Έντυπη Έκδοση

ΞΕΠΕΡΑΣΜΕΝΟΣ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ Ε.Ε. ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΟΜΠΩΝ ΚΑΤΑ 20% ΩΣ ΤΟ 2020

Η Ευρώπη κινδυνεύει να χάσει το στοίχημα για το περιβάλλον

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Το 2010 ο τομέας της καθαρής ενέργειας αναπτύχθηκε παγκοσμίως κατά 30% και υλοποίησε επενδύσεις ύψους 168 δισεκατομμυρίων ευρώ. Πρώτη «δύναμη» η Κίνα, που επένδυσε 37,5 δισ. ευρώ!
Για την Ευρώπη η ώρα των αποφάσεων έφτασε, σε σχέση με τη δόμηση της παραγωγής και του ενεργειακού της μοντέλου για τις επόμενες δεκαετίες, καθώς άλλες περιοχές του πλανήτη, όπως η Ασία, προσεγγίζουν αυτά τα επίπεδα γρηγορότερα, αμφισβητώντας το ρόλο της.

Πλήρες θέμα...

 • Σπορ

  • Τι είναι το radio frequency timing chip
   Το συγκεκριμένο τσιπ είναι ένας μικροσκοπικός αναμεταδότης σε ένα ειδικά σχεδιασμένο πλαστικό περίβλημα.
  • ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΝ Ακριβέ μου χρονομέτρη
   ΣΠΟΡ Πίσω απ' τον Κενυάτη Μουτάι, νικητή του μαραθωνίου της Βοστόνης στις 18 Απριλίου, διακρίνεται το χαλί μέτρησης. Το θέμα της ηλεκτρονικής χρονομέτρησης και κατάταξης των αθλητών υπήρξε μια από τις μεγαλύτερες επαναστάσεις στον σύγχρονο αθλητισμό.
 • Χλωρίδα

  • ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΤΡΟΠΙΚΑ ΔΑΣΗ ΜΕ ΤΗ ΜΑΓΚΡΟΒΙΑ ΒΛΑΣΤΗΣΗ Αποψιλώνουν τις φυσικές πηγές παρακράτησης CO2
   ΧΛΩΡΙΔΑ Η έκταση των δασών με μαγκρόβιες έχει μειωθεί έως και 50% τα τελευταία πενήντα χρόνια, εξαιτίας της ανθρώπινης παρέμβασης. Τα δάση με μαγκρόβιες στις τροπικές περιοχές του Ινδικού και του Ειρηνικού ωκεανού αποθηκεύουν περισσότερο διοξείδιο του άνθρακα από όσο πιστεύαμε μέχρι σήμερα, σύμφωνα με μία μελέτη που δημοσιεύθηκε στο «Nature Geoscience».
 • Άλλες ειδήσεις