Έντυπη Έκδοση

Πήγαν να κάψουν οικογένειες αλλοδαπών στη Σπάρτη!

Εντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην κοινωνία της Σπάρτης η ρατσιστική επίθεση με βόμβες μολότοφ από ομάδα νεαρών ατόμων πριν από μερικές εβδομάδες κατά σπιτιού στην περιοχή του Ευρώτα, όπου διέμεναν οικογένειες αλλοδαπών εργατών από το Μπανγκλαντές. «Ηταν μια καταδικαστέα πράξη, την οποία σύντομα θα φέρω προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο.

Δεν μπορούν να συμβαίνουν τέτοια γεγονότα σε μια πολιτισμένη και δημοκρατική χώρα. Από πληροφορίες που έχουμε, κάποια πλουσιόπαιδα προσπάθησαν να κάψουν το σπίτι όπου έμεναν μετανάστες εργάτες μαζί με τα ρακένδυτα παιδιά τους, οι οποίοι δεν είχαν ποτέ πειράξει κανέναν», δήλωσε στην «Ε» ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Χρήστος Πλειώτας.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η ρατσιστική επίθεση καταγράφηκε σε δύο βίντεο, τα οποία αναρτήθηκαν στο Διαδίκτυο http://www.youtube.com/watch?v=-pRyL4vF_1Μ και http://www.youtube.com/watch?v=e38czk1FPPU. Ομως λίγες ώρες αργότερα αποσύρθηκαν, προφανώς για να μη στοχοποιηθούν οι νεαροί δράστες. Κρατώντας μια περίεργη στάση για το περιστατικό, η αστυνομία κάνει λόγο για «επίλυση προσωπικών διαφορών». Ομως η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ στη Λακωνία καταγγέλλει τη ρατσιστική επίθεση και μιλά για εμφάνιση του αβγού του φιδιού στη Σπάρτη. Η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ καλεί όλους τους πολίτες να καταδικάσουν την άνανδρη και ρατσιστική επίθεση, να ανησυχήσουν για τη διαστρέβλωση της πραγματικότητας στα μυαλά των νέων ανθρώπων και να απαιτήσουν από την κυβέρνηση για μέτρα υπέρ των μεταναστών εργατών.

Με αφορμή τα γεγονότα, η Ν.Ε. της Χρυσής Αυγής στη Λακωνία σε ανακοίνωσή της χαρακτηρίζει ως ανθέλληνες εκείνους που κατηγορούν τους μαθητές της Σπάρτης για ρατσιστικά πογκρόμ και μεταξύ άλλων σημειώνει:

«Προτιμούμε να είμαστε κολλημένα μυαλά και να ζούμε στην καθαρή μας Σπάρτη. Στη Σπάρτη με τη μηδαμινή εγκληματικότητα που ξέραμε παλιά. Στη Σπάρτη που θεωρείται από τις πιο όμορφες πόλεις της Ελλάδας και όχι σε αυτή που θέλετε να φτιάξετε, σε ένα εκτρωματικό υποβαθμισμένο γκέτο. Στη Σπάρτη με τις πόρτες ανοικτές, και όχι διπλοκλειδωμένες και με διπλά συστήματα συναγερμού! Στη Σπάρτη που δίνει τα μεροκάματα στα παιδιά της, και που τα χρήματα αυτά επιστρέφουν στις τοπικές επιχειρήσεις και δεν γίνονται σε χρόνο ρεκόρ συνάλλαγμα προς τρίτες χώρες».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Μετανάστες και πρόσφυγες
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
Ολυμπιακή
Η απόγνωση των απολυμένων
Συνέντευξη: Σπύρος Σγούρος
«Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα για την εισβολή μεταλλαγμένων»
Φοιτητής με τις πυτζάμες
Προς απόλυση 6 της ΕΛ.ΑΣ.
Συνέντευξη: Ειρήνη Μαργιολάκη
Ελληνίδα στα ψηλά της επιστήμης
Εκπαίδευση
Πανελλαδικές: Τι αλλάζει στο μηχανογραφικό δελτίο
Ψηφιακή τάξη από Σεπτέμβρη
Φυλακές
Δικαίωση Γιωτόπουλου για τον Η/Υ
Άλλες ειδήσεις
Σε επίσχεση εργασίας οι νοσοκομειακοί γιατροί
Απεργιακό «λουκέτο» στους ΧΥΤΑ
Ολο πιο «αλμυρή» η ακτοπλοΐα
Σαμίνα: Προς μείωση ποινής ο πλοίαρχος
Πήγαν να κάψουν οικογένειες αλλοδαπών στη Σπάρτη!
Απελαύνουν πατέρα τεσσάρων παιδιών
Πιάστηκαν δύο χειρουργοί για φακελάκι