Έντυπη Έκδοση

«ΚΟΥΡΑΓΙΟ» ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΓΑΛΛΙΔΑ ΥΠΟΥΡΓΟ * ΜΑΣ ΚΑΛΟΥΝ ΓΙΑ ΑΚΡΟΑΣΗ ΜΑΖΙ ΜΕ GOLDMAN

Λαγκάρντ: Δεν υπάρχει, προς το παρόν, σχέδιο διάσωσης

Δεν υπάρχει προς το παρόν γαλλογερμανικό σχέδιο οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα, δηλώνει η Γαλλίδα υπουργός Οικονομικών Κριστίν Λαγκάρντ.

Μιλώντας χθες στους δημοσιογράφους στην πόλη Μαρινιάν στη νότια Γαλλία, η Λαγκάρντ δήλωσε ότι Γαλλία και Γερμανία εργάζονται πάνω σε διάφορες λύσεις, αλλά δεν υπάρχει ανάγκη για αυτές προς το παρόν.

Χαιρέτισε επίσης το «κουράγιο» της ελληνικής κυβέρνησης και τα νέα σκληρά μέτρα λιτότητας που στοχεύουν στο να αντιμετωπιστεί η δημοσιονομική κρίση. Πρόσθεσε δε ότι είναι σημαντικό να εξασφαλιστεί ότι τα μέτρα θα εφαρμοστούν.

* Η διάσκεψη προέδρων των πολιτικών ομάδων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ενέκρινε χθες την πρόταση του προέδρου των φιλελευθέρων Γκι Φερχόφσταντ να οργανωθεί ακρόαση για την παραποίηση των δημοσιονομικών στοιχείων στην Ελλάδα. Η δημόσια αυτή ακρόαση θα οργανωθεί το συντομότερο δυνατόν, υπό την προεδρία της Βρετανίδας Σάρον Μπόουλς, προέδρου της επιτροπής οικονομικών και νομισματικών υποθέσεων του Σώματος. Θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι της ελληνικής κυβέρνησης, της ευρωζώνης, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, της Eurostat, της επενδυτικής τράπεζας Goldman Sachs και των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων που μπλέχτηκαν στην υπόθεση.

Ο Γκι Φερχόφσταντ προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Στόχος αυτής της ακρόασης δεν είναι να αναζητηθεί ένας αποδιοπομπαίος τράγος στην περίπτωση της Goldman Sachs, παρά το γεγονός ότι οι πρακτικές της δημιουργούν σοβαρούς προβληματισμούς, ειδικότερα όσον αφορά τη συμμετοχή της στο παρόν κερδοσκοπικό κύμα γύρω από το ελληνικό χρέος. Στόχος είναι να καταλάβουμε πώς όλη αυτή η πολιτική και διοικητική αλυσίδα, από την Αθήνα μέχρι τις Βρυξέλλες μέσω Φρανκφούρτης, μπόρεσε να αγνοήσει την παραποίηση των ελληνικών στοιχείων και γιατί...».

* Εν τω μεταξύ, μία από τις κορυφαίες αναλύτριες της Moody's, η Σάρα Κάρλσον, σε συνέντευξή της χθες στην τηλεόραση του Ρόιτερ, απείλησε με υποβάθμιση την Ελλάδα, αν δεν εφαρμόσει απαρέγκλιτα τα μέτρα λιτότητας.

Απειλεί και η αναλύτρια

«Οτιδήποτε λιγότερο από την τέλεια εφαρμογή θα προκαλούσε κάποια αντίδραση στην αξιολόγηση», σημείωσε χαρακτηριστικά η εκπρόσωπος της Moody's. «Θέλουμε να δούμε άμεσα στοιχεία εφαρμογής... Το πρόγραμμα λιτότητας δείχνει βεβαιότητα για το 2010. Αν όμως πάει για το 2011 και πέραν αυτού, είναι κάτι που θέλουμε να μάθουμε», τόνισε η Κάρλσον.

Η αναλύτρια της Moody's είπε ακόμη ότι «η απεργιακή κινητοποίηση που είδαμε σήμερα (χθες) το πρωί είναι απλώς σημάδι για το πόσο φιλόδοξα είναι τα σχέδια της κυβέρνησης». *

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Ευρωπαϊκή Ένωση
Γερμανία
Οικονομική και δημοσιονομική πολιτική
Γαλλία
Σχετικά θέματα: Οικονομικά μέτρα
Ρεν: Φυσικά και στον ιδιωτικό τομέα το ψαλίδι
ΠΑΜΕ, στον αέρα της ΕΤ-3
Κατέλαβαν τη νομαρχία
ΒΕΘ: Αναγκαία, αλλά...
ΑμεΑ: Οδηγούμαστε στην επαιτεία
Επιδείνωση πριν καν ληφθούν μέτρα
«Πάγος» στις εισαγωγές αυτοκινήτου
Πρόσχημα η ανταγωνιστικότητα για μη αλληλεγγύη
Άλλα θέματα στην κατηγορία Οικονομία της έντυπης έκδοσης
Οικονομικά μέτρα
Ρεν: Φυσικά και στον ιδιωτικό τομέα το ψαλίδι
ΠΑΜΕ, στον αέρα της ΕΤ-3
Κατέλαβαν τη νομαρχία
ΒΕΘ: Αναγκαία, αλλά...
ΑμεΑ: Οδηγούμαστε στην επαιτεία
Επιδείνωση πριν καν ληφθούν μέτρα
«Πάγος» στις εισαγωγές αυτοκινήτου
Λαγκάρντ: Δεν υπάρχει, προς το παρόν, σχέδιο διάσωσης
Πρόσχημα η ανταγωνιστικότητα για μη αλληλεγγύη
Προς κινητοποίηση βενζινοπωλών
1,37 € οι Ελληνες τη βενζίνη, 1,31 οι Γερμανοί
Φυσικό αέριο
Επεσαν οι υπογραφές για τον αγωγό IGB
Ναυτιλιακή πόλη
19 έργα στον ΟΛΠ με holding για Ραφήνα, Λαύριο, Ελευσίνα
Άλλες ειδήσεις
Παράταση ισχύος των βιβλιαρίων υγείας ΙΚΑ
Περιορίζουν το short selling οι Γερμανοί