία
   Κατάληψη στη Νομαρχία Ημαθίας πραγματοποίησαν χθες οι εργαζόμενοι στα Κλωστήρια Λαναρά, στη Βέροια, ύστερα από την πρόσφατη παραίτηση του Δ.Σ. της εταιρείας, που οδηγεί στο οριστικό κλείσιμο της εταιρείας.
  • ΒΕΘ: Αναγκαία, αλλά...
   «Σκληρά αλλά αναγκαία, προκειμένου να αποφευχθεί η στάση πληρωμών από το κράτος» χαρακτηρίζει τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ), εκτιμά όμως ότι κάποια εξ αυτών κινούνται σε λάθος κατεύθυνση. «Πρέπει να αρχίσουμε να μιλούμε για ανάπτυξη, παραγωγή και μεταποίηση, εάν θέλουμε να μην καταλήξουμε στο ίδιο σημείο έπειτα από λίγα χρόνια» σημειώνει ο πρόεδρος του ΒΕΘ, Σωτήρης Μαγόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι η αύξηση του ΦΠΑ αλλά και της τιμής των καυσίμων θα λειτουργήσουν εις βάρος της επιχειρηματικότητας, καθιστώντας άνισο τον ανταγωνισμό με τις επιχειρήσεις της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.
  • ΑμεΑ: Οδηγούμαστε στην επαιτεία
   «Αν δεν παρθούν επιπρόσθετα μέτρα υποστήριξης των ΑμεΑ και των οικογενειών τους, μοναδική διέξοδος που θα απομείνει σε χιλιάδες αναπήρους είναι η επαιτεία», επισημαίνει σε επιστολή της προς τον Γιώργο Παπανδρέου η εθνική συνομοσπονδία ΑμεΑ, δηλώνοντας την κάθετη αντίθεσή της στα εξαγγελθέντα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης.
  • ΙΟΒΕ: 53% ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΠΙΟ ΣΚΟΥΡΑ ΓΙΑ ΦΕΤΟΣ Επιδείνωση πριν καν ληφθούν μέτρα
   Και τον Φεβρουάριο που πέρασε οι Ελληνες καταναλωτές κατατάσσονται ανάμεσα στους πιο απαισιόδοξους της Ε.Ε. Η «μετρολογία» του Φεβρουαρίου προκάλεσε κατακόρυφη πτώση του οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα, ενώ, όπως εκτιμά το ΙΟΒΕ, η πτωτική τάση θα συνεχιστεί και τον Μάρτιο, μετά την ανακοίνωση των μέτρων.
  • «Πάγος» στις εισαγωγές αυτοκινήτου
   Κατακόρυφα μειώθηκε η αγοραστική κίνηση στο χώρο του αυτοκινήτου μετά την ανακοίνωση των νέων εισπρακτικών μέτρων.
  • «ΚΟΥΡΑΓΙΟ» ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΓΑΛΛΙΔΑ ΥΠΟΥΡΓΟ * ΜΑΣ ΚΑΛΟΥΝ ΓΙΑ ΑΚΡΟΑΣΗ ΜΑΖΙ ΜΕ GOLDMAN Λαγκάρντ: Δεν υπάρχει, προς το παρόν, σχέδιο διάσωσης
   Δεν υπάρχει προς το παρόν γαλλογερμανικό σχέδιο οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα, δηλώνει η Γαλλίδα υπουργός Οικονομικών Κριστίν Λαγκάρντ.
  • ** ERIK JONES: Πρόσχημα η ανταγωνιστικότητα για μη αλληλεγγύη
   Ενδιαφέρουσα είναι η άποψη που εκφράζει ο Erik Jones, καθηγητής Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Johns Hopkins σε άρθρο του στην εφημερίδα Repubblica, όπου αναφέρει: «Με όλο τον σεβασμό στους συναδέλφους μου οικονομολόγους, φοβάμαι πως η εκτίμησή τους για την ανταγωνιστικότητα της Ελλάδας στο εσωτερικό της ευρωζώνης έγινε λίγο αβασάνιστα. (...) Στην πραγματικότητα δεν πρόκειται για μια κρίση ανταγωνιστικότητας. (...) Το πρόβλημα της Ελλάδας είναι δημοσιονομικής φύσης.
 • Προς κινητοποίηση βενζινοπωλών

  • ΣΥΓΚΛΙΝΑΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΕ ΚΑΤΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ * 1,55 Η ΑΠΛΗ ΑΜΟΛΥΒΔΗ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ 1,37 € οι Ελληνες τη βενζίνη, 1,31 οι Γερμανοί
   Οι τιμές στην αντλία εκτινάχθηκαν χθες, καθώς πολλοί βενζινοπώλες επιβάρυναν με τον νέο φόρο και τα αποθέματα που έχουν στις δεξαμενές τους, προκειμένου να χρηματοδοτήσουν τις νέες αγορές με τον αυξημένο φόρο Τρίτη ακριβότερη χώρα στη βενζίνη γίνεται η Ελλάδα, μετά και τη νέα αύξηση του ειδικού φόρου. Με βάση τη μέση τιμή της προηγούμενης εβδομάδας στην Ελλάδα και τις αντίστοιχες που δίνει για όλες τις χώρες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ακριβότερες χώρες είναι η Ολλανδία και η Δανία, με μέσες τιμές 1,46 και 1,41 ευρώ το λίτρο, ενώ στην Ελλάδα η μέση τιμή διαμορφώνεται στα 1,37 ευρώ (μέση τιμή 1,272 συν 10 λεπτά η αύξηση του φόρου).
 • Φυσικό αέριο

 • Ναυτιλιακή πόλη

  • * 1,55 ΔΙΣ. 19 έργα στον ΟΛΠ με holding για Ραφήνα, Λαύριο, Ελευσίνα
   «Μοντέλο» ευρωπαϊκής ναυτιλιακής πόλης επιδιώκεται να καταστεί ο Πειραιάς, με 30 έργα υποδομής -19 σε πρώτη φάση, κόστους 1,55 δισ. ευρώ- που εξαγγέλθηκαν χθες από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλο και την υπουργό Οικονομίας - Ανάπτυξης - Ναυτιλίας Λ. Κατσέλη και τα οποία αναμένεται ν' αλλάξουν ριζικά την όψη της πόλης και του λιμανιού. Παράλληλα, δημιουργείται συμμετοχική εταιρεία -holding- για να εποπτεύει την εύρυθμη λειτουργία των λιμανιών της Αττικής (πέραν του ΟΛΠ, Ραφήνας, Λαυρίου, Ελευσίνας).
 • Άλλες ειδήσεις

  • Παράταση ισχύος των βιβλιαρίων υγείας ΙΚΑ
   Παρατείνεται μέχρι 31 Μαρτίου η ισχύς των βιβλιαρίων υγείας του ΙΚΑ, που έληξε στα τέλη Φεβρουαρίου, λόγω μη έγκαιρης αποστολής από τη διοίκηση των «αυτοκόλλητων» με την ανανέωση της κάλυψης (επικολλώνται στα βιβλιάρια κάθε χρόνο από άμεσα και έμμεσα ασφαλισμένους).
  • Περιορίζουν το short selling οι Γερμανοί
   Χέρι στο short selling βάζει η Γερμανία προκειμένου να αποτρέψει το υποτιμητικό κερδοσκοπικό παιχνίδι στις μετοχές των τραπεζών και των ασφαλιστικών της εταιρειών.