Έντυπη Έκδοση

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΦΥΛΑΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ

ΟΚ τρόικας με αστερίσκους για έσοδα, ΔΕΚΟ, νοσοκομεία

Και περιθώριο χρόνου για 18 διαρθρωτικές αλλαγές.

Πλήρες θέμα...

Για το ίδιο θέμα

 • Ισραήλ

 • ΔΕΗ

  • Ν.Δ.: Υψηλή και ...χαμηλή τάση
   Με δύο γραμμές εμφανίστηκε η Ν.Δ. ως προς το θέμα της ΔΕΗ.
  • ΤΕΛΟΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΟΡΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΕΗ: οι αντιδράσεις έφεραν παράταση
   «Εμείς δεν πουλάμε», έγραφε το πανό που οι εναερίτες κρέμασαν τον Μάιο στα γραφεία της ΔΕΗ, στην ίδια γραμμή με το SMS που έστειλε ο Φωτόπουλος αλλά και η Μπιρμπίλη. Το σίγουρο όμως είναι πως η τελευταία πήρε παράταση μέχρι το τέλος του χρόνου από την τρόικα Ανάσα τριών μηνών, μέχρι να λάβει τις οριστικές αποφάσεις για το άνοιγμα της αγοράς ηλεκτρισμού, πήρε η κυβέρνηση από την τρόικα. Τέλος Δεκεμβρίου, αντί τον Σεπτέμβριο, οι ανακοινώσεις, με το σενάριο πώλησης μονάδων να ξεσηκώνει θύελλα αντιδράσεων, αλλά να απορρίπτεται επίσημα από την Τίνα Μπιρμπίλη.
  • ΜΑΞΙΜΟΥ: ΑΓΝΩΣΤΟ ΑΝ ΘΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙ Η ΔΙΥΠΟΥΡΓΙΚΗ Συνδυαστικές κινήσεις διαρροών-διαψεύσεων
   Πάγκαλος και Παμπούκης αναμένεται να συμμετέχουν στη διυπουργική για τη ΔΕΗ, αν πραγματοποιηθεί στο Μαξίμου Σε συνδυαστικές κινήσεις διαρροών από το μέγαρο Μαξίμου, μέσω των οποίων επιτίθεται στους συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, και δηλώσεων διάψευσης από επίσημα κυβερνητικά χείλη (Κατσέλη, Μπιρμπίλη) περί των σεναρίων ιδιωτικοποίησης της εταιρείας, προχώρησε χθες η κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια να χαμηλώσει τους τόνους επί του θέματος.
  • ΚΚΕ: Συμφωνία - ΣΥΡΙΖΑ: Υπηρέτης
   «Η απελευθέρωση της ενέργειας - ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και καιρό, με οδηγό τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης και την πλήρη συμφωνία του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ.», σχολίασε το ΚΚΕ και συνέχισε:
 • Ηλεκτρική ενέργεια

  • ΕΛΑΣΣΟΝΑ «Αιτία πολέμου»
   «Αιτία πολέμου για μας!». Λακωνικός και κατηγορηματικός ο νομάρχης Λάρισας κ. Λουκάς Κατσαρός για τα σενάρια και τις σκέψεις να παραχωρηθεί το λιγνιτικό κοίτασμα της Ελασσόνας σε ιδιώτες, προκειμένου η εξόρυξη να αξιοποιηθεί για παραγωγή ενέργειας.
  • ΔΕΗ: Συμφωνία με Μυτιληναίο
   Τα βρήκαν ΔΕΗ - Μυτιληναίος τόσο για την τιμή του ρεύματος που θα πληρώνει η Αλουμίνιον της Ελλάδας όσο και για το χρέος των 90 εκατ. ευρώ που έχει ο όμιλος προς τη ΔΕΗ από ανεξόφλητους λογαριασμούς, τερματίζοντας με συμφωνία-«πακέτο» μια εκκρεμότητα πολλών ετών.
 • Δημοτικές εκλογές

  • ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΧΩΡΟ Και Παπασπύρο προσέγγισε ο ΣΥΝ
   Επιβεβαίωσε τις επαφές ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Τις διερευνητικές επαφές που είχαν στελέχη του ΣΥΝ με τον ίδιο επιβεβαίωσε ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Σπύρος Παπασπύρος. Η συζήτηση αφορούσε την περιφέρεια Αττικής. Οπως είπε ο Σπύρος Παπασπύρος, μιλώντας στο «Κανάλι-1», «δεν προχώρησε καμιά συζήτηση επί ψηφοδελτίων. Μια διερεύνηση έγινε. Δεν ξέρω κατά πόσο είχε και τα στοιχεία της πρότασης».
 • Μετανάστες

 • ΠΑΜΕ

 • Ασφαλιστικό

  • ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΜΗΤΕΡΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΑΤΕΡΕΣ * ΤΑ ΕΙΔΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ Αν έχεις 40 χρόνια δουλειάς βγαίνεις στη σύνταξη 60άρης
   Στα 15 φτάνουν τα χρόνια που παίρνουν στην πλάτη τους οι μητέρες των ανήλικων παιδιών. Βασική αρχή είναι ότι η συνταξιοδότηση πάει πλέον στο 65ο έτος ηλικίας, εκτός κι αν έχουν συμπληρωθεί 40 χρόνια υπηρεσίας οπότε πέφτει στο 60ό έτος.
  • * ΚΟΜΙΣΙΟΝ Αδεια μητρότητας και για αυτοαπασχολούμενες
   Το δικαίωμα σε άδεια μητρότητας αναγνωρίζει για πρώτη φορά σε αυτοαπασχολούμενους εργαζομένους η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, θέτοντας σε ισχύ από χθες τη νέα σχετική νομοθεσία.
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ Ολα όσα πρέπει να ξέρετε για το Ασφαλιστικό σε 38 πίνακες Πότε, πώς, πόσο για όλα τα Ταμεία
   Ψαλίδισμα και στις επικουρικές αν υπάρχουν ελλείμματα - Ελεγχοι για εισφορές συνοδεία ΕΛ.ΑΣ. Οι Γιώργος Κουτρουμάνης και Ανδρέας Λοβέρδος με τον νέο γενικό γραμματέα του υπουργείου Δημοσθένη Δασκαλάκη Το κόψιμο των επικουρικών συντάξεων σε Ταμεία με οικονομικά προβλήματα δρομολογεί η κυβέρνηση, ένα μήνα μετά την ψήφιση του Ασφαλιστικού. Οι πρώτες εγκύκλιοι εφαρμογής του εκδόθηκαν χθες από το υπουργείο Εργασίας. Αναλυτικά, για κάθε ασφαλισμένο, πότε μπορεί να βγει στη σύνταξη και με πόσα, ανάλογα με τα χρόνια ασφάλισης.
  • ΟΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΘΕΙ ΦΕΤΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ, ΔΕΝ ΧΑΝΕΙ ΑΛΛΑ ΚΕΡΔΙΖΕΙ * ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΔΙΑΔΟΧΙΚΗ, ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΟ ΧΡΟΝΟ, ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΘΗΤΕΙΑ, ΑΥΤΑΣΦΑΛΙΣΗ 20 υπουργικές διευκρινίσεις σε ασάφειες του ασφαλιστικού νόμου
   Σύνταξη στα 60 με 40 χρόνια υπηρεσίας ή στα 65 προβλέπει ο νέος ασφαλιστικός νόμος που ψηφίστηκε από τη Βουλή τον περασμένο μήνα. Στις ασάφειες του νόμου έρχεται να δώσει εξηγήσεις η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας. Με τον οδηγό 20 ερωτήσεων-απαντήσεων επί του Ασφαλιστικού, αποσαφηνίζεται τι σημαίνει θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος και κυρίως πότε μπορεί να πάρει σύνταξη κάθε ασφαλισμένος, ανάλογα με το αν έχει ασφαλιστεί πριν ή μετά το 1993, αν υπάγεται στα Βαρέα και Ανθυγιεινά, αν έχει κάνει αναγνώριση κ.λπ.
 • Υπόθεση υποκλοπών

  • ΛΟΓΩ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗΣ Οριστικά στο σκοτάδι το σκάνδαλο με τις υποκλοπές
   Στην Ιστορία θα μείνουν τα σχεδιαγράμματα του Γ. Βουλγαράκη Οι δράστες της παραβίασης τηλεφωνικών συνομιλιών θα παραμείνουν άγνωστοι ελέω παραγραφής, λόγω του πλημμεληματικού χαρακτήρα του αδικήματος. Δεν διαπιστώθηκαν πλημμέλειες και παραλείψεις στον τρόπο διεξαγωγής της ανάκρισης.
 • Άλλες ειδήσεις

  • Συγχωνεύσεις Οργανισμών Δημοσίου
   Με στόχο τη μείωση των εξόδων του Δημοσίου, η διυπουργική επιτροπή, υπό τον Θ. Πάγκαλο, αποφάσισε χθες την κατάργηση και συγχώνευση Οργανισμών του Δημοσίου «των οποίων το κόστος λειτουργίας δεν αντιστοιχεί με το προσφερόμενο έργο», σύμφωνα με την κυβερνητική ανακοίνωση.