Έντυπη Έκδοση

ΣΥΓΚΛΙΝΑΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΕ ΚΑΤΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ * 1,55 Η ΑΠΛΗ ΑΜΟΛΥΒΔΗ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ

1,37 € οι Ελληνες τη βενζίνη, 1,31 οι Γερμανοί

Τρίτη ακριβότερη χώρα στη βενζίνη γίνεται η Ελλάδα, μετά και τη νέα αύξηση του ειδικού φόρου. Με βάση τη μέση τιμή της προηγούμενης εβδομάδας στην Ελλάδα και τις αντίστοιχες που δίνει για όλες τις χώρες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ακριβότερες χώρες είναι η Ολλανδία και η Δανία, με μέσες τιμές 1,46 και 1,41 ευρώ το λίτρο, ενώ στην Ελλάδα η μέση τιμή διαμορφώνεται στα 1,37 ευρώ (μέση τιμή 1,272 συν 10 λεπτά η αύξηση του φόρου).

Οι τιμές στην αντλία εκτινάχθηκαν χθες, καθώς πολλοί βενζινοπώλες επιβάρυναν με τον νέο φόρο και τα αποθέματα που έχουν στις δεξαμενές τους, προκειμένου να χρηματοδοτήσουν τις νέες αγορές με τον αυξημένο φόρο Οι τιμές στην αντλία εκτινάχθηκαν χθες, καθώς πολλοί βενζινοπώλες επιβάρυναν με τον νέο φόρο και τα αποθέματα που έχουν στις δεξαμενές τους, προκειμένου να χρηματοδοτήσουν τις νέες αγορές με τον αυξημένο φόρο Ετσι η Ελλάδα θα έχει μέση τιμή ακριβότερη από χώρες με πολύ υψηλότερο κατά κεφαλήν εισόδημα, όπως Γερμανία (1,311), Φινλανδία (1,349), Λουξεμβούργο (1,117), Σουηδία (1,302), Βρετανία (1,268).

Ωστόσο στην Ελλάδα οι τιμές στην αντλία εκτινάχθηκαν χθες, καθώς πολλοί βενζινοπώλες επιβάρυναν με τον νέο φόρο και τα αποθέματα που έχουν στις δεξαμενές τους, προκειμένου έτσι να χρηματοδοτήσουν τις νέες αγορές με τον αυξημένο φόρο.

Ετσι, σύμφωνα με το παρατηρητήριο τιμών του υπουργείου Οικονομίας, στο Ηράκλειο Κρήτης οι τιμές της αμόλυβδης κυμαίνονταν από 1,122 μέχρι και 1,550 ευρώ το λίτρο, που είναι μάλλον η υψηλότερη τιμή αμόλυβδης. Αμόλυβδη 95 πουλιόταν και ακριβότερα, δηλαδή πάνω από 1,6 ευρώ, αλλά είναι ειδικής κατηγορίας.

Εκτός από το Ηράκλειο, που χαρακτηρίζεται από υψηλές τιμές, στην Αθήνα οι τιμές κυμαίνονταν από 1,2 - 1,479 ευρώ, στη Θεσσαλονίκη από 1,197 - 1,389 ευρώ, στη δυτική Αττική από 1,199 - 1,409, στη Θεσπρωτία από 1,3 - 1,468, στα Δωδεκάνησα 1,240-1,500 κ.λπ.

Προς κινητοποίηση οι βενζινοπώλες

* Και ενώ η κατάσταση αυτή επικρατεί στην αγορά, οι βενζινοπώλες προσανατολίζονται σε κινητοποιήσεις. Στις 8 Μαρτίου θα γίνει έκτακτη σύγκληση του Δ.Σ. προκειμένου να αξιολογήσει την κατάσταση που διαμορφώνουν η αύξηση του φόρου και η εκφρασμένη απόφαση της κυβέρνησης να επιβάλει τις ταμειακές μηχανές στα πρατήρια.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία του κλάδου, δεν είναι αντίθετοι με τις ταμειακές μηχανές, αρκεί αυτές να είναι συνδεδεμένες με ηλεκτρονικό σύστημα εισροών - εκροών καυσίμων. Τέλος, κατηγορούν την κυβέρνηση ότι επιδιώκει τη βίαιη έξοδο των βενζινοπωλών από το επάγγελμα. *

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Ενέργεια/Φωτοβολταϊκά/Εναλλακτικές/Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ΑΠΕ)
Άλλα θέματα στην κατηγορία Οικονομία της έντυπης έκδοσης
Οικονομικά μέτρα
Ρεν: Φυσικά και στον ιδιωτικό τομέα το ψαλίδι
ΠΑΜΕ, στον αέρα της ΕΤ-3
Κατέλαβαν τη νομαρχία
ΒΕΘ: Αναγκαία, αλλά...
ΑμεΑ: Οδηγούμαστε στην επαιτεία
Επιδείνωση πριν καν ληφθούν μέτρα
«Πάγος» στις εισαγωγές αυτοκινήτου
Λαγκάρντ: Δεν υπάρχει, προς το παρόν, σχέδιο διάσωσης
Πρόσχημα η ανταγωνιστικότητα για μη αλληλεγγύη
Προς κινητοποίηση βενζινοπωλών
1,37 € οι Ελληνες τη βενζίνη, 1,31 οι Γερμανοί
Φυσικό αέριο
Επεσαν οι υπογραφές για τον αγωγό IGB
Ναυτιλιακή πόλη
19 έργα στον ΟΛΠ με holding για Ραφήνα, Λαύριο, Ελευσίνα
Άλλες ειδήσεις
Παράταση ισχύος των βιβλιαρίων υγείας ΙΚΑ
Περιορίζουν το short selling οι Γερμανοί