Έντυπη Έκδοση

ΒΑΡΥ «ΚΑΤΗΓΟΡΩ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΟΧΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ ΜΕ ΤΙΣ ΠΙΤΖΑΜΕΣ

Προς απόλυση 6 της ΕΛ.ΑΣ.

Πειθαρχικές ευθύνες σε επτά αστυνομικούς αποδίδει η ένορκη διοικητική εξέταση της ΕΛ.ΑΣ. για την ενοχοποίηση του 23χρονου φοιτητή με τις πυτζάμες τον περασμένο Δεκέμβριο, κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων μνήμης για τον θάνατο του μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου, στη Θεσσαλονίκη.

Η ομάδα των αστυνομικών επί το έργον! Επιασαν τον 23χρονο μόλις βγήκε από το σπίτι του και του «φόρτωσαν» σακίδιο με μολότοφ Η ομάδα των αστυνομικών επί το έργον! Επιασαν τον 23χρονο μόλις βγήκε από το σπίτι του και του «φόρτωσαν» σακίδιο με μολότοφ Σύμφωνα με το πόρισμα της ΕΔΕ, που διενήργησε η Υποδιεύθυνση Διοικητικών Εξετάσεων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, προτείνεται να παραπεμφθούν στο πρωτοβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο της ΕΛ.ΑΣ. ένας ανθυπαστυνόμος και πέντε αστυνομικοί με το ερώτημα της «αργίας με απόλυση» και να επιβληθεί χρηματικό πρόστιμο σε έναν ακόμη αστυνομικό.

Οι έξι ελέγχονται επειδή φόρτωσαν το σακίδιο με τη μολότοφ στον 23χρονο φοιτητή και ο έβδομος επειδή πέταξε στο έδαφος το κινητό τηλέφωνο, με το οποίο κατέγραφε το περιστατικό μια αυτόπτης μάρτυρας. Σύμφωνα με αστυνομική πηγή, προσωπικό ενδιαφέρον για την πορεία της έρευνας επιδεικνύει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Τις επόμενες ημέρες πρόκειται να παραπεμφθούν στο πρωτοβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο της ΕΛ.ΑΣ. Οι ανώτερες πειθαρχικές ποινές που προβλέπονται για παραπτώματα αστυνομικών υπαλλήλων, κατά σειρά αυστηρότητας, είναι οι εξής: «Αργία με απόταξη» από το Σώμα, «αργία με απόλυση» και «αργία με πρόσκαιρη παύση».

Παράλληλα με τη διοικητική έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη και η ποινική διαδικασία. Μετά τη δημοσιοποίηση του περιστατικού διενεργείται προκαταρκτική εξέταση από πταισματοδίκη. Στο υπόμνημα - έγκληση που υπέβαλε στην πταισματοδίκη τον περασμένο Δεκέμβριο ο 23χρονος φοιτητής με τις πυτζάμες, ζητεί να διωχθούν ποινικά οι αστυνομικοί, υποστηρίζοντας ότι «μου φόρτωσαν το σακίδιο με τη μολότοφ, εκ προθέσεως και όχι εκ παραδρομής».

Ο Γ.Δ. βρέθηκε να κατηγορείται για κακούργημα. Συνελήφθη στο πλαίσιο των αστυνομικών επιχειρήσεων στη Θεσσαλονίκη για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου και, όπως προκύπτει από εικόνες ερασιτεχνικών βίντεο που δημοσίευσε η «Ε», οι αστυνομικοί τού φόρτωσαν ένα σακίδιο με μολότοφ.

Με την κατηγορία της κατοχής εκρηκτικών υλών, οδηγήθηκε στον ανακριτή για να απολογηθεί. Στη δικογραφία συμπεριλήφθηκε και το DVD με τις εικόνες που κατέγραψαν διαδηλωτές και έτσι αφέθηκε ελεύθερος χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο. Οι αστυνομικοί - κατήγοροί του ανακάλεσαν την αρχική κατάθεσή τους και μίλησαν για... λάθος.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Αστυνομικό ρεπορτάζ
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
Ολυμπιακή
Η απόγνωση των απολυμένων
Συνέντευξη: Σπύρος Σγούρος
«Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα για την εισβολή μεταλλαγμένων»
Φοιτητής με τις πυτζάμες
Προς απόλυση 6 της ΕΛ.ΑΣ.
Συνέντευξη: Ειρήνη Μαργιολάκη
Ελληνίδα στα ψηλά της επιστήμης
Εκπαίδευση
Πανελλαδικές: Τι αλλάζει στο μηχανογραφικό δελτίο
Ψηφιακή τάξη από Σεπτέμβρη
Φυλακές
Δικαίωση Γιωτόπουλου για τον Η/Υ
Άλλες ειδήσεις
Σε επίσχεση εργασίας οι νοσοκομειακοί γιατροί
Απεργιακό «λουκέτο» στους ΧΥΤΑ
Ολο πιο «αλμυρή» η ακτοπλοΐα
Σαμίνα: Προς μείωση ποινής ο πλοίαρχος
Πήγαν να κάψουν οικογένειες αλλοδαπών στη Σπάρτη!
Απελαύνουν πατέρα τεσσάρων παιδιών
Πιάστηκαν δύο χειρουργοί για φακελάκι