Έντυπη Έκδοση

ΕΛ.ΑΣ: Κρίσεις στη σκιά των δολοφονιών

Η δολοφονία των δύο νεαρών αστυνομικών από κακοποιούς στου Ρέντη έγινε συμπτωματικώς τη μέρα που κορυφώνονται κάθε χρόνο τα παιχνίδια εξουσίας και κατίσχυσης εν όψει των ετήσιων τακτικών κρίσεων που δρομολογούν τις εξελίξεις στην ιεραρχία.

Δηλαδή καθορίζουν ποιοι θα κινήσουν τα νήματα του αστυνομικού επιτελείου για κάθε επόμενη διετία, κάτω από φυσιολογικές συνθήκες.

Οι κρίσεις ξεκίνησαν χθες με δύο μέρες καθυστέρηση λόγω των κηδειών και του πένθους και βάζουν την Αστυνομία, όπως και τους υπόλοιπους φορείς του βαθέος κράτους, σε μια περίοδο θολών οριζόντων. Με κουτσουρεμένους προϋπολογισμούς, με προγράμματα τριετούς προϋπολογισμού δαπανών και με αυξημένες απαιτήσεις από την κυβέρνηση που τείνει να αστυνομικοποιήσει την επίλυση των κοινωνικών κρίσεων.

Επίσης, με μια κοινωνία μπερδεμένη, που από τη μια λοιδορεί και απαξιώνει τους αστυνομικούς όταν στρέφονται κατά πολιτών στις κοινωνικές διαμαρτυρίες και από την άλλη προχωρεί σε αποθεωτικές συμπεριφορές, όπως συνέβη με τα πλήθη στις κηδείες των δύο θυμάτων. Μάλιστα, στο Περιστέρι αποδοκιμάστηκαν έντονα πολιτικοί και αξιωματούχοι και ο κόσμος ζήτησε παραιτήσεις.

Προσεχώς αυτό το εκκρεμές της αμφιθυμίας της κοινωνίας απέναντι στην Αστυνομία θα ανοίξει τις διαδρομές του καθώς: οι συνθήκες κρίσης είναι τέτοιες που τη μια μέρα ο ένστολος θα δαιμονοποιείται και την άλλη θα αποθεώνεται.

Λέγαμε σε άλλο σημείωμα προ μηνών, ότι η διαχείριση του κοινωνικού θυμού είναι ζήτημα μεγάλων απαιτήσεων από τους υπευθύνους πολιτικά και επιχειρησιακά γι' αυτό τον τομέα της κυβερνητικής πολιτικής. Δεν μπορεί στην Ελλάδα της κρίσης να αγοράζονται λιμουζίνες με θωράκιση τιτανίου αξίας 700.000 ευρώ εκάστη και τα περιπολικά οχήματα ή σκάφη να μένουν από μπαταρίες και λάδια. Σημαντικό μέρος της κοινωνίας μπαίνει σε «τιτάνιο» αγώνα για επιβίωση. Και τιτάνιο για να θωρακίσουμε όλη την κοινωνία δεν έχουμε.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Ελληνική Αστυνομία (ΕΛ.ΑΣ.)
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
Μετανάστες
Αδιέξοδο στην Υπατία
Ευνοϊκότερη αντιμετώπιση προτείνει ο Συνήγορος του Πολίτη
Φοιτητές κατέλαβαν το προξενείο στο Παρίσι
Στο πολιτικό γραφείο του Κεγκέρογλου
«Λύση εδώ και τώρα»
Αφιέρωμα: Αγροτικοί συνεταιρισμοί
Εργαλείο και πληγή μαζί
Συνεταιρισμοί 4 ταχυτήτων
Εδώ δεν μεσολαβούν χονδρέμποροι
Τι προβλέπει το νέο νομοσχέδιο
Κίνημα με πάνω από διακόσια χρόνια ιστορία
Ο κομματισμός τούς «διέλυσε»
Αστυνομία
ΕΛ.ΑΣ: Κρίσεις στη σκιά των δολοφονιών
Εκδηλώσεις διαμαρτυρίας
Δικαστικοί στο δρόμο με τις τηβέννους
Εκπαίδευση
Εξ αποστάσεως μεταπτυχιακό
Ημιυπαίθριοι
Νέα τροπολογία για ημιυπαίθριους
ΙΚΑ
Πώς θα πληρωθούν οι γιατροί από το ΙΚΑ
Ισότητα των δύο φύλων
Τρίτη 8 Μαρτίου: η Ημέρα της Γυναίκας αργεί να ξημερώσει
Η ελπίδα έρχεται από την «KESARIA»
ΚΕΠΕΠ Λεχαινών
Προσφυγή για το θάνατο της 35χρονης
Κερατέα
Ο υπουργός Θέλει τώρα διάλογο χωρίς τα ΜΑΤ
Πρόγνωση καιρού
Κούλουμα με χιονιά
Άλλες ειδήσεις
Στάσεις εργασίας στα τρόλεϊ