Έντυπη Έκδοση

* 1,55 ΔΙΣ.

19 έργα στον ΟΛΠ με holding για Ραφήνα, Λαύριο, Ελευσίνα

«Μοντέλο» ευρωπαϊκής ναυτιλιακής πόλης επιδιώκεται να καταστεί ο Πειραιάς, με 30 έργα υποδομής -19 σε πρώτη φάση, κόστους 1,55 δισ. ευρώ- που εξαγγέλθηκαν χθες από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλο και την υπουργό Οικονομίας - Ανάπτυξης - Ναυτιλίας Λ. Κατσέλη και τα οποία αναμένεται ν' αλλάξουν ριζικά την όψη της πόλης και του λιμανιού. Παράλληλα, δημιουργείται συμμετοχική εταιρεία -holding- για να εποπτεύει την εύρυθμη λειτουργία των λιμανιών της Αττικής (πέραν του ΟΛΠ, Ραφήνας, Λαυρίου, Ελευσίνας).

Στη διευρυμένη κυβερνητική σύσκεψη που έγινε στον ΟΛΠ, με συμμετοχή δύο υπουργών και 4 υφυπουργών, ο προεδρεύων Θ. Πάγκαλος διευκρίνισε ότι για τα 19 έργα έχει εξασφαλιστεί χρηματοδότηση 1,55 δισ. ευρώ, ενώ είχε οξύτατη αντιπαράθεση με τον δήμαρχο Περάματος Γιάννη Γλύκα, ο οποίος αντιδρά γιατί στο σχέδιο δεν περιλαμβάνεται ο δήμος του.

Στα «ώριμα» έργα συγκαταλέγονται η επέκταση δικτύων και μεταφορών που θα συνδέουν το λιμάνι με την ενδοχώρα, η αναβάθμιση των υπηρεσιών του λιμανιού, ειδικά στην Ακτή Ξαβερίου, τουριστικές - πολιτιστικές παρεμβάσεις και αστικές αναπλάσεις.

Η κ. Κατσέλη επισήμανε ότι η βιωσιμότητα των έργων εξασφαλίζεται σε ορίζοντα δεκαετίας, καθώς εντάσσονται στον σχεδιασμό η επέκταση και η έναρξη νέων αναπτυξιακών έργων για την περίοδο 2010-2020. Οτι αξιοποιούνται όλες οι διαθέσιμες χρηματοδοτικές δυνατότητες των ΕΣΠΑ και των συμπράξεων Δημοσίου - ιδιωτικού τομέα, και η χρηματοδότηση με ευνοϊκούς όρους της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων.

Τον συντονισμό των αναπτυξιακών παρεμβάσεων θα έχει επιτελική επιτροπή υπό τον Γ.Γ. Επενδύσεων και Ανάπτυξης του υπουργείου Οικονομίας - Ανάπτυξης - Ναυτιλίας, στην οποία θα μετέχουν ο νομάρχης Γιάννης Μίχας, ο δήμαρχος Παν. Φασούλας και οι πρόεδροι του ΕΒΕΠ και του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Υπουργείο Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας
Λιμάνια και Ναυπηγεία
Άλλα θέματα στην κατηγορία Οικονομία της έντυπης έκδοσης
Οικονομικά μέτρα
Ρεν: Φυσικά και στον ιδιωτικό τομέα το ψαλίδι
ΠΑΜΕ, στον αέρα της ΕΤ-3
Κατέλαβαν τη νομαρχία
ΒΕΘ: Αναγκαία, αλλά...
ΑμεΑ: Οδηγούμαστε στην επαιτεία
Επιδείνωση πριν καν ληφθούν μέτρα
«Πάγος» στις εισαγωγές αυτοκινήτου
Λαγκάρντ: Δεν υπάρχει, προς το παρόν, σχέδιο διάσωσης
Πρόσχημα η ανταγωνιστικότητα για μη αλληλεγγύη
Προς κινητοποίηση βενζινοπωλών
1,37 € οι Ελληνες τη βενζίνη, 1,31 οι Γερμανοί
Φυσικό αέριο
Επεσαν οι υπογραφές για τον αγωγό IGB
Ναυτιλιακή πόλη
19 έργα στον ΟΛΠ με holding για Ραφήνα, Λαύριο, Ελευσίνα
Άλλες ειδήσεις
Παράταση ισχύος των βιβλιαρίων υγείας ΙΚΑ
Περιορίζουν το short selling οι Γερμανοί