Έντυπη Έκδοση

ΜΕΓΑΛΟ DEAL ΜΕ ΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

Πωλούνται τα καλύτερα κρεβάτια του ΕΣΥ

Στην πρώτη δοκιμαστική περίοδο της συμφωνίας με το υπουργείο Υγείας οι ασφαλιστικές εταιρείες θα πάρουν κλίνες σε νοσοκομεία που δεν έχουν υψηλά ποσοστά πληρότητας. Αργότερα θα μπουν στο παιχνίδι οι μεγάλες μονάδες του ΕΣΥ, όπως ο «Ευαγγελισμός».
Σουίτες και μονόκλινα του ΕΣΥ παραχωρούνται επ' αμοιβή προς αξιοποίηση στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες, με στόχο την αύξηση των κρατικών εσόδων!

Πλήρες θέμα...

 • Ημέρα Περιβάλλοντος

  • ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Τα 7 αγκάθια της Μπιρμπίλη
   Οι επτά πληγές που κληρονόμησε το νεοσύστατο υπουργείο Περιβάλλοντος από το ΥΠΕΧΩΔΕ Εκκρεμότητες με δασικούς χάρτες, αυθαίρετα, Ασωπό, Ελληνικό, Βοτανικό, τουριστική κατοικία, αυτοκινητόδρομους Αττικής.
  • Μαράθηκε η «Πράσινη γειτονιά»
   «Οταν μάθαμε για την "Πράσινη γειτονιά" πανηγυρίζαμε, ήταν σαν να κερδίσαμε το Λόττο», λένε οι κάτοικοι της οδού Αττάλειας που είχαν επιλεγεί για το πρόγραμμα. Στα συρτάρια απ' ό,τι φαίνεται, μένει το πρόγραμμα της «Πράσινης γειτονιάς» στο Αιγάλεω μετά τις ενστάσεις που υπέβαλε το νομικό τμήμα του δήμου.
  • Ενας ρύπος ήρθε απόψε απ' τα παλιά
   Την επανεμφάνισή του στο Λεκανοπέδιο έκανε το διοξείδιο του αζώτου Αιωρούμενα σωματίδια και όζον συνεχίζουν να κάνουν... πάρτι στο Λεκανοπέδιο, σύμφωνα με την έκθεση για την ποιότητα της ατμόσφαιρας για το 2010, που συντάσσει κάθε χρόνο η αρμόδια διεύθυνση του υπουργείου Περιβάλλοντος και κατατέθηκε πριν από λίγες ημέρες στην Κομισιόν.
  • ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ 40% ΟΙ ΘΑΝΑΤΟΙ ΚΗΤΩΔΩΝ ΣΤΙΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ ΜΑΣ Αθώα δελφίνια, ένοχοι άνθρωποι
   Χημική ρύπανση από φυτοφάρμακα, υπεραλίευση, ιώσεις και τα κατάλοιπα (π.χ. πλαστικές σακούλες) των ανθρώπων απειλούν τα τέσσερα είδη δελφινιών που απαντώνται στις θάλασσές μας. Ενα πλάσμα μοναδικό και ταυτόχρονα ιδιαίτερο, το δελφίνι, απειλείται με συρρίκνωση του πληθυσμού του εξαιτίας της αλαζονικής και ταυτόχρονα αντιφατικής συμπεριφοράς του ανθρώπου, που από τη μια το καταδιώκει και από την άλλη αντλεί χαρά και συγκίνηση από την παρουσία του.
 • Βροχόπτωση

  • ΑΣΥΝΗΘΙΣΤΑ ΠΟΛΛΕΣ ΗΤΑΝ ΦΕΤΟΣ ΟΙ ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΕΣ ΜΠΟΡΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Στον καταραμένο τόπο Μάη μήνα βρέχει
   Ισως ήταν από τις ελάχιστες φορές που αποχαιρετήσαμε τον Μάιο μήνα με ανακούφιση, καθώς τριάντα ημέρες τώρα μας «μπούχτισε» με βροχές και μπόρες σχεδόν καθημερινά, χωρίς να μας προσφέρει την αίσθηση της άνοιξης που είχαμε συνηθίσει, με λιγοστές βροχούλες να μοσχομυρίζουν την ατμόσφαιρα.
 • Κτήμα Αμυγδαλέζας

