Έντυπη Έκδοση

Ο ΜΠΕΡΛΟΥΣΚΟΝΙ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ ΤΟΥ

Με ζηλεύουν γιατί είμαι ωραίος

Μπορεί να ξεκίνησε έρευνα για το νέο σκάνδαλο στο οποίο φέρεται αναμιγμένος ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο ίδιος όμως διατυμπανίζει ότι και πάλι πρόκειται για μεθοδεύσεις της αντιπολίτευσης, δεν διστάζει να διαψεύσει τα πάντα και διατείνεται ότι σύντομα όλα θα διευθετηθούν, εκτός ίσως από τη ζήλια και τη μικρότητα των αντιπάλων του που αντιμετωπίζει απαξιωτικά.

Τίποτα δεν φαίνεται να αγγίζει τον καβαλιέρε... Ούτε καν ιδρώνει... (ASS. PRESS - Lorenzo Galassi) Τίποτα δεν φαίνεται να αγγίζει τον καβαλιέρε... Ούτε καν ιδρώνει... (ASS. PRESS - Lorenzo Galassi) Οι εισαγγελικές αρχές της Ρώμης άρχισαν έρευνα έπειτα από καταγγελία της Ενωσης Καταναλωτών και στη νέα υπόθεση ο Ιταλός πρωθυπουργός κατηγορείται για πιθανή κατάχρηση εξουσίας εξαιτίας της χρήσης κρατικών αεροσκαφών για τη μεταφορά φίλων του.

«Δεν σημαίνει τίποτα και σύντομα θα τεθεί στο αρχείο» δήλωσε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, προσθέτοντας ότι «δεν υπήρξε καμιά επιβάρυνση στα δημόσια ταμεία». Ο Ιταλός πρωθυπουργός επιμένει ότι δεν παραβίασε κανένα κανόνα σχετικά με τη χρήση κρατικών αεροσκαφών, καταγγέλλοντας την αριστερή αντιπολίτευση για τη δημιουργία ενός δήθεν σκανδάλου.

«Ενας πρωθυπουργός είναι υποχρεωμένος να χρησιμοποιεί αεροσκάφη του κράτους για λόγους ασφαλείας και αν επιβαίνουν σε αυτό λίγα παραπάνω άτομα, δεν κοστίζει περισσότερα χρήματα» τονίζει χαρακτηριστικά.

Η υπόθεση ήρθε μεν στη δημοσιότητα λίγες μόνο μέρες πριν από τη διεξαγωγή των ευρωεκλογών, αλλά οι Ιταλοί είναι συνηθισμένοι στα προβλήματα του πρωθυπουργού τους με τη Δικαιοσύνη έπειτα από χρόνια ερευνών και αγωγών σε βάρος του. Βεβαίως κανείς δεν μπορεί να ξέρει αν και κατά πόσο αυτό θα επηρεάσει την επιλογή τους στην κάλπη. Ο 72 ετών Μπερλουσκόνι βρίσκεται έτσι κι αλλιώς στη δίνη ενός άλλου σκανδάλου, εκείνου με πρωταγωνίστρια τη 18χρονη Νοέμι Λετίτσια, που επίσης διαψεύδει.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός πάντως δεν διστάζει να τα βάλει με όλους τονίζοντας ότι, για παράδειγμα, πίσω από την επίθεση των «Times» βρίσκεται η διαμάχη του με την εταιρεία News Corp του Μέρντοχ για την επιβολή υψηλότερου φόρου προστιθέμενης αξίας στην καλωδιακή τηλεόραση.

Από την άλλη μεριά ο Καβαλιέρε φαίνεται ότι δεν χάνει ποτέ τους φανατικούς υποστηρικτές του που ξεκίνησαν ήδη πρωτοβουλία να τον προτείνουν για... Νόμπελ Ειρήνης.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Ιταλία
Άλλα θέματα στην κατηγορία Διεθνή της έντυπης έκδοσης
Περιοδεία Ομπάμα στη Μέση Ανατολή
«Ισοσκελές το τρίγωνο Ισραήλ-ΗΠΑ-Παλαιστίνη»
Βελτιώνεται το προφίλ των ΗΠΑ
«Μακροχρόνιος πόλεμος κατά των απίστων»
Πτήση Air France AF447
Βελόνα στ' άχυρα το μαύρο κουτί
Βρετανία
Πέμπτη παραίτηση Βρετανού υπουργού
Γερμανία
Ιατρική ηρωίνη στους Γερμανούς εξαρτημένους
Γιουροβίζιον χωρίς διασκέδαση...
Ευρωεκλογές: μια φάρσα δίχως την πλάκα της Γιουροβίζιον
Εκθεση της Γκρινπίς
Στα παπούτσια μας το δάσος του Αμαζονίου
Ιταλία
Με ζηλεύουν γιατί είμαι ωραίος