Έντυπη Έκδοση

Εχω ένα όνειρο: τις ελεύθερες απολύσεις...

Δεν το είπε έτσι ακριβώς ο Παν. Βουρλούμης, αλλά αυτό ήταν το νόημα των λεγομένων του. Κατά τη χθεσινή συνάντησή του με τους τηλεπικοινωνιακούς συντάκτες, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ δεν μετακινήθηκε ούτε χιλιοστό από τις θέσεις που κατά καιρούς εκφράζει.

Ετσι, τάχθηκε υπέρ μιας «γενναίας μείωσης του προσωπικού», που θα συνοδεύεται από πάγωμα στις βασικές αποδοχές και τα πάσης φύσεως επιδόματα. Ολα αυτά, «αν οι νόμοι το επιτρέψουν» και αν η κυβέρνηση αναλάβει σχετικές πρωτοβουλίες, όπως είπε.

Ο Παν. Βουρλούμης αναφέρθηκε και στο θέμα της έκτακτης εισφοράς για τις κερδοφόρες εταιρείες (όπως ο ΟΤΕ), την οποία χαρακτήρισε ως «συνεχιζόμενη αφαίμαξη του ιδιωτικού τομέα» για τη χρηματοδότηση ενός «υπερτροφικού δημοσίου τομέα».

Για πολλοστή φορά εξαπέλυσε βολές κατά της ρυθμιστικής Αρχής, που, όπως είπε, έχει θέσει ως επιδίωξή της να «χάσει μερίδιο αγοράς ο ΟΤΕ». Με τους χειρισμούς της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, πρόσθεσε, «καταστρέφεται ο ΟΤΕ, η μεγαλύτερη και υγιέστερη επιχείρηση στην Ελλάδα».

Σχετικά με τα υπόλοιπα θέματα:

**Επισημοποίησε την πρόθεση του ΟΤΕ να πουλήσει τη συμμετοχή του στον σερβικό οργανισμό τηλεπικοινωνιών, που ανέρχεται στο 20%. Το Βελιγράδι αναζητά στρατηγικό επενδυτή για τον οργανισμό και ο ΟΤΕ θα ήθελε να αποχωρήσει. Σύμφωνα με τον Παν. Βουρλούμη, η λογιστική αξία της επένδυσης στη Σερβία για τον ΟΤΕ ανέρχεται σε 155 εκατ. ευρώ.

**Εκτίμησε πως δεν συνιστά ηθικό θέμα η παραμονή του στην ηγεσία του ΟΤΕ, παρά το ότι έχουν ασκηθεί εναντίον του δύο ποινικές διώξεις. Ωστόσο, συμπλήρωσε πως και ο ίδιος επιθυμεί να φύγει από τον ΟΤΕ «όχι μόνο για προσωπικούς λόγους, αλλά και επειδή αυτό είναι το σωστό για τον ΟΤΕ. Οι μεταβατικές περίοδοι που τραβάνε σε μάκρος είναι πολύ βλαβερές, εύχομαι και ελπίζω γρήγορα να δοθεί λύση, θα ήθελα ώς το τέλος του έτους να δοθεί λύση», σχολίασε.

**Για τη μετοχή του ΟΤΕ, που... σέρνεται στα επίπεδα των 5,5 ευρώ, σημείωσε πως ακολουθεί τη γενικότερη πτώση στο Χ.Α. Ομως, «η μετοχή μας είναι η καταπληκτικότερη ευκαιρία σήμερα στο Χρηματιστήριο».

**Οι επενδύσεις στο άμεσο μέλλον αφορούν τα δίκτυα οπτικών ινών για τον ΟΤΕ και την ενίσχυση των υποδομών της Cosmote.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Τηλεπικοινωνίες & ευρυζωνικότητα
ΟΤΕ
Απασχόληση και ανεργία
Για το ίδιο θέμα
Σιγή ασυρμάτου για την αλλαγή φρουράς στον ΟΤΕ
Άλλα θέματα στην κατηγορία Οικονομία της έντυπης έκδοσης
Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη
Προεδρικό διάταγμα για τις τοξικές ουσίες
Απεργίες
«Απεργία διαρκείας για να μη γίνει ο ΟΣΕ λούνα παρκ»
Απεργία την Πέμπτη για τις μισθολογικές απώλειες
Αυτοκινητοβιομηχανία
Opel Αμβέρσας, τέλος
Υπουργείο Εργασίας
Ηλεκτρονικό φίλτρο στο κύκλωμα του φαρμάκου
ΟΤΕ
Εχω ένα όνειρο: τις ελεύθερες απολύσεις...
Κίνα
Κινεζική ελεύθερη ζώνη επενδύσεων στην Τουρκία
Κοινό κέντρο logistics από Cosco και ΕΛΓΕΚΑ
ΚΚΕ: Χρυσάφι για την πλουτοκρατία στο ελληνοκινεζικό καλάθι
Συμφωνούμε με Ουέν για Ελλάδα
Τράπεζες
Δειλή επιστροφή καταθέσεων και κάμψη των spreads
Βρετανία
Στις πλάτες των βρετανικών Ταμείων και το νέο πακέτο διάσωσης
Άλλες ειδήσεις
Ο εξαγοράσας του εξαγοράσαντος
Ο κολοσσός και οι μινιατούρες