  • Η ΣΧΟΛΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΕΝΟΙΚΙΟ Η μεγάλη των μπάτσων καταπάτηση
   Από το 1998 έχει εκδοθεί η δικαστική απόφαση που αναγνωρίζει την κυριότητα του δήμου στην έκταση όπου βρίσκεται η Σχολή της Αστυνομίας, όμως το Δημόσιο αρνείται να καταβάλει ενοίκια. Φιγουράρει ανάμεσα στους πέντε «πρωταθλητές» υπερχρεωμένους δήμους της Ελλάδας.
 • E.Coli

  • ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΙΣΠΑΝΙΑΣ-ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΡΩΣΙΑΣ-Ε.Ε. ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ Βακτηρίδιο αγνώστου προελεύσεως
   Είναι το τρίτο κατά σειρά διατροφικό σκάνδαλο με πρωταγωνιστή το Ε. coli. Αυτή τη φορά, όμως, το νέο μεταλλαγμένο στέλεχος 0104-Η4 χαρακτηρίζεται πολύ επικίνδυνο και ιδιαίτερα ανθεκτικό στα αντιβιοτικά. Οι επιστήμονες δίνουν αγώνα για να εντοπίσουν την πηγή της μόλυνσης, αφού, παρά τις αρχικές ανακοινώσεις των Γερμανών, διαπιστώθηκε τελικά πως δεν ήταν τα ισπανικά αγγουράκια!
 • Πανελλαδικές

  • Τα μυστικά του νέου μηχανογραφικού
   Η καθυστέρηση στην παρουσίαση του μηχανογραφικού δελτίου αλλά και της ημερομηνίας κατάθεσής του προκαλεί σύγχυση στους υποψήφιους. Σύγχυση και αγωνία σε χιλιάδες υποψηφίους των πανελληνίων εξετάσεων προκαλεί η καθυστέρηση της ανακοίνωσης του μηχανογραφικού δελτίου επιλογής για τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, από το υπουργείο Παιδείας.
 • Εκκλησία

  • ΑΛΛΑΓΗ STATUS ΖΗΤΕΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ Διαζύγιο με το κράτος λόγω κρίσης
   «Ο παπάς ο παχύς... μάλλον δεν φορολογήθηκε», γράφει το πλακάτ έξω από το ναό της Παναγούδας στη Θεσσαλονίκη. Υπάρχουν ωστόσο φωνές, ακόμα και στο εσωτερικό της Εκκλησίας, που τονίζουν ότι οι ιερείς δεν πρέπει καν να πληρώνονται απ' την πολιτεία. Η οικονομική κρίση φέρνει τα πάνω κάτω όχι μόνο στην καθημερινότητά μας αλλά και στις σχέσεις Πολιτείας-Εκκλησίας.
  • ΠΛΗΘΟΣ ΠΑΡΑΤΥΠΙΩΝ ΣΤΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ΜΕ ΤΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ Οταν τα πρόστιμα πέφτουν σε... άβατο
   Οι επιθεωρητές που έκαναν έλεγχο στη Μονή Κουτλουμουσίου έχουν προτείνει την επιστροφή 825.000 ευρώ από τα 2,6 εκατ. που πήρε η μονή για τρία έργα. Ομως η καταβολή αυτού του ποσού έχει «παγώσει». Ανάμεσα στις προνομιούχες τάξεις που πλουτίζουν στην Ελλάδα εδώ και αιώνες, εκτός από τους εφοπλιστές, ξεχωρίζει η εκκλησιαστική - μοναστηριακή τάξη. Αυτό δεν αφορά μόνο τον τεράστιο πλούτο σε καταθέσεις, επιχειρήσεις, γη, σπάνια έργα τέχνης και κειμήλια. Τα μοναστήρια είναι οι καλύτεροι πελάτες και των πάσης φύσεως επιδοτήσεων μέσω κοινοτικών και εθνικών κονδυλίων.