Έντυπη Έκδοση

ΟΛΟΪΔΙΟ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΤΟ «ΝΕΟ» ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΕΡΤ

Ωδινεν ΝΕΡΙΤ και έτεκεν... αντιγραφήν

Τόσες μέρες το περιμέναμε αυτό το περιβόητο νομοσχέδιο για τη ΝΕΡΙΤ και αντί για θησαυρός μάς προέκυψαν... άνθρακες. Κι αυτό διότι είναι ίδιο, ολόιδιο με εκείνο το σχέδιο νόμου που είχε δώσει στη δημοσιότητα στις 12 Ιουνίου, μία μέρα μετά το κλείσιμο της ΕΡΤ, ο Σίμος Κεδίκογλου.

Δεν διόρθωσαν ούτε καν το λάθος στο άρθρο 7, που προέβλεπε ότι «η Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΝΕΡΙΤ Α.Ε. απαρτίζεται από τους Υπουργούς α) Οικονομικών, β) Πολιτισμού & Τουρισμού και γ) τον Υπουργό που είναι εκάστοτε αρμόδιος για θέματα Τύπου και Μέσων Ενημέρωσης». Το copy - paste δηλαδή από το παλαιό νομοσχέδιο Μόσιαλου, όταν τα υπουργεία Τουρισμού και Πολιτισμού δεν είχαν ακόμη διαχωρισθεί!

Και γιατί το κατέθεσαν τώρα αυτό το νομοσχέδιο, σχεδόν ένα μήνα μετά το κλείσιμο της ΕΡΤ; Τόσες μέρες επί ημερών, δηλαδή, δεν τους κατέβηκε καμία ιδέα καινούργια; Κι όλες αυτές οι διαρροές δεξιά κι αριστερά, ότι το νομοσχέδιο θα προέβλεπε δύο κανάλια, ένα στην Αθήνα κι ένα στη Θεσσαλονίκη, συν τέσσερα πανελλαδικά ραδιόφωνα, τι ακριβώς εξυπηρετούσαν; Ή μήπως θα σκάσουν μύτη ως τροπολογίες της τελευταίας στιγμής, μέσα στα μαύρα, κατάμαυρα μεσάνυχτα, όταν θα έχουν εξοντωθεί πλέον οι πάντες από το προχωρημένο της ώρας; Εκτός κι αν πρόκειται για ακόμη ένα κολπάκι, μπας και ψήσουμε την τρόικα ότι δεν είμαστε απλώς μπιζομπόντηδες, αλλά έχουμε και την πολιτική βούληση να προωθήσουμε αλλαγές. Αν το μασήσουν και φύγουν με το χαμόγελο στα χείλη, έχει καλώς...

Να μη σας κουράζω με λεπτομέρειες επί του σχεδίου, το ζουμί είναι ότι (όπως είχαμε γράψει στην «Ε» και τον Ιούνιο) ένας πανίσχυρος διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος θα καθορίζει τις τύχες της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Ενας διευθύνων σύμβουλος μεγάλο αφεντικό, με αρμοδιότητες επί παντός του επιστητού, που θα διορίζεται διά της πλαγίας οδού από τον εκάστοτε υπουργό «αρμόδιο για θέματα Τύπου και Μέσων Ενημέρωσης». Ενός ανδρός αρχή με δυο λόγια, συν ολίγη από γερουσία και για κερασάκι στη γραφειοκρατική τούρτα, ένας μεσολαβητής.

Κάτι φρέσκο; Μάλιστα και θα το βρείτε στην έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους που συνοδεύει το νομοσχέδιο. Εκεί λοιπόν γράφει ότι το μετοχικό κεφάλαιο της ΝΕΡΙΤ Α.Ε. ανήκει αποκλειστικά στο Ελληνικό Δημόσιο, στο όνομα του οποίου έχει εκδοθεί ένας ονομαστικός και αναπαλλοτρίωτος τίτλος. Το αρχικό μετοχικό κεφάλαιο της ΝΕΡΙΤ Α.Ε. ανέρχεται στο ποσό των 5.000.000 ευρώ. Μια δαπάνη που θα αντιμετωπιστεί από τις πιστώσεις του κρατικού προϋπολογισμού.

ΥΓ. Επικοινωνία είχε χθες με την EBU ο υφυπουργός αρμόδιος για την ΕΡΤ Παντελής Καψής. Δεν ήμουν μπροστά, αλλά μου λένε ότι το κλίμα δεν ήταν πολεμικό αυτή τη φορά. Και ότι η EBU υποσχέθηκε βοήθεια για τη νέα δημόσια τηλεόραση. Πρώτα θα το δω, βέβαια...

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΕΡΤ
Αντιρατσιστικό
Νεα Ελληνική Ραδιοφωνία Ιντερνετ και Τηλεόραση (ΝΕΡΙΤ)
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Κυβέρνηση
Πάγωσε το Μαξίμου με τις περισσότερες απολύσεις
Μην πιέζετε, θα γίνουμε... Πορτογαλία
Σαμαράς: Σκληραίνει και πιθανόν να αποχωρήσει το ΔΝΤ
Τρόικα
Σκαλώνει στο Δημόσιο η «πολιτική συμφωνία»
ΣΥΡΙΖΑ
Τσίπρας: Θα πέσει σύντομα η κυβέρνηση
Προς το σταυροδρόμι
Υπουργείο Υγείας
Το φάρμακο, φαρμάκι
ΕΡΤ
Ωδινεν ΝΕΡΙΤ και έτεκεν... αντιγραφήν
Λίστα Λαγκάρντ
Πόρισμα εν κρυπτώ και αποχαιρετισμός με έκρηξη
Επρεπε να μπει σε ψηφοφορία
Eurogroup
Eurogroup και η δόση σε... δόσεις
Κύπρος
Ποιος θα συλλάβει τον κύριο υπουργό;
Υπουργείο Εσωτερικών
Ειδικό Σώμα για ελέγχους «πόθεν έσχες» σε πολιτικούς
Εργασιακά θέματα
Απασχόληση των νέων: οι καιροί απαιτούν φιλόδοξες πολιτικές
Δικαστικό ρεπορτάζ
Νέα έκρηξη Ακη επί της ανάγνωσης ημερολογίων
Δημοσιεύματα
Δημοσίευμα Ψυχάρη, Twitter Καμμένου
ΔΗΜΑΡ
Εκλογές μετά τη Γερμανία βλέπει ο Κουβέλης
Γερμανία
Ασιόδοξος τώρα ο Βέστερβελε