Έντυπη Έκδοση

Εξώδικο Πελέκη: Κυβερνητική πολιτική οι ανταλλαγές με τη Μονή Βατοπεδίου

Οι ανταλλαγές με τη Μονή Βατοπεδίου υπήρξαν «συνειδητή κυβερνητική πολιτική». Τούτο αποφαίνεται ο εκ των συμβολαιογράφων της Μονής Διονύσιος Πελέκης, πεθερός του πρώην υπουργού Γ. Βουλγαράκη, με εξώδικο-φωτιά που επέδωσε στις 14 Ιουλίου 2009, δυόμισι μήνες πριν από τις εκλογές, στην εφέτη ανακρίτρια Ειρήνη Καλού, με τελικό αποδέκτη την τότε βουλευτή της Ν.Δ. και μέλος της προηγούμενης εξεταστικής, Φεβρωνία Πατριανάκου.

«Με εστοχοποιήσατε με συκοφαντίες» αναφέρει το εξώδικο του Διον. Πελέκη προς την τέως βουλευτή της Ν.Δ. Φεβρωνία Πατριανάκου «Με εστοχοποιήσατε με συκοφαντίες» αναφέρει το εξώδικο του Διον. Πελέκη προς την τέως βουλευτή της Ν.Δ. Φεβρωνία Πατριανάκου Ο κ. Πελέκης φαίνεται να γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα για το ποιοι ακριβώς κρύβονται πίσω από το συγκεκριμένο σκάνδαλο, εξ ου και το τονίζει «ξέρω καλά τι έχει συμβεί».

Η γνωστοποίηση του εξωδίκου μάλιστα στην παρούσα εξεταστική επιτροπή της Βουλής οδήγησε τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Τσούκαλη να ζητήσει την επανάκληση του μάρτυρα, κάτι με το οποίο συμφώνησε και το ΠΑΣΟΚ.

Το εξώδικο, που έχει στην κατοχή της η «Ε», εστάλη διότι ο κ. Πελέκης εθίγη από τη φράση της κυρίας Πατριανάκου ότι «επήρε στον λαιμό του την παράταξη και το κόμμα» στο συγκεκριμένο σκάνδαλο.

«Συμβόλαιο θανάτου»

Φράση την οποία θεωρεί ότι η κυρία Πατριανάκου εκστόμισε «κατ' εντολή και εκτελούσε συμβόλαιο θανάτου διά τον ίδιο και την οικογένειά του, προκειμένου να βγουν από το κάδρο οι εντολείς της».

Για τους εντολείς αυτούς, τους οποίους δεν κατονομάζει μεν, είναι όμως σαφέστατο ότι υπονοεί παράγοντες της τότε κυβέρνησης της Ν.Δ., σημειώνει ότι «έδωσαν τότε το σύνθημα σε κάποια λαμόγια της δημοσιογραφίας να γράψουν σε κάποια κρατικοδίαιτη φυλλάδα την 21/9/2008 ότι "εγώ είμαι ο σατανικός εγκέφαλος και συντονιστής της αθλίας υποθέσεως του Βατοπεδίου"».

Ο Δ. Πελέκης καταλογίζει στην κυρία Πατριανάκου και τους «υποβολείς της» ότι «σκεφτήκατε ότι ο Πελέκης και τα παιδιά του αποτελούν καθαρό και ηχηρό όνομα και συνεπώς άριστο στόχο, καίτοι είναι γνωστόν ότι ούτοι ούτε στην αναγνώρισιν των τίτλων της Μονής ανεμίχθησαν, ούτε στις ανταλλαγές είχον την ελαχίστη ανάμιξη, ούτε σε εταιρείες και ακίνητα της Θεσσαλονίκης ή αλλού». Εμπλέκει δε και τη Δικαιοσύνη, σημειώνοντας ότι «βεβαίως σε όλα αυτά υπάρχουν πρόθυμοι εισαγγελείς να σας βοηθήσουν».

Αφού, λοιπόν, τονίζει ότι «σκάνδαλον διαπράττουν ο Πρωθυπουργός, οι υπουργοί, οι διευθυνταί των γραφείων τους, νομάρχες, γενικοί γραμματείς κ.λπ.», θέτει στην κυρία Πατριανάκου το κομβικό ερώτημα: «Αγνοείτε ότι η ανταλλαγή υπήρξε συνειδητή κυβερνητική πολιτική;». Επικαλείται δε προς τούτο την κοινή υπουργική απόφαση (16651/26-07-2006) των υπουργών Γεωργίας και Οικονομικών.

Προειδοποιεί, τέλος, ότι «κομματική ανθρωποφαγία στην περίπτωσή μας δεν έχει πέραση». Και καταλήγει: «Με εστοχοποιήσατε με συκοφαντίες. Βουλευταί όλων των κομμάτων, σοβαροί παράγοντες του δημόσιου βίου, ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί, με προειδοποιούν ότι παίζονται κομματικά παιχνίδια στην πλάτη μου, ακόμη και περί τρομοκρατικών ενεργειών εις βάρος μου γίνεται λόγος. Οψόμεθα όμως ες Φιλίππους. Λειτουργεί ο πνευματικός νόμος για τους συκοφάντες ατέγκτως. Θα πληρώσετε για τις συκοφαντίες σας, αν ήδη δεν πληρώνετε».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Υπόθεση Βατοπεδίου
Σχετικά θέματα: Υπόθεση Βατοπεδίου
Ανοίγουν και λογαριασμοί φυσικών προσώπων
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Πρώτη έκρηξη
Απεργιακή καταιγίδα
Οικονομικά μέτρα
Στους δανειστές το 65% της απόδοσης των μέτρων
Συστάσεις για ΔΝΤ και σενάρια για την «επόμενη Ελλάδα»
Απώλειες και μπερδέματα
Εκλεισαν απ' έξω τον υπουργό
Κυβέρνηση
«Οι βουλευτές στηρίζουν, το ΠΑΣΟΚ;»
Απέσυραν τροπολογία για τα φάρμακα
Ετοιμος ο Γιώργος για «πόκερ» με τη Μέρκελ που βρίσκεται σε δίλημμα
Νέα Δημοκρατία
Ν.Δ.: «Φταίνε η αδράνεια και η ατολμία του ΠΑΣΟΚ»
ΚΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ
Αιχμές και καρφιά
Υπόθεση Βατοπεδίου
Εξώδικο Πελέκη: Κυβερνητική πολιτική οι ανταλλαγές με τη Μονή Βατοπεδίου
Ανοίγουν και λογαριασμοί φυσικών προσώπων
Υπόθεση Siemens
Τα βρήκε ο Χριστοφοράκος με τη γερμανική Δικαιοσύνη
Αθανασίου: Η προκαταρκτική δεν έδειξε ευθύνες πολιτικών προσώπων
Άλλες ειδήσεις
Εκδήλωση
Μήνυμα στήριξης
Καρφώνει Σιούφα ο Πετσάλνικος για υπεράριθμους υπαλλήλους της Βουλής
Στον εισαγγελέα Εφετών οι 3 της «Ακρόπολις»