Έντυπη Έκδοση

Κύματα-φονιάδες χτύπησαν κρουαζιερόπλοιο

Τα τεράστια, φονικά κύματα που χτύπησαν ανηλεώς το κυπριακής ιδιοκτησίας κρουαζιερόπλοιο «Louis Majesty», ενώ έπλεε στα ανοιχτά της Ισπανίας, προκάλεσαν δύο νεκρούς, πολλούς τραυματίες και ζημιές, ενώ έσπειραν τον πανικό μεταξύ των επιβατών που ζητούσαν βοήθεια και ιατρική φροντίδα.

Το πλοίο με 1.350 επιβάτες και 580 μέλη πληρώματος είχε αποπλεύσει από τη Γένοβα της Ιταλίας με προορισμό τη Μασσαλία μέσω μιας 12ήμερης κρουαζιέρας στη Μεσόγειο, αλλά επέστρεψε στη Βαρκελώνη.

Νεκροί είναι ένας Γερμανός κι ένας Ιταλός υπήκοος. Από το πλήρωμα οι 20 είναι Ελληνες, όπως και ο πλοίαρχος. Μεταξύ των επιβατών βρίσκονταν τρεις Ελληνες και τέσσερις Κύπριοι υπήκοοι, οι οποίοι είναι καλά στην υγεία τους. «Μεγάλες ποσότητες νερού μπήκαν στο πλοίο. Πολλές καμπίνες πλημμύρισαν», δήλωσε Γάλλος επιβάτης που βρισκόταν στην καμπίνα του, όταν τα μεγάλα κύματα έπληξαν το πλοίο. «Ηταν θεαματικό», ομολόγησε όταν αργότερα βρισκόταν ασφαλής στο λιμάνι της Βαρκελώνης. Ερασιτεχνικό βίντεο που τράβηξε επιβάτης και μεταδόθηκε στην ισπανική τηλεόραση έδειξε ακριβώς τη στιγμή που ένα τεράστιο, αφρώδες κύμα χτύπησε το κρουαζιερόπλοιο, σπάζοντας τζάμια, για να ακολουθήσουν κραυγές και κλάματα. «Ενα κύμα έσπασε τζάμια στην περιοχή του χώρου εστίασης και το σκάφος πήρε νερό», δήλωσε αξιωματούχος της ισπανικής ακτοφυλακής. Εκπρόσωπος της πλοιοκτήτριας εταιρείας Louis Cruise Lines δήλωσε ότι το σκάφος αντιμετώπισε κύματα ύψους 10 μέτρων προκαλώντας ζημιές στο μπροστινό του τμήμα.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Ισπανία
Άλλα θέματα στην κατηγορία Διεθνή της έντυπης έκδοσης
Ιράκ
Το «στίγμα» των Αμερικανών
Τα ψηφοδέλτια βάφτηκαν στο αίμα
Τουρκία
Τουρκία: η αναθεώρηση του Συντάγματος διαμορφώνει κλίμα εκλογών
Τουρκικός τσαμπουκάς στις ΗΠΑ
Πορτογαλία
Στους δρόμους οι δημόσιοι υπάλληλοι της Πορτογαλίας
Βρετανία
Η Βρετανία αναθεωρεί την έκδοση ενταλμάτων για προσωπικότητες
Ισπανία
Κύματα-φονιάδες χτύπησαν κρουαζιερόπλοιο
Λετονία
Λετονία: χάκερ έβγαλε στη φόρα τους μισθούς αξιωματούχων
Περιβάλλον
«Παρενέργειες» από βιοκαύσιμα