Έντυπη Έκδοση

Ραμνόζη για νεανικό δέρμα

Το θηλώδες δέρμα αποτελεί το ανώτερο τμήμα του δέρματος, το οποίο βρίσκεται ακριβώς κάτω από το δερμοεπιδερμιδικό σύνδεσμο. Εντοπίζεται, λοιπόν, στο κέντρο του δέρματος και είναι σε επαφή με όλα τα στρώματά του (κυρίως δέρμα, δερμοεπιδερμιδικός σύνδεσμος, επιδερμίδα). Το υπόλοιπο τμήμα του δέρματος, που βρίσκεται βαθύτερα, ονομάζεται δικτυωτό δέρμα.

Οι ινοβλάστες του θηλώδους δέρματος είναι διαφορετικοί από αυτούς του δικτυωτού. Είναι μικρότεροι σε μέγεθος και πολύ πιο δραστήριοι: είναι οι μόνοι που διαχέουν μόρια νεότητας, ικανά να ανανεώσουν όλες τις στιβάδες του δέρματος (αληθινή πηγή νεότητας). Ομως, δυστυχώς, οι ινοβλάστες του θηλώδους δέρματος είναι επίσης εξαιρετικά εύθραυστοι. Οταν εξαφανίζονται, το σύνολο του δέρματος γερνά αναπόφευκτα πιο γρήγορα. Οταν, αντιθέτως, ενεργοποιούνται, το σύνολο του δέρματος ανανεώνεται.

***Τι ακριβώς είναι η ραμνόζη;

Η ραμνόζη είναι ένα σάκχαρο φυτικής προέλευσης (προέρχεται από το φυτό uncaria), που εκχυλίζεται μέσω μιας διαδικασίας υδρόλυσης, η οποία τη βοηθά να διατηρήσει την καθαρότητά της. Είναι ήδη γνωστή στη φαρμακολογία για τις καταπραϋντικές της ιδιότητες.

**Πώς δρα;

Η ραμνόζη δρα σαν ένας φυσικός κυτταρικός «μαγνήτης». Μελέτες έδειξαν την ύπαρξη ειδικών υποδοχέων της ραμνόζης στην επιφάνεια των ινοβλαστών της θηλώδους στιβάδας (κύτταρα του θηλώδους δέρματος). Αυτοί οι υποδοχείς αναφέρονται ως λεκτίνες. Οταν ένα δραστικό συστατικό αναγνωρίζεται από μια λεκτίνη, προσκολλάται άμεσα και με ακρίβεια, σαν μαγνήτης, και μεταδίδει σήματα νεότητας στο κύτταρο. Ετσι η ραμνόζη έχει τη δύναμη να στοχεύει το derm source (θηλώδες δέρμα), χωρίς απώλεια αποτελεσματικότητας.

Σύμφωνα με έρευνα, που παρουσιάστηκε πρόσφατα από τα εργαστήρια της Vichy, η χορήγηση της ουσίας έδειξε ότι οι περισσότερες ρυτίδες επανορθώνονται: τα 5 σημεία του προσώπου και του λαιμού με τις πιο έντονες ρυτίδες μέτωπο (-20%), ανάμεσα στα φρύδια (-17%), «πόδι της χήνας» (-20%), κάτω από τα μάτια (-15%), λαιμός (-7%).

Επίσης οι ειδικοί σημειώνουν ότι στο τελικό προϊόν η ελαιώδης φάση της υφής έχει δημιουργηθεί, όχι μόνο από έλαια, αλλά και από κεριά, για άμεση λείανση της επιφάνειας της επιδερμίδας και απάλυνση των ρυτίδων.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Υγεία
Σχετικά θέματα: Δερματολογία
Ολα άρχισαν με μια πέτρα
Άλλα θέματα στην κατηγορία Υγεία της έντυπης έκδοσης
8 Μαρτίου: Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας
Υγιής και όμορφη
Γυναικολογικό τσεκ απ
Και οι γυναίκες έχουν καρδιά
Αισθητική χειρουργική
Μεσοθεραπεία προσώπου
Εξελιγμένη λιπογλυπτική
Δερματολογία
Ολα άρχισαν με μια πέτρα
Ραμνόζη για νεανικό δέρμα
Παιδοψυχολογία
Παίρνω διαζύγιο. Τι θα πω στο παιδί μου;
Διατροφή
Απλές συμβουλές για υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή
Άλλες ειδήσεις
Οστεοπόρωση η «σιωπηλή επιδημία»