Έντυπη Έκδοση

ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΓΙΑ «ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ»

Η απόγνωση των απολυμένων

Κλειστό παρέμεινε και χθες κομμάτι της οδού Πανεπιστημίου, στο κέντρο της Αθήνας, εξαιτίας της συγκέντρωσης των πρώην εργαζομένων της κρατικής Ολυμπιακής, οι οποίοι βρίσκονται στο σημείο από το βράδυ της περασμένης Τετάρτης. Ενα μεγάλο πανό ενημερώνει τους περαστικούς ότι «οι απολυμένοι της Ολυμπιακής απαιτούν το δικαίωμα στη δουλειά. Ζητούμε πλήρη εργασιακά-ασφαλιστικά δικαιώματα».

Η Πανεπιστημίου «κατειλημμένη» από τους απολυμένους Η Πανεπιστημίου «κατειλημμένη» από τους απολυμένους Ολα ξεκίνησαν το μεσημέρι της Τετάρτης, όταν εκπρόσωποι των εργαζομένων συναντήθηκαν με τον υφυπουργό Οικονομικών Φ. Σαχινίδη προκειμένου να συζητήσουν μαζί του το τι μέλλει γενέσθαι με τα αιτήματά τους (να εκπληρωθούν οι προεκλογικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης, αλλά και να καταβληθούν οι αποζημιώσεις, οι συντάξεις και να γίνουν οι μετατάξεις που είχε υποσχεθεί και ψηφίσει με νόμο η κυβέρνηση της Ν.Δ.). Οι συζητήσεις έληξαν άδοξα, με τους εργαζομένους να καλούν σε συγκέντρωση και αποκλεισμό, το βράδυ της Τετάρτης, της εισόδου του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους. «Ζητούμε να εφαρμοστεί ο νόμος που ψηφίστηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση για τις αποζημιώσεις και τις συντάξεις μας», λένε οι συγκεντρωμένοι, ρίχνοντας πλέον το γάντι στην κυβέρνηση και στην ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών.

«Σφράγισμα» του Γενικού Λογιστηρίου με το πανό «Σφράγισμα» του Γενικού Λογιστηρίου με το πανό Οι διαδηλωτές κάνουν λόγο για «εμπαιγμό» και «αδιαφορία» από την πλευρά των κυβερνώντων, αφού, όπως λένε, «κανείς δεν αναλαμβάνει σαφείς και κατηγορηματικές δεσμεύσεις για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματά μας. Είμαστε 4.000 άτομα που διατηρούσαμε θέσεις τακτικού προσωπικού. Η προηγούμενη κυβέρνηση μας απέλυσε, διαβεβαιώνοντάς μας ότι σε κάποιους θα δοθούν πρόωρες συνταξιοδοτήσεις με την αναγνώριση πλασματικού χρόνου εργασίας, ενώ άλλοι θα εντάσσονταν σε ειδικό πρόγραμμα επαγγελματικής επανειδίκευσης και απασχόλησης. Δεν έχει γίνει τίποτα. Υπάρχουν οικογένειες ανάμεσά μας, άτομα που είναι ζευγάρια και που τώρα έχουν μείνει χωρίς δουλειά», λένε εκπρόσωποι των απολυμένων του πρώην κραταιού εθνικού αερομεταφορέα.

Οι απολυμένοι της Ολυμπιακής, που εξακολουθούν να βρίσκονται μπροστά στο κτίριο του ΓΛΚ, δηλώνουν ότι δεν θα φύγουν αν δεν λάβουν απτές διαβεβαιώσεις για τη χορήγηση των αποζημιώσεών τους, προειδοποιώντας ότι ενδεχομένως κάποια από τις επόμενες ημέρες να αποκλείσουν και το αεροδρόμιο.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Αερομεταφορές και ασφάλεια πτήσεων
Απασχόληση και ανεργία
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
Ολυμπιακή
Η απόγνωση των απολυμένων
Συνέντευξη: Σπύρος Σγούρος
«Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα για την εισβολή μεταλλαγμένων»
Φοιτητής με τις πυτζάμες
Προς απόλυση 6 της ΕΛ.ΑΣ.
Συνέντευξη: Ειρήνη Μαργιολάκη
Ελληνίδα στα ψηλά της επιστήμης
Εκπαίδευση
Πανελλαδικές: Τι αλλάζει στο μηχανογραφικό δελτίο
Ψηφιακή τάξη από Σεπτέμβρη
Φυλακές
Δικαίωση Γιωτόπουλου για τον Η/Υ
Άλλες ειδήσεις
Σε επίσχεση εργασίας οι νοσοκομειακοί γιατροί
Απεργιακό «λουκέτο» στους ΧΥΤΑ
Ολο πιο «αλμυρή» η ακτοπλοΐα
Σαμίνα: Προς μείωση ποινής ο πλοίαρχος
Πήγαν να κάψουν οικογένειες αλλοδαπών στη Σπάρτη!
Απελαύνουν πατέρα τεσσάρων παιδιών
Πιάστηκαν δύο χειρουργοί για φακελάκι