Έντυπη Έκδοση

Και οι γυναίκες έχουν καρδιά

Η 8η Μαρτίου έχει οριστεί ως «Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας», τόσο για να τιμήσει την προσφορά της γυναίκας στην κοινωνία όσο και για να χαιρετίσει την ισότητα και τη χειραφέτηση των γυναικών.

Υπάρχουν όμως αρκετά θέματα ακόμα που αφορούν τις γυναίκες, τις υποχρεώσεις τους και την ενημέρωσή τους. Ενα από αυτά είναι ο χρόνος που αφιερώνουν στον εαυτό τους και στη φροντίδα της διατροφής και της υγείας τους.

Οι εργαζόμενες γυναίκες έχουν -συνήθως- λίγο ελεύθερο χρόνο, με αποτέλεσμα να παραμελούν τον εαυτό τους, δίνοντας προτεραιότητα σε θέματα της οικογένειας και της δουλειάς.

Ωστόσο, είναι ζωτικής σημασίας να αφιερώνουν χρόνο και στον εαυτό τους, ώστε να παραμένουν υγιείς και σε φόρμα, για να μπορούν να συνδυάζουν με επιτυχία τις εργασιακές, κοινωνικές και οικογενειακές τους υποχρεώσεις.

Το μυστικό της επιτυχίας συνδέεται άμεσα με μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή, με φυσική δραστηριότητα, καθώς και με ενημέρωση σχετικά με την υγεία.

Σήμερα ξέρουμε πλέον πως η αντίληψη ότι τα καρδιαγγειακά νοσήματα αποτελούν πρόβλημα των αντρών είναι λανθασμένη. Η παλαιά αυτή αντίληψη οδηγεί ακόμα σε ανεπαρκή εξέταση και θεραπευτική αντιμετώπιση των γυναικών.

Η καρδιαγγειακή νόσος όμως αποτελεί την κύρια αιτία θανάτου παγκοσμίως και αυτό ισχύει εξίσου σε άντρες και γυναίκες.

Η καρδιά θέλει φροντίδα, κάτι που συχνά αμελούμε όλοι και ειδικά οι γυναίκες. Είναι αλήθεια ότι μέχρι κάποια ηλικία οι γυναίκες έχουμε ως ασπίδα προστασίας τα οιστρογόνα, τις γυναικείες ορμόνες που παράγονται κατά την αναπαραγωγική περίοδο της ζωής μας.

Παγκοσμίως, η υγεία των γυναικών απειλείται εννέα φορές περισσότερο από ΚΑΝ απ' ό,τι από καρκίνο του μαστού.

* Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εκτιμά ότι θετικές αλλαγές στη διατροφή και στον τρόπο ζωής θα μπορούσαν να είχαν προλάβει το 80% των καρδιαγγειακών νοσημάτων. Είναι ευρέως αποδεκτό ότι η αυξημένη LDL χοληστερόλη αποτελεί τον κύριο ελέγξιμο παράγοντα κινδύνου για στεφανιαία νόσο.

Ας αφιερώσουμε λίγο χρόνο στη φροντίδα της διατροφής μας και του τρόπου της ζωής μας.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Υγεία
Με λέξεις-κλειδιά
Καρδιολογία
Σχετικά θέματα: 8 Μαρτίου: Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας
Υγιής και όμορφη
Γυναικολογικό τσεκ απ
Άλλα θέματα στην κατηγορία Υγεία της έντυπης έκδοσης
8 Μαρτίου: Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας
Υγιής και όμορφη
Γυναικολογικό τσεκ απ
Και οι γυναίκες έχουν καρδιά
Αισθητική χειρουργική
Μεσοθεραπεία προσώπου
Εξελιγμένη λιπογλυπτική
Δερματολογία
Ολα άρχισαν με μια πέτρα
Ραμνόζη για νεανικό δέρμα
Παιδοψυχολογία
Παίρνω διαζύγιο. Τι θα πω στο παιδί μου;
Διατροφή
Απλές συμβουλές για υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή
Άλλες ειδήσεις
Οστεοπόρωση η «σιωπηλή επιδημία